تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب مربوط به کمر درد / درمان درد غلاف تاندونی سینه ای کمری

درمان درد غلاف تاندونی سینه ای کمری

قطعاً وقتی کسی از کمردردش شکایت می کند، به هیچ وجه در ذهنش مشکل غلاف تاندونی سینه ای کمری را تصور نمی کند! در واقع این مشکل از آن موارد شایع مثل بیرون زدگی دیسک کمر یا آرتروز نیست که مردم در موردش با هم صحبت کنند. با این حال این دلیل نمی شود از اهمیت این مشکل کاسته شود! بافت غلاف تاندونی سینه ای کمری یک بافت بسیار مهم در بدن است چرا که یکی از وظایف بسیار مهمش تنظیم کردن تمام حرکات مربوط به ستون فقرات می باشد. به اضافه این که این بافت محل اتصال تعداد زیادی از عضلات و مفاصل میان بخش فوقانی کمر و بخش تحتانی کمر است. به دلیل کارکرد زیاد این عضله و فشاری که تحمل می کند، این بافت از قسمت مرکزی یا قسمت تحتانی ممکن است دچار آسیب شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

درد غلاف تاندونی سینه ای کمری چیست؟

احتمالاً برایتان این سؤال پیش آمده که اصلاً غلاف تاندونی چیست و چرا اینقدر مهم است؟ غلاف تاندونی یک بافت پرده شکل محکم و مقاومت است که خودش از سه لایه تشکیل شده است. این بافت عضلات عمیق تر در کمر و همچنین ستون فقرات سینه ای (بخش میانی ستون فقرات) را می پوشاند. به غیر از آن، این بافت کار بستن و نگه داشتن گروه عضلات را هم بر عهده دارد. غلاف تاندونی سینه ای کمری تمام بخش پایین کمر را پوشانده است و در واقع به نوعی شانه را به لگن از طرف مخالف متصل می کند. اتصالی که بین بخش بالایی و مرکزی و متمایل به پایین بدن ایجاد شده است به ما امکان می دهد انتقال نیروی لازم از قسمت بالا به پایین را داشته باشیم تا بتوانیم کارهای روزمره و حرکات ورزشی و … انجام دهیم.

غلاف تاندونی سینه ای کمری علاوه بر اینکه به تحرک و جا به جایی بخش های مختلف بدن کمک می کند، کار ثبات دادن و محکم نگه داشتن بخش بالا تنه را هم انجام می دهد. به خاطر وظایف گوناگونی که این بافت به عهده دارد، آسیب دیدگی آن هم چندان خارج از تصور نیست. بعضی از وظایفی که ما به این بافت تحمیل می کنیم در طول زمان باعث آسیب دیدن این بافت، درد در این ناحیه و در صورت پیش رفتن، باعث محدود شدن توانایی های حرکتی می شود. مثلاً کشش های بیش از حد، استفاده مکرر و شدید، رعایت نکردن حالت صحیح بدن موقع بلند کردن اشیا از زمین یا انجام حرکت اسکوات می تواند باعث آسیب دیدگی این بافت و درد در بخش تحتانی، میانی یا فوقانی کمر شود.

معمولاً کسانی که به طور معمول اجسام سنگین بلند می کنند (ورزشکاران یا کسانی که شغلشان ایجاب می کند مثل کارگران ساختمانی و …)، دچار آسیب دیدگی نیام سینه ای کمری می شوند. کسانی هم هستند که با اینکه در ظاهر کار زیادی از کمرشان نمی کشند، به خاطر داشتن حالت نامناسب بدن هنگام انجام کارهای مختلف، به کمرشان آسیب می رسانند.

دقیقاً به همین دلیل است که معمولاً می بینیم ورزشکاران حرفه ای که با وزنه سر و کار دارند همیشه از یک کمربند مخصوص استفاده می کنند. این کمربند باعث می شود فشار تا حدی از روی کمر برداشته شود و احتمال آسیب دیدگی پایین بیاید. افراد عادی و کسانی که دچار آسیب دیدگی از این ناحیه هستند هم می توانند همین کار را بکنند و از کمربند های طبی استفاده کنند. به علاوه تقویت کردن عضلات کمر و رعایت کردن شکل صحیح انجام حرکات مختلف به خصوص بلند کردن اجسام از روی زمین می تواند به پیشگیری از آسیب دیدگی های بعدی کمک زیادی کند.

یک رفتار بسیار رایج دیگر که می تواند باعث آسیب رسیدن به غلاف تاندونی سینه ای کمری شود، نشستن است. شاید نشستن روی صندلی یا زمین اصلاً مضر به نظر نرسد، ولی وقتی بدن به مدت خیلی طولانی در این حالت قرار بگیرد، غلاف تاندونی سینه ای کمری به صورت مزمن تحت فشار قرار می گیرد که خودش می تواند عامل آسیب دیدگی این بافت باشد. برای رفع این مسئله اول از همه باید روش نشستن را تصحیح کرد و در مرحله بعد می توان از کمربند و پشت بندهای طبی مخصوص نشستن استفاده کرد.

علائم آسیب دیدگی غلاف تاندونی سینه ای کمری

اولین نشانه آسیب دیدگی غلاف تاندونی سینه ای کمری همان طور که گفتیم درد کمر است. به غیر از این مورد، ممکن است شما نقاط مشخصی در بدن تان داشته باشید که باعث تحریک درد کمر می شوند. وجود این نقاط می تواند نشان گر آسیب دیدگی غلاف تاندونی سینه ای کمری باشد. مثلاً بخشی از بافت ها که قبلاً آسیب دیده اند یا بخش هایی از غلاف تاندونی که جوش خورده است ممکن است به بهبود کامل نرسیده باشد و قدرت و محدوده حرکتی بدن تان را کاهش دهد و باعث تحریک کمردردتان شود.

مشکل جانبی که در کنار این کمر درد به وجود می آید این است که کمر درد ممکن است باعث شود برای فرار از درد به بدنتان حالت هایی بدهید که علی رغم کاهش درد در کمر، باعث آسیب دیدن و ایجاد درد در بخش های دیگر شود. در واقع باید این طور گفت که اگر دچار آسیب دیدگی غلاف تاندونی سینه ای کمری هستید، باید به دنبال راه درمان آن بروید در غیر این صورت به احتمال زیاد وضعیت بدتر می شود و درد بیشتری و گسترده تری تجربه خواهید کرد.

آدرس اینستاگرام دکتر نقره کار

درمان درد غلاف تاندونی سینه ای کمری

در بیشتر موارد، آسیب دیدگی غلاف تاندونی سینه ای کمری با روش های معمول و غیر تهاجمی قابل درمان است. مثلاً دستکاری و ماساژ عضلات، استفاده از روش های ریلکسیشن و آرامش، ورزش و انجام حرکات کششی یا استفاده از کمربند های طبی مخصوص می تواند به بهبود آسیب کمک کند.

در بیشتر اوقات در اولین مرحله از ماساژ عضلات برای بر طرف کردن مشکل استفاده می کنند. البته بهتر است برای این کار به یک متخصص مراجعه کنید ولی به هر حال اگر بخواهید می توانید این کار را خودتان در خانه هم انجام دهید. می توانید از ماساژ دادن را همراه با غلتک یا ابزارهای دیگر ماساژ انجام دهید. به طور کلی می توان گفت که ماساژ دادن باعث افزایش جریان خون به آن بخش می شود و استرس و فشار را کاهش و توانایی حرکت را افزایش می دهد.

استفاده از کمربندهای طبی مخصوص هم می تواند به پشتیبانی از کمر کمک کند. این کمربندها به خصوص زمانی که قرار است کار زیادی از کمر بکشید، مثلاً اجسام سنگین بلند کنید یا قرار است کمر پیچیش و چرخش زیادی ببیند، بسیار به کار می آیند. کمربندهای طبی بیشتر از همه از بخش تحتانی کمر محافظت می کنند. بعضی از کمربندهای طبی هم جای مخصوصی برای استفاده از ژل های سرما و گرما درمانی دارند که به شما امکان می دهند به طور هم زمان از روش سرما و گرما درمانی برای بهبود کمر استفاده کنید.

روش های ریلکسیشن و آزاد سازی عضلات مثل کنترل تنفس و مدیتیشن به کاهش فشار کمک می کند. به علاوه به این کار، تعادل شیمیایی بدن هم تنظیم می شود که این خود باعث می شود بافت غلاف تاندونی سینه ای کمری در حالت استراحت قرار بگیرد و تنش های آن آزاد شود.

ورزش کردن به طور روزانه به تقویت عضلات کمر کمک می کند. اگر بتوانید به صورت روزانه عضلات کمر و به خصوص عضلاتی که با غلاف تاندونی سینه ای کمری درگیر هستند را تقویت کنید و حرکات کششی و قدرتی انجام دهید، قدرت، با این کار استقامت و انعطاف پذیری کمر و بخش مرکزی بدن را افزایش داده اید.

بعضی افراد هم استفاده از لیزر درمانی را برای رفع مشکل آسیب دیدگی بافت غلاف تاندونی سینه ای کمری ترجیح می دهند. این روش به این صورت است که پزشک با استفاده از لیزر تنش بافت های عمیق در کمر را آزاد می کند و در نتیجه درد این بافت کاهش پیدا می کند.

چطور از التهاب مجدد غلاف تاندونی سینه ای کمری اجتناب کنیم؟

برای پیش گیری از التهاب غلاف تاندونی سینه ای کمری اقدامات مختلفی باید انجام داد و قواعد و اصول زیادی را رعایت کرد. در ادامه کارهایی که باید برای پیش گیری از آسیب زدن به این بافت انجام داد را به طور خلاصه مرور می کنیم:


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465