همه چیز در مورد نوروپاتی دیابتی
درد پای دیابتی یکی از عوارض جدی و شایع دیابت است که میتواند به شدت کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل عمدتاً به دلیل آسیبهای عصبی و کاهش جریان خون در پاها رخ میدهد و میتواند منجر به زخمها، عفونتها و حتی قطع عضو شود. آگاهی از علل، علائم و روشهای پیشگیری و درمان درد پای دیابتی برای بیماران و مراقبان آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله، به بررسی جامع این موضوع میپردازیم و راهکارهای موثری برای مدیریت و کاهش عوارض این بیماری ارائه میدهیم.
نوروپاتی دیابتی (درد پای دیابتی) حقایق و اطلاعات
نوروپاتی دیابتی در بیماران مبتلا به دیابت شیرین دیده می شود و همراه عوارض متعددی است.قند خون بالا موجب تخریب اعصاب و در نتیجه موجب درد مخصوصا در پاها می شود. پزشکان فوق تخصص درد روش های نوینی جهت تشخیص و درمان دردهای ناشی از نوروپاتی دیابتی انجام میدهند.
نوروپاتی دیابتی چرا و چگونه ایجاد می شود؟
سطح بالای قند خون برای مدت طولانی موجب تخریب عصب ها وعروق می شود. اصولا چهار نوع نوروپاتی دیابتی وجود دارد :
- محیطی
- اوتونومیک
- پروکزیمال
- موضعی
نوروپاتی دیابتی محیطی بیشتر، پاها را درگیر میکند. تخریب این عصب ها به وسیله ی قند خون بالا موجب اختلال حس، مشکل تر شدن راه رفتن، افزایش ریسک آسیب و صدمه به پاها به دلیل بی حسی پاها می شود.
علائم نوروپاتی دیابتی
علائم اولیه شامل مورمور، کرختی، سوزش، درد و سنگینی در پاها و انگشتان شست است.
تشخیص نوروپاتی دیابتی
تشخیص درست با مراجعه به یک پزشک با تجربه کلید می خورد. درد پای دیابتی می تواند شبیه به انواع اختلالات دردناک مانند دردهای دیسک کمر و سیاتیک ودردهای عروقی باشد. دقت در تعیین منشا درد در پاهایتان، به درمان موفق منجر میشود. برای تشخیص علت درد، ابتدا پزشک شرح حالی از شما می پرسد و يا اقدامات تصویربرداری(مانند ام آر آی) و در صورت نیاز نوار عصب - عضله،همراه با آزمایشات خونی درخواست میکند.
اقدامات درمانی
قدم اول در درمان این بیماران کنترل قندخون( رژیم غذایی و دارو ) است. درمان حمایتی شامل قطع مصرف سیگار، کاهش ميزان چربی خون، درمان دیابت، ورزش،مراقبتهای فیزیکی و جلوگیری از صدمه به پاها است. فعاليت هاي ورزشي می تواند باعث بهبود علایم شده، که بهتر است روزانه به مدت 30 تا60 دقیقه انجام گردد. در مورد افراد دیابتیک باید مراقبت جدي تري بعمل آيد، تا مانع از ايجاد آسيب هاي کوچک به پاها شوید، بهداشت انگشتان پا حفظ گردد، باید آن ها را خشک و تمیز نگه داشت.
مراقبتهای پیشگیرانه
شامل معاینه مرتب پاها توسط پزشک حذف موانع سر راه در خانه تا بطور تصادفی به پا برخورد نکنند، و موجب زخم نشود، پوشیدن کفش مناسب، ترک سیگار به جلوگیری از آسیب پاها کمک می کند.
اقدامات مداخله ای کنترل درد
- ازون تراپی
- بلوک سمپاتیک کمری
- تزریق اپیدوال
- کارگذاری تحریک کننده ی طناب نخاعی
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درد و بی حسی پاها در بیماران دیابتی
تاریخ انتشار : 1399-09-03تاریخ بروز رسانی : 1403-07-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :افسانه خانی [ 1402-08-02 ]
سلام من دیابت دارم از درد پای چپ شبها خواب ندارم ودر روز پاهایم سوزن سوزن می شود و کف پاهایم تا ساق بسیار سرد هست و مدام خواب می رود
سهندی [ 1402-05-08 ]
علائم نوروپاتی دیابتی چیست ؟ درمان داره یا نه ؟
ندا نوری [ 1402-04-18 ]
باسلام 4ماه قبل پای راستم زیر زانو قطع کرده بخاطر دیابت الان پای چپم من حسه از مچ ب پایین وپای قطع شده ام د رد و ورم داره لطفاً بگید چکارکنم
سحر مرجانی مادر بیمار [ 1402-03-14 ]
سلام خسته نباشید پسرم 25 ساله است و دیابت بالا داره العان نزدیک 2 سال هست پا دردهای شدید داره جوری که نمیتونه بخابه و هیچ مسکنی اثر نمیکنه خیلی اذیت میشه نمیدونم چیکار کنم که حداقل کمی از دردهاش بهبود پیدا کنه تو رو خدا کمکم کنید
سیدبرائت غفوری [ 1401-11-13 ]
سلام من دیابتی هستم بعلت قندرون بالا یک پاماازدست دادم پای چپم زیاد دردمیکند میترسم اون هم ازدست بدهم
لیلا رامشینی [ 1401-05-21 ]
سلام من مدت سه سال هستش که پادردهای شدید دارم که با مسکن کنترل کردم اما دیگر دارو اثر ندارد و دیابت هم دارم پشت ساق پاهام بقدری سفت شدند که با کوچکترین تماسی درد دارم.
اسرا صبری [ 1401-05-20 ]
سلام مادر بزرگ من بیشتر از دو ساله ک ب خطر بیماری قند پاهاش ب شدت درد میکنه میسوزه بی حس میشهه و از لحاظ فیزیکی هم پاهاش تغیراتی کرده و پوشت پاهاش شل شده و از درد داره میمیره شب و روز لطفا یک راهنمایی راجب این موضوع بکنید متشکرم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .