تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
جراحی بسته دیسک کمردکتر علی نقره کاردرمان نوین آرتروز زانو
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ورزشهای رفع درد زانو / ۱۲ تمرین برای درمان آرتروز زانو با شکل

۱۲ تمرین برای درمان آرتروز زانو با شکل

آنچه در این مطلب میخوانید

ورزش هایی برای درمان آرتروز زانو

1. کشش عضلات همسترینگ :

بالا بردن پا بدون خمیدگی
کشش این عضلات باعث افزایش وسعت حرکات زانو شده و شما را سرحال می کند. برای دستیابی به کشش بیشتر در هنگام ورزش، قبل از شروع تمرینات عضلات خود را با ۵ دقیقه پیاده روی گرم کنید. برای انجام این تمرین ابتدا بر روی زمین دراز بکشید، یک پارچه ی روتختی ساده را دور کف پایتان حلقه کنید و سپس با دو دست طرفین پارچه را گرفته و در حالی که زانوهایتان صاف است آنها را بکشید و پاهایتان را به صورت صاف تا جایی که می توانید بالا بیاورید. برای ۲۰ ثانیه در این حالت بمانید.سپس پایتان را پایین بیاورید. این کار را دوباره تکرار کنید و سپس برای پای مقابل این حرکت را انجام دهید.

2. کشش عضلات ساق پا :

کشش عضلات ساق پا
تمرینات کششی مانع درد و آسیب در زانوها می شوند. برای انجام دادن این حرکت از یک صندلی یا دیوار برای حفظ تعادل کمک بگیرید. پای راست خود را خم کرده و پای چپ را به آرامی به سمت عقب تا جایی که می توانید بکشید و پاشنه ی پای چپتان را به کف زمین فشار دهید. شما باید کشش را در پشت ساق چپتان احساس کنید. ۲۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و سپس مجددا این حرکت را تکرار کنید. سپس پاهایتان را عوض کنید. برای کشش، بیشتر به جلو خم شوید. اما باید دقت کنید که زانوی شما از خط عمود بر انگشت شست شما جلوتر نرود (خط نقطه چین در شکل)، زانو نباید از این خط جلوتر برود.

3. بالا بردن پا بدون خمیدگی در زانو :

آموزش تصویری ورزش تقویت زانو

این تمرین، موجب تقویت عضلات زانو شده و کمک بیشتری به پشتیبانی از زانوی ضعیف می کند. برای انجام این حرکت بر روی زمین دراز بکشید و دو بازوی خود را برای تعادل بیشتر در دو طرف بدن، بر روی کف زمین قرار دهید سپس زانوی چپ را خم کرده و کف پای چپ را بر روی کف زمین بگذارید. عضلات ران خود را سفت کرده و پای راست را به طور مستقیم و بدون خمیدگی در زانو بالا بیاورید. ۳ ثانیه در این وضعیت مکث کنید. عضلات ران خود را سفت نگاه دارید و سپس به آرامی پایتان را بر روی زمین بگذارید این ورزش را در ۲ ست ۱۰ تایی انجام دهید و بین هر ست پاهایتان را عوض کنید.

4. تقویت عضله ی چهارسر ران :

تقویت عضله ی چهارسر ران
آیا تمرین قبلی برای شما مشکل است؟ آیا این تمرین تنها راه تقویت عضلات چهارسر ران است؟ نگران نباشید، شما می توانید بدون بالا آوردن پا عضلات چهارسر ران خود را تقویت کنید. برای شروع روی زمین دراز بکشید و هر دو پای خود را با آرامش روی زمین قرار دهید. عضلات چهارسر یک پا را منقبض کرده و ۵ ثانیه در این وضعیت بمانید . سپس مجددا عضلاتتان را شل کنید. این حرکت را برای دو ست ۱۰ تایی تکرار کنید و بین هر ست پاها را عوض کنید.

5. تقویت لگن و ران :

تقویت لگن و ران
تقویت عضلات لگن و ران می تواند در فعالیت های روزانه مثل پیاده روی و بلند شدن از صندلی به شما کمک کند. برای انجام این تمرین ابتدا روی یک صندلی صاف بنشینید. پای چپ خود را به سمت عقب برده به طوری که پنجه ی پا بر روی زمین باشد سپس پای راست را از روی زمین در حالی که زانویتان ۹۰ درجه است بالا بیاورید. پای راستتان را برای مدت ۳ ثانیه روی هوا نگه دارید. سپس به آرامی پایتان را بر روی زمین بگذارید. این حرکت را در دو ست ۱۰ تایی برای هر دو پا انجام دهید. بین هر ست پاها را عوض کنید. خیلی سخت بود؟ اگر این تمرین برایتان مشکل است شما می توانید برای کمک، از دستانتان برای بالا بردن پاهایتان استفاده کنید.(مطابق شکل)

