فرسایش دیسک مهره ها
بیماری دژنراتیو(فرسایشی تخریبی) دیسک به تخریب و تضعیف یک یا چند دیسک ستون مهره ها گفته میشود. در حالت طبیعی دیسکها به عنوان بالشتکهایی در بین مهره ها عمل میکنند. بیماری دژنراتیو(فرسایشی تخریبی) دیسک ممکن است به عنوان بخش طبیعی از فرایند پیری ایجاد شود اما صدمات و جراحات کمر نیز میتواند باعث به وجود آمدن این وضعیت شود.
پارگی دیواره دیسک
بیماری دژنراتیو دیسک معمولا زمانی آغاز میشود که پارگی هایی در دیواره دیسک به نام پارگی حاشیه دیسک (پارگی لایه فیبروز خارجی)ایجاد میشود. گاهی این پارگی ها منشا درد کمر میباشند.
التیام دیواره دیسک
هنگامی که این پارگیهای التیام پیدا میکند، بافت همبند در این ناحیه تشکیل میشود که قدرت و استحکام دیواره اولیه دیسک را ندارد. در صورتی که کمر دائماً دچار جراحت شود فرایند پارگی و تشکیل بافت همبند ادامه یافته و باعث تضعیف دیواره دیسک میشود.
تضعیف مرکز دیسک
به مرور زمان هسته یا مرکز دیسک آسیب دیده بخشی از محتوای آب خود را از دست میدهد. مرکز دیسک نوکلئوس پولپوزوس نام دارد و محتوای آب آن برای حفظ عملکرد دیسک و ضربه گیری ستون مهره ها لازم است.
فروریزش هسته
در صورتی که دیسک نتواند به عنوان بالشتک و ضربه گیر عمل کند، فروریزش یا کُلاپس هسته اتفاق می افتد. در چنین شرایطی مهره های بالا و پایین این دیسک آسیب دیده نزدیک به یکدیگر میلغزند. این راستای نامناسب دیواره ها باعث میشود مفاصل فاسِت در حالت غیر طبیعی قرار بگیرند.
تشکیل خار استخوان
گاهی اوقات این حالت نامناسب مهره ها ممکن است باعث شکل گیری خارهای استخوانی شود. در صورتی که این خارهای استخوانی به داخل مجرای نخاعی رشد کند، باعث تحت فشار قرار گرفتن طناب نخاعی و عصبها میشود (تنگی کانال نخاعی). موضع آسیب دیده ممکن است دردناک باشد.
علایم بیماری دژنراتیو دیسک
برخی افراد درد، بی حسی یا مور مور شدن پاها را تجربه میکنند. در برخی موارد ممکن است هر از گاهی درد شدید تجربه شود. خم شدن و نشستن ممکن است درد را تشدید نماید. دراز کشیدن باعث کاهش فشار بر کمر و احتمالا آرام گرفتن درد میشود.
درمان
روشهای درمانی غیر جراحی متعددی برای درمان این حالات وجود دارد که در کلینیک درد تحت نظر فوق تخصص درد انجام میشود . در این روشها که از میزان بالای تاثیر برخوردار هستند نیازی به بیهوشی و برش جراحی نیست.
در صورتی که به تشخیص پزشک برای رفع تنگی کانال نخاعی ، مجبور به انجام عمل جراحی هستید، بهتر است در صورت امکان اقدام به جراحی باز ننموده و کلینیک جراحی دیسک کمری را بیابید که از روشهای کمتر تهاجمی برای این کار استفاده می کنند. کمتر تهاجمی بودن جراحی لیزری برای رفع فشار از روی دیسک باعث می شود؛ دوره بازیابی و ریکاوری پس از عمل جراحی به میزان قابل ملاحظه ای کمتر شود و همچنین خطرات و عوارض پس از انجام عمل جراحی هم کاهش پیدا کند.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
انواع کمر درد
تاریخ انتشار : 1394-08-07تاریخ بروز رسانی : 1403-06-15 -
حرکات مفید و مضر بدنسازی برای دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1401-10-19تاریخ بروز رسانی : 1403-07-15 -
کسانی که دیسک کمر دارند چگونه استراحت کنند
تاریخ انتشار : 1402-05-22تاریخ بروز رسانی : 1403-05-20 -
فتق دیسک کمر و گردن چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-09-28تاریخ بروز رسانی : 1403-05-30 -
دیسک و آرتروز مهره های ستون فقرات چه تفاوتی با هم دارند؟
تاریخ انتشار : 1401-09-15تاریخ بروز رسانی : 1403-07-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :هستی [ 1402-05-09 ]
زائده های استخوانی همان تورم استخوان در بدنه ؟ آیا ژنتیک هم اثر دراه ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .