زانو درد هنگام دویدن
زانو درد انواع مختلف دارد. گاهی زانو درد فقط وقتی بروز می کند که فرد در حال دویدن است. ورزشکاران و دوندگان معمولاً این نوع درد را تجربه می کنند. این نوع مشکل را باید جدی گرفت. زانو یکی از بخش هایی از بدن است که به شدت پتانسیل بالایی برای آسیب دیدن دارد چرا که بیشتر وزن بدن را باید تحمل کند. شرایط تحمیلی به زانو موقع دویدن بدتر هم می شود و به همین دلیل است که دوندگان معمولاً ناخواسته به زانوهای خود آسیب می زنند. گاهی هم پیش می آید که زانو دردی که فرد احساس می کند، مربوط به یک جراحت یا آسیب دیدگی دیگر باشد ولی در بیشتر مواقع استفاده بیش از حد و انجام حرکات تکراری به مدت طولانی باعث این درد می شود.
اگر دویدن و ورزش کردن را دوست دارید ولی هنگام دویدن در ناحیه زانو احساس درد می کنید بهتر است این اقدامات را انجام دهید تا وضعیت زانو دردتان بهبود پیدا کند یا حداقل بدتر نشود:
۱. دویدن را متوقف کنید
شاید خیلی از ما این تصور کلی را داریم که مقابله با درد و مشکلات باعث می شود از نظر روحی ساخته و پرداخته شویم. این تفکر گرچه درست است ولی همیشه و همه جا مصداق ندارد. در مورد زانو درد این تصور به هیچ وجه درست نیست. اگر بخواهید با زانو درد به این شکل مواجه شوید و صرفاً تحمل و صبر خودتان را در مقابل درد زانو محک بزنید، در آخر ممکن است مجبور شوید به طور کل دویدن را به مدت طولانی کنار بگذارید. به جای تحمل بیهوده درد زانو، بهتر است هر جایی که احساس درد کردید، دویدن را متوقف کنید و یک جا بنشینید. ببینید با نشستن و عدم فعالیت و عدم فشار به زانو، درد هم فروکش می کند یا نه. اگر درد زانو از بین نرفت، باید اقدام بعدی را انجام دهید:
برای مطالعه بیشتر بخوانید : روشهای سرپایی درمان درد زانو در کلینیک درد دکتر نقره کار
۲. دراز بکشید:
روی زمین دراز بکشید تا فشار وزن بدن به طور کامل از روی زانو برداشته شود. ممکن است مشکلتان چندان هم جدی نباشد و فقط یک گرفتگی عضلانی ساده در قسمت زانو داشته باشید که ممکن است به خاطر کم آبی به وجود آمده باشد. این نوع درد ناشی از گرفتگی عضلانی معمولاً طی چند دقیقه فروکش می کند و خوب می شود. بعد از اینکه چند دقیقه ای را روی زمین دراز کشیدید، سعی کنید با احتیاط حرکات کششی پا انجام دهید تا به آزاد شدن عضلات کمک کنید. احتمالاً در این هنگام احساس از بین رفتن درد در زانو را تجربه می کنید. ممکن است زانو درد در این مرحله هم از بین نرود. در این صورت بهتر است از ادامه ورزش آن روز صرف نظر کنید.
یک نفس عمیق بکشید و همان جا تصمیم تان را قطعی کنید. مطمئن باشید دویدن در شرایطی که زانو درد دارید و علت آن هم به درستی مشخص نیست اصلاً ارزشش را ندارد. اصرار به دویدن با این شرایط فقط باعث آسیب بیشتر به زانو شده و دوره استراحت و درمان احتمالی در آینده را طولانی تر می کند. پس بهتر است به خانه بروید (ترجیحاً با وسیله نقلیه که به زانو هم در طول مسیر فشار وارد نشود).اگر در ادامه روز، باز هم با مشکل زانو درد درگیر بودید این کار (قدم سوم) را انجام دهید:
۳. سرد کردن زانو:
یکی از کارهای که در خانه باید انجام دهید سرما درمانی موضعی است. مقداری یخ را روی زانو بگذارید و روی زمین یا تخت دراز بکشید. حالا با گذاشتن چند بالش زیر پای آسیب دیده، آن را کمی بالا بیاورید. این کارها باعث می شود که مشکل زانو درد، بدتر از این چیزی که تجربه می کنید نشود و به طور کلی وضعیت زانو را بهبود می بخشد.
۴. درمان موقت:
به غیر از سرد کردن و بلند کردن پا، می توانید از مسکن های مختلف مثل ایبوپروفن یا استامینوفن، ایندومتاسین برای کاهش تورم و درد زانو استفاده کنید. کار دیگری هم که می توانید انجام دهید استفاده از زانو بند طبی برای حمایت و محافظت از زانو است. زانو بند به این صورت به کاهش درد و التهاب به وجود آمده کمک می کند.
۵. مراجعه به پزشک:
اگر با تمام این کارها باز هم مشکل زانو درد سر جایش بود، بهتر است یک وقت ملاقات با پزشک متخصص در این زمینه بگیرید. اگر تا اینجای کار هنوز زانو دردتان به قوت خود باقی مانده است، باید حتماً از علت درد و میزان و نوع صدمه احتمالی که زانو دیده است مطلع شوید تا بتوانید آن را درمان کنید.
نکته مهمی که باید در ذهن داشته باشید این است که بعد از آسیب دیدگی زانو بهتر است به طور کلی فعالیت هایی که به زانو فشار می آورند را محدود کنید و کمی به زانویتان استراحت دهید. مثلاً تا جایی که می توانید فواصل کوتاه تری را پیاده بروید و قبل از انجام هر فعالیت ورزشی هم حتماً حرکات کششی و نرمش را به طور کامل انجام دهید.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه مینمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، میتواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس میکنید، با مراجعه به کلینیک دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، میتوانید به بهبود این شرایط بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شمارههای درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021نظرات کاربران درباره این مطلب :مرتضی جعفری [ 1402-10-01 ] من درهنگام فوتسال بغل زانوی چپم دچاردردوسوزش شده ولی درحالت عادی دردی ندارم امدرهنگام دویدن زانوخالی میکنهراه حل چیست
حسین تهرانی [ 1402-07-09 ] من گاهی احساس گیر کردن زانو در هنگام دویدن دارم ولی خالی نمیکنه اگر تشخیص پارگی مینیسک زانو باشه .آیا راهی هست عمل نشه.
اگر سوال دارید اینجا بپرسید
برای متن سوال فقط از حروف فارسی استفاده کنید . حداکثر طول مجاز برای متن 500 کاراکتر است .
در صورت ثبت شماره تلفن و آدرس ایمیل ، پس از پاسخگویی به شما اطلاع داده میشود. این اطلاعات محرمانه است و در سایت نمایش داده نمیشود.
فقط فایل تصویری با فرمت JPG امکان ارسال دارد و حداکثر حجم فایل 200 کیلو بایت است.