6. فشار به بالش :

فشار به بالش
این حرکت به قویتر شدن عضلات داخلی پا جهت تقویت زانو کمک می کند. به پشت بخوابید زانوهایتان را در حالی خم کنید که کف پاهایتان بر روی زمین باشد. بالشتی را بین زانوهایتان قرار دهید. زانوهایتان را به هم فشار داده تا بالش بین آنها مچاله شود. .۵ ثانیه در این وضعیت بمانید؛ سپس عضلاتتان را شل کنید تا فشار برداشته شود. این تمرین را در ۲ ست ۱۰ تایی تکرار کنید. آیا این تمرین برایتان سخت است؟ در این صورت شما می توانید این تمرین را در حالت نشسته انجام دهید.

7. بالا بردن پاشنه :

بالا بردن پاشنه
برای انجام این تمرین بایستید و پشتی صندلی را با دستتان بگیرید تا تعادلتان حفظ شود. سپس پاشنهپاهایتان را از روی زمین بلند کرده و بر روی پنجه بایستید. ۳ ثانیه در این وضعیت بمانید. سپس با آهستگی پاشنه هایتان را بر روی کف زمین قرار دهید. این تمرین را در ۲ ست ۱۰ تایی انجام دهید.

8. بالا بردن پاها از سمت پهلو :

بالا بردن پاها از سمت پهلو
پشت یک صندلی برای حفظ تعادل قرار بگیرید. وزن خود را بر روی پای چپ بیندازید و پای راست را به طوری که زانوهایتان خم نشود، از سمت پهلو بالا بیاورید. عضلات بیرونی پای راست را منقبض کنید. ۳ ثانیه در این وضعیت بمانید. سپس پای راستتان را به آرامی پایین بیاورید. این تمرین را در ۲ ست ۱۰ تایی انجام دهید و بین هر ست پاهایتان را عوض کنید.آیا این تمرین خیلی سخت است؟ در ابتدای شروع ورزش، شما می توانید پایتان را تا ارتفاع کمتری بالا ببرید و بعد از انجام مرتب این تمرین و تقویت عضلات، شما می توانید پاهایتان را به مرور تا ارتفاع بیشتری بالا ببرید.

9. ایستادن از حالت نشسته :

ایستادن از حالت نشسته
هدف از انجام این تمرین آسانتر شدن ایستادن از حالت نشسته می باشد. روی صندلی بنشینید و کف پاهایتان را بر روی زمین قرار دهید . با استفاده از عضلات پاهایتان، به آرامی و به طور یکنواخت بایستید، سپس مجددا به آرامی بنشینید. به هیچ وجه نباید زانوی شما از نوک انگشتانتان جلوتر بیاید. سعی کنید دست هایتان در حالت دست به سینه و یا آویزان در دو طرف بدنتان قرار گیرد. اگر این حرکت برای شما مشکل است به تعداد بالشها اضافه کنید و یا از یک صندلی دسته دار استفاده کرده و با فشار بر روی دسته صندلی (با دستانتان) بلند شوید.

10. حفظ تعادل با یک پا :

حفظ تعادل با یک پا
این حرکت به شما در سوار و پیاده شدن ماشین کمک می کند. برای انجام این تمرین پشت یک صندلی بایستید (سعی کنید از صندلی کمک نگیرید). سپس یک پایتان را به آرامی از روی زمین بلند کنید. هدف متعادل ماندن در این وضعیت برای ۱ ثانیه است (بدون گرفتن صندلی). خیلی ساده است؟ شما می توانید این کار را با چشمان بسته و برای زمان طولانی تر انجام دهید.

11. بالا رفتن از پله :

این تمرین را برای افزایش توانایی و قدرت بالا رفتن از پله ها انجام دهید. برای انجام این تمرین جلوی پله ها بایستید؛ برای تعادل بیشتر می توانید نرده ی جلوی پله ها را بگیرید. پای چپتان را روی پله ی اول قرار دهید. عضلات پای چپ خود را منقبض کرده و سپس پای راست را بر روی پله ی اول بگذارید تا هر دو پا هم زمان بر روی پله ها قرار بگیرند. مجددا به پایین برگردید و این کار را در ۲ ست ۱۰ تایی انجام دهید. بعد از هر ست پا را عوض کنید یعنی این بار پای راست را ابتدا بالای پله قرار دهید و بعد پای چپ.

