درمان دردهای ناشی از دیسک با بلوک سمپاتیک کمری
بلوک سمپاتیک یکی از روشهای درمانی کاربردی است. گاهی اوقات بیمارانی که به کلینیک درد مراجعه میکنند، علائمی مشابه با دیسک کمر یا درگیری سیاتیک دارند. این دسته از بیماران دچار درد و سوزش اندامهای تحتانی از جمله پاها شده اند. گاهی با بررسیهایی که توسط پزشک انجام می گیرد، مشخص میشود که بیمار دچار سیاتیک یا فتق دیسک کمر نیست و شرایط نرمالی در این زمینه دارد. مشکلی که میتواند این علائم را در بیمار ایجاد کند؛ درگیری شبکه سمپاتیک در ناحیه کمری است. برای درمان این عارضه میتوان از بلاک عصبی سمپاتیک کمری استفاده نمود که در ادامه این مطلب توضیحات کاملی پیرامون این روش ارائه خواهد شد.
عصب های سمپاتیک چه هستند؟
عصب های سمپاتیک در دو طرف ستون فقرات امتداد دارند. این عصب ها مربوط به طیف گسترده ای از عملکرد هایی هستند که به صورت ناخودآگاه انجام میشود و کنترلی بر روی آن ندارید. از جمله این عملکردها می توان به سیستم گردش خون، گوارش و تعریق اشاره نمود.
بلاک سمپاتیک کمری در چه مواردی انجام می شود؟
موارد انجام بلوك سمپاتيك كمري به 4 گروه تقسيم مي گردد. كه عبارتند از:
- نارسايي خونرساني در اندام تحتاني: كه شامل بيماريهاي عروقي تصلب شرائین، نارسایی خونرسانی و ایسکمی پاها در بیماران ديابتي، بيماري برگر، پديده و بيماري رينود، جراحي ترميمي عروقي بعد از انسداد ناشي از آمبولي شرياني و يخ زدگي.
- دردهاي اندام تحتاني، مانند درد پای دیابتی ، درد ناشی از نارسایی عروقی، دردهای سمپاتیکی پاها مثل درد آتروفی سودک، دردهای مزمن ناشی از تروما به پا، دردهای باقیمانده مزمن در اندام قطع شده یا عضو خیالی (فانتوم)، درد در محل قطع عضو (استامپ)،
- ساير موارد: تعريق بیش از حد اندام تحتاني، کبودي و سيانوز انتهايي (آكروسيانوز)، التهاب وريد فمورال همراه با تب ، اریتروملالژي دردهاي غیر قابل تحمل تناسلي ادراري و غيره.
- درد با منشاء ديسک و با انتشار سياتيک كاذب
برای بلاک سمپاتیک کمری، تزریق انجام میشود که شاخه های عصبی پایین کمر را بی حس میکند. این کار به پزشک امکان میدهد شماری از مشکلات مربوط به این عصب ها را شناسایی و درمان نماید. برای درمان مشکل معمولاً مجموعه ای از تزریق ها باید انجام شود. معمولا افرادی که با این علائم به پزشک مراجعه میکنند با انجام درمانهای اولیه و دارو درمانی نتیجه خوبی را شاهد نبودند.
در واقع مرحله اول یعنی دارودرمانی برای آنها در نظر گرفته شده است که نتیجه قابل انتظاری را شاهده نبودند. بلاک شبکه سمپاتیک کمری، یکی از روشهای درمانی است که میتواند برای بیماران موثر عمل کند. اگر بیمار از این روش شاهد بهبودی خود بود، میتوان از روشهای پیشرفتهتری مانند RF شبکه سمپاتیک نیز در مراحل دیگر استفاده کرد.
بیماری سمپاتیک چگونه تشخیص داده می شود؟
ممکن است این بیماری با معاینات اولیه تشخیص داده نشود؛ چراکه، شبیه به عارضههایی همچون فتق دیسک است. پزشک با توجه به عکسبرداری موارد احتمالی را بررسی میکند و بیماری را تشخیص خواهد داد.
آماده شدن برای تزریق
ابتدا به شکم یا پهلو دراز میکشید. سپس پوست و بافتهای ناحیه تزریق بی حس میشود. فوق تخصص درد سوزن را وارد کرده و به دقت آن را به سمت عصب های سمپاتیک هدایت مینماید. معمولاً فوق تخصص درد با استفاده از دستگاه تصویربرداری به نام فلوروسکوپ از موقعیت درست سوزن اطمینان حاصل مینماید. ماده حاجب برای تعیین موقعیت درست سوزن تزریق می شود.
تزریق دارو
سپس فوق تخصص درد دارو را تزریق میکند. دارو به اعصاب ها می رسد. این داروها موجب بی حسی اعصاب سمپاتیک می گردد. در صورتی که همین اعصاب منشأ درد بیمار باشند، این کار باعث آرام شدن درد می شود. همچنین ممکن است تزریق، بسته به نیازهای بیمار فواید دیگری نیز داشته باشد.
پایان درمان
پس از اتمام کار سوزن برداشته میشود و محل تزریق با چسب کوچکی پوشانده میشود. بیمار مدت کوتاهی تحت نظر پزشک قرار می گیرید و سپس به بیمار اجازه داده میشود به منزل برود. گاهی بعد از بلاک سمپاتیک کمری، افراد بی حسی یا ضعف پاها را تجربه میکنند. این وضعیت کاملاً طبیعی است و معمولاً تنها چند ساعت بیشتر طول نمی کشد. ممکن است لازم باشد بیمار در آینده برای تزریقهای بعدی دوباره مراجعه نماید. اما در صورت بهبود دردهای بیمار برای اینکه نیاز به تزریقهای مکرر نباشد میشود با امواج رادیویی این اعصاب را عصب کشی کرد.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درد عصب سیاتیک و درمان غیرجراحی سیاتیک
تاریخ انتشار : 1401-02-30تاریخ بروز رسانی : 1403-06-02 -
علت بی حسی پا در مبتلایان به دیسک کمر و سیاتیک
تاریخ انتشار : 1401-08-21تاریخ بروز رسانی : 1403-07-25 -
سیاتیک چگونه تشخیص داده میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-01-29تاریخ بروز رسانی : 1403-05-25 -
هر آنچه باید درباره درد سیاتیک بدانید
تاریخ انتشار : 1399-12-18تاریخ بروز رسانی : 1403-05-25 -
از کجا بفهمیم دیسک کمر داریم؟
تاریخ انتشار : 1401-10-06تاریخ بروز رسانی : 1403-07-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :حميد کوهستانیان [ 1402-01-29 ]
سلام بنده مهره 1و4 ومهره 1و5 آسیب دیده درم از باسن تا مچ پای چپ درد میکشه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .