تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب مربوط به درد شانه / درد مفصل آکرومیوکلاویکولار شانه چگونه بهبود می یابد؟

درد مفصل آکرومیوکلاویکولار شانه چگونه بهبود می یابد؟

درد مفصل اکرومیوکلاویکولار (Acromioclavicular) یکی از مشکلات شایع شانه است که با وجود فراوانی، بسیاری از افراد با آن آشنا نیستند. این نوع درد می‌تواند به شدت توانایی حرکتی بیمار را تحت تأثیر قرار دهد و محدودیت‌های قابل توجهی در فعالیت‌های روزمره ایجاد کند. بنابراین، مهم است که بدانیم درد شانه ناشی از این مفصل چگونه تشخیص داده می‌شود و راهکارهای درمانی مناسب چیست؟

آنچه در این مطلب میخوانید

هیپرتروفی مفصل شانه چیست؟

هیپرتروفی مفصل شانه به افزایش غیرطبیعی حجم و اندازه بافت‌های نرم اطراف مفصل شانه اشاره دارد. این وضعیت معمولاً به دلیل بارگذاری بیش از حد یا آسیب‌های مکرر ایجاد می‌شود و می‌تواند منجر به افزایش فشار بر روی مفصل، التهاب تاندون شانه و درد در ناحیه شانه گردد. هیپرتروفی ممکن است شامل بزرگ شدن تاندون‌ها، رباط‌ها و عضلات اطراف شانه باشد و در نهایت دامنه حرکتی مفصل را محدود کند. درمان این عارضه معمولاً شامل روش‌های فیزیوتراپی، ورزش‌های تقویتی، و در برخی موارد تزریق استروئید یا جراحی است. تشخیص به موقع و مدیریت مناسب می‌تواند به کاهش علائم و بهبود عملکرد مفصل شانه کمک کند.

انواع آکرومیون شانه

آکرومیون به عنوان یک ساختار استخوانی مهم در ناحیه شانه، انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند:

آکرومیون نوع 1

آکرومیون نوع 2

درجه بندی مفصل اکرومیوکلاویکول

آناتومی مفصل اکرومیوکلاویکولار

مفصل اکرومیوکلاویکولار در انتهای استخوان ترقوه (کلاویکل) قرار دارد و محل اتصال آن به آکرومیون (زائده‌ای در بخش بالایی و بیرونی استخوان کتف) است. آسیب‌دیدگی این مفصل معمولاً به دلیل ضربه، شوک شدید یا آرتروز در افراد مسن به وجود می‌آید. به عنوان مثال، افتادن به جلو یا زمین خوردن با نوک شانه می‌تواند فشار زیادی به این مفصل وارد کند و منجر به آسیب‌دیدگی آن شود.

اگر دچار عارضه شانه یخ زده هستید یا از درد گردن و شانه رنج می‌برید، با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره‌کار می‌توانید از خدمات تخصصی ما بهره‌مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت ، می‌توانید با شماره 88670088 - 021 تماس بگیرید.

درجات آسیب‌دیدگی مفصل اکرومیوکلاویکولار

آسیب‌دیدگی مفصل اکرومیوکلاویکولار می‌تواند در سه درجه (خفیف، متوسط و شدید) تقسیم‌بندی شود. در درجه 3، استخوان ترقوه کاملاً از کتف جدا شده و شکل ظاهری مفصل به صورت «پله‌ای» (Stair Step) مشخص می‌شود. دیگر علائم رایج شامل:

درمان آسیب‌دیدگی مفصل اکرومیوکلاویکولار

1. استراحت و یخ‌درمانی

2. داروهای ضد التهاب

3. تزریق استروئید و PRP

4. فیزیوتراپی و تمرینات هدفمند

5. روش‌های تسکین درد (مانند یونتوفورزیس)

آدرس اینستاگرام دکتر نقره کار

نتیجه‌گیری

درد مفصل اکرومیوکلاویکولار می‌تواند تأثیر چشمگیری بر کیفیت زندگی فرد داشته باشد. با آگاهی از علل، علائم و درمان‌های مناسب، می‌توان بهبود قابل توجهی در شرایط این نوع درد ایجاد کرد. در صورتی که با علائم این مشکل مواجه شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا درمان‌های مناسب را دریافت کنید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :طاهره فتحی [ 1403-08-09 ]
سلام دکتر وقت بخیر چند وقت پیش در تمرین شانه ام دچار آسیب شدید شد و الان درد زیادی دارم. می خواستم بپرسم با اوزون درمانی می توانم درد مفصل شانه رو درمان کنم؟ آیا این روش موثره؟ ممنون می شم اگه راهنمایی کنید.

محسن [ 1402-12-11 ]
سلام وقت بخیر آقای دکتر من بدنسازی قدرتی کار میکنم و الان مدتی هست ورزشو کنار گذاشتم که بدلیل درد بالای شانه سمت راستم که با حرکت دادن گردن به سمت مخالف درد بیشتر میشود. و بعضاً عضله کول و دلتویید خلفی و دلتویید قدامی و استخوان ترقوه ام درد بدی دارد مخصوصا زمانی که وسیله ای برای چند دقیقه با دست نگه میدارم. ولی هیچ گونه کبودی یا برجستگی مشاهده نکردم. آیا نیاز به مراجعه به پزشک و عکسبرداری هست لطفاً راهنمایی کنید ممنون میشم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465