12. پیاده روی :

حتی اگر شما درد زانو و یا سفتی و محدودیت حرکت در زانوها دارید، پیاده روی یک تمرین عالی برای زانوهای شماست. پیاده روی را به آرامی شروع کنید و آن را ادامه دهید. پیاده روی می تواند درد مفاصل شما را کاهش داده و عضلات پایتان را تقویت، و انعطاف پذیری زانوها را بهتر کند. اگر شما تا به حال در این زمینه اکتیو نبودید قبل از شروع یک برنامه ی ورزشی جدید و موثر با پزشک خود مشورت کنید.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

فعالیت های با تاثیر کمتر

ورزش های دیگری که آسان هستند؛ شامل دوچرخه سواری، شنا ، ورزش های ایروبیک در آب می باشند. ورزش های آبی از آسیب مخرب وزن بر زانوی دردناک جلوگیری می کند. فعال بودن ممکن است موجب کاهش وزن شما شود که این خود فشار به مفصل زانو را کم می کند.

ورزش تا چه حد ؟

هدف خوب و مورد قبول برای شما ورزش برای ۳۰ دقیقه در طول روز می باشد. شروع از زمان های کمتر مثلا ۱۰ دقیقه در روز مناسب تر است. اما اگر شما درد ندارید برای رسیدن به هدف ۳۰ دقیقه ای مدت بیشتری ورزش کنید. وقتی شما شروع به ورزش می کنید کوفتگی و درد عضلانی خفیف بعد از ورزش طبیعی است (کارتون درسته!!) اما اگر درد شدید است و شما برای درمان درد مجبور به استفاده از مسکن می شوید، حتما قبل از مصرف دارو با پزشکتان مشورت کنید. به جای استفاده از داروهای مسکن، می توانید از یخ جهت کاهش درد عضلانی ناشی از ورزش استفاده کنید. درد مفاصل خود را نادیده نگیرید و با پزشک خود مشورت کنید.

دیسک کمر و درد طاقت فرسای ناشی از آن، یکی از مشکلات رایجی است که کار و زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار داده و حرکت را به شدت محدود می‌نماید. دکتر علی نقره کار دارای بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه، در برخی موارد می‌تواند به کمک جراحی لیزری دیسک کمر ، که یکی بهترین روشهای درمان دیسک است؛ بدون عوارض عمل باز کمر و دوران نقاهت طولانی، به درمان بیماری شما بپردازد.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :شیدا رضایی [ 1402-10-27 ]
من تنگی نخاع دارم آیا این ورزش ها خوب هستند

علی کنعانی [ 1402-10-27 ]
خیلی عالی مورد استفاده قرار گرفت

سپیده صوفی [ 1402-08-24 ]
سلام خیلی عالی ..اگه ممکنه ورزش برای پاهای پرانتزی هم بزارید

خدیجه هدایی [ 1402-07-09 ]
سلام برای گرم کردن و سرد کردن بدن چکار باید کرد؟

زارعی [ 1402-06-20 ]
سلام من هم اتروز دارم هم دیسک هم واریز 42سال دارم دوست ندارم دارو بخورم خسته شدم نمی تونم زیاد کار کنم همیشه اعصابم خورده راهنمایم کنید

جاننثاری [ 1402-05-08 ]
بسیار عالی و آموزنده

مهرناز اسدی [ 1402-03-16 ]
سلام لطفاً جهت کشش پاها به سمت بیرون از بدن آموزش دهید دکتر ارتوپد ورزش مخصوص داده تنها هستم چه چطور با وزنه امکان این ورزش هست ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
تزریق بورس ایسکیال چیست و چرا انجام می شود؟تزریق بورس ایسکیال چیست و چرا انجام می شود؟

مشکل التهاب بورس ایسکیال دارای چندین ویژگی و مشخصه است که بارز ترین آن وجود درد در مرکز لگن و باسن و عضلات همسترینگ پا می باشد . ... ادامه مطلب

درد در ناحیه گودی کمر چه علل و درمانی دارد؟درد در ناحیه گودی کمر چه علل و درمانی دارد؟

وضعیت قرار گرفتن بدن در هنگام نشستن و ایستادن، بیماری های دژنراتیو مانند آرتروز و دیسک کمر نیز می توانند باعث از بین رفتن ساختار نخاعی و گودی کمر شوند ... ادامه مطلب

سندرم گیر افتادگی شانه چیست و چگونه درمان میشود؟سندرم گیر افتادگی شانه چیست و چگونه درمان میشود؟

سندرم گیرافتادگی شانه زمانی رخ می دهد که التهاب تاندون های روتاتور کاف و بورس اطراف این تاندون ها وجود داشته باشد. بین تاندونیت و بورسیت تفاوت وجود دارد ... ادامه مطلب

دکتر علی نقره کار - فوق تخصص درد

دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465