درمان فرسایش دیسک کمر
امروزه دیگر دیدن افراد مختلف با بیماری های استخوانی و مفصلی زیاد نادر نیست. ممکن است شما هم جزو آن افرادی باشید که مشکل فرسودگی دیسک و آرتروز کمر دارند. معمولاً وقتی حرف از بیماری های استخوانی و مفصلی به میان می آید، اسم جراحی هم به عنوان راه حل آن مطرح می شود. ولی مطمئناً جراحی گزینه ایده آلی برای اقدام به درمان این بیماری نیست! بهتر است روش های جایگزین دیگر امتحان شوند و جراحی به عنوان گزینه آخر باقی بماند.
بیماری فرسایش دیسک علائم کاملاً مشخصی دارد و تقریباً همه با آن آشنا هستیم: درد در قسمت کمر و گردن به خصوص در حالت نشسته و یا ایستاده به مدت طولانی. در این جا قرار است روش های درمانی مختلفی برای پیش گیری و بهبود بیماری فرسایش دیسک کمر را به شما معرفی کنیم. البته راه حل درمان این بیماری معمولاً شامل استفاده از چندین روش به صورت هم زمان، مثل ورزش و تمرین، فیزیوتراپی و مصرف دارو و تزریقاتی به نام بلوک عصبی است.
پیاده روی و انجام حرکات کششی برای سلامت کمر
فیزیوتراپی و ورزش یکی از مهم ترین قسمت های برنامه درمانی فرسایش دیسک است. پزشک متخصص احتمالاً انجام فیزیوتراپی را به شما پیشنهاد می دهد(البته در بعضی موارد فیزیوتراپی موجب بدتر شدن علایم میشود بنابراین قبل از انجام فیزیوتراپی و ورزش باید با پزشک خود مشورت کنید). به علاوه ورزش رفع درد کمر و حرکات مشخصی را هم به شما آموزش می دهد که به بهبود وضعیت کمر کمک می کند. نکته مهم در مواجهه با بیماری این است که حتماً باید به پزشک مراجعه کنید و اقداماتی که انجام می دهید را با او در میان بگذارید.
ممکن است در حال حاضر برنامه ورزشی خاصی نداشته باشید. لازم نیست نگران باشید. قدم به قدم باید جلو بروید. ورزش کردن را سبک شروع کنید. مثلاً اول پیاده روی را به عنوان ورزش انتخاب کنید و کمی حرکات کششی داشته باشید. باز هم باید به یاد داشته باشید که حتی همین پیاده روی ساده هم باید با پزشک هماهنگ شود چون ممکن است نکاتی وجود داشته باشد که شما از آن بی خبر باشید و تشخیص پزشک را بطلبد.
طب سوزنی و طب گیاهی
استفاده از روش های درمانی مکمل و جایگزین یکی از کارهایی است که بسیاری از افراد برای کاهش درد و بهبود وضعیت کمرشان به آن روی می آورند. در این مورد هم باز باید اول از هر چیز با پزشک خود مسئله را مطرح کنید و با تائید او پیش بروید. روش های طبی جایگزین به کاهش درد کمک می کنند و باعث می شوند فعالیت های روزمره افزایش یافته و عضلات تقویت شوند. البته گاهی هم ممکن است این روش های جایگزین با درمان های دیگری که برای مشکل فرسایش دیسک کمر در نظر گرفته اید تداخل داشته باشند.
روش های جایگزین رایج برای درمان این بیماری شامل طب سوزنی، بیوفیدبک یا بازخورد زیستی (که سعی می شود با کنترل عوامل مؤثر بیولوژیکی مثل فشار خون، ضربان قلب و … به صورت ارادی، به بهبود سلامت بدن کمک شود) و طب های گیاهی (مثلاً استفاده از عصاره پوست درخت بید سفید ) می شوند.
ماساژ و تنظیم دستی ستون فقرات و استخوان ها (کایروپرکتیک)
یکی از روش هایی که برای تنظیم و متعادل کردن وضعیت استخوان ها و مفاصل مورد استفاده قرار می گیرد، تنظیم دستی و ماساژ نواحی خاص بدن است. کایروپراکتور می تواند ستون فقرات را دوباره تنظیم کند. روش های کایروپراکتیک مختلفی وجود دارد که تنظیم ستون فقرات یکی از روش های رایج آن است. برای درمان به این روش به چند جلسه کایروپراکتیک نیاز است. انجام کایروپراکتیک بر روی بدن هم مثل روش های دیگر باید مورد تائید پزشک قرار بگیرد. تائید پزشک در مورد ثبات کافی ستون فقرات و وضعیت فرسایش دیسک و اثر متقابل کایروپراکتیک بر روی آن اهمیت زیادی دارد.
مصرف دارو و آرامش بخش
دارو ها و قرص های مختلفی وجود دارد که می توانند به رفع علائم بیماری فرسایش دیسک کمک کنند. تجویز داروها با پزشک است. بنابر این با مراجعه به پزشک می توانید طبق تشخیصی که می دهد، از برخی داروها استفاده کنید. داروهایی که به طور رایج برای بیماری فرسایش دیسک و آرتروز ستون فقرات استفاده می شود شامل استامینوفن، داروهای مسکن و ضد افسردگی، داروهای شل کننده عضلات و داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب می شوند.
اقدامات اینترونشنال فوق تخصص درد
اگر با روشهای گفته شده از جمله دارو، ورزشهای ساده و رعایت مواردی که پزشک درد به شما توصیه می کند، بهبودی در دردهایتان حاصل نشد هنوز نیاز به اقدامات جراحی باز نیست. در این موارد پزشک فوق تخصص درد میتواند با روشهای غیر جراحی و ساده با انجام بلوکهای عصبی و تزریقهای خاصی که در محیط استریل اتاق عمل، اما بدون بیهوشی و برش جراحی، انجام میشود، به شما کمک کند. مطالب بیشتر در مورد بلوکهای عصبی را میتوانید در همین سایت در قسمت درمان آرتروز ستون فقرات مطالعه کنید.
جراحی به عنوان آخرین گزینه
جراحی را می توان آخرین گزینه برای درمان مشکل فرسایش دیسک و آرتروز ستون فقرات دانست. بیشتر افرادی که دچار مشکل فرسایش دیسک هستند نیازی به جراحی پیدا نمی کنند. ولی مسئله مهم در مورد درمان بیماری فرسایش دیسک و آرتروز ستون فقرات این است که بتوانیم تشخیص دهیم که چه موقع وقت رفتن به سراغ آخرین گزینه یعنی جراحی است؟
جواب چندان سخت نیست. شما وقتی به جنگ با بیماری فرسایش دیسک و آرتروز ستون فقرات تان می روید باید اول روش هایی که بالاتر معرفی کردیم را امتحان کنید. ممکن است هیچ کدام از روش ها برای شما مؤثر نباشند. اگر ماه ها صبر کرده اید و روش های دیگر را به طور کامل و درست و به مدت کافی پیگیری کرده اید ولی جواب نگرفته اید، احتمالاً با گزینه آخر (جراحی) سر و کار پیدا خواهید کرد.
به هر حال تشخیص اصلی و نهایی کار پزشک متخصص است که مشخص می کند چه موقع و چه نوع جراحی ای نیاز دارید. کاری که شما باید به عنوان بیمار انجام دهید این است که مراقب علائم جدی و مهم این بیماری باشید. مثل بی حسی، مور مور شدن یا از دست دادن کنترل مثانه و روده ها. اگر این علائم را تجربه می کنید باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا فوراً برای درمان بیماری اقدامی انجام داده شود.
فوق تخصص درد پزشکی است که انواع دردها را با علل گوناگون رفع یا بهبود میبخشد. دردهای ناشی از دیسک کمر و گردن ، دردهای زانو ، دردهای دست و شانه و ...، توسط متخصص درد درمان شده یا به طور قابل تحملی کاهش مییابند. کلینیک درمان درد دکتر علی نقره کار برای ارائه خدمات درمانی درد، در خدمت مراجعین محترم میباشد.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روشهای نوین غیر جراحی درمان دیسک توسط پزشک متخصص درد
تاریخ انتشار : 1401-12-20تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
همه چیز در مورد بارداری بعد از عمل بسته دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1402-02-25تاریخ بروز رسانی : 1403-07-22 -
از کجا بفهمیم دیسک کمر داریم؟
تاریخ انتشار : 1401-10-06تاریخ بروز رسانی : 1403-07-01 -
درمان کمر درد با جراحی
تاریخ انتشار : 1394-10-14تاریخ بروز رسانی : 1402-06-11 -
علائم شایع بیرون زدگی دیسک کمر و گردن
تاریخ انتشار : 1397-02-12تاریخ بروز رسانی : 1403-07-24
نظرات کاربران درباره این مطلب :ذاکری [ 1402-08-03 ]
با سلام بنده حدود 2ماه است که دیسک کمر مهره 3کمرم فاصله گرفته و حالا وقتی راه میرم از ناحیه باسن احساس درد میکنم باید چکار کنم
ذاکری [ 1402-08-03 ]
با سلام بنده حدود 2ماه است که دیسک کمر مهره 3کمرم فاصله گرفته و حالا وقتی راه میرم از ناحیه باسن احساس درد میکنم باید چکار کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .