انواع روشهای درمان کمر درد
کمر درد یکی از مشکلات شایع و آزار دهنده ای است که اغلب افراد در سنین مختلف به آن مبتلا بوده، هستند یا خواهند شد. این درد در برخی مواقع بسیار ناتوان کننده است و میتواند کیفیت زندگی را بطور کامل تحت تاثیر قرار دهد. نکته حائز اهمیت قبل از درمان دردهای ناحیه کمر، پیشگیری از این دردها است. توجه داشته باشید که با کمی دقت و تغییر در سبک زندگی میتوان به کمر درد مبتلا نشد و یا آن را به تعویق انداخت؛ همچنین با رعایت این نکات در صورت ابتلا به کمر درد، احساس درد ممکن است خفیف تر باشد و آزار کمتری برای فرد فراهم سازد.
با این وجود اگر به کمر درد مبتلا شدیم چه باید کرد؟
آیا راهی برای خلاصی از این درد وجود دارد؟
در این مطلب با انواع روشهای درمان کمر درد پرداخته و شما را با این روشها آشنا می نماییم.
اگر دچار کمر درد هستید، با مراجعه به یک متخصص درد خوب میتوانید با بهبود یا کاهش درد خود، روندی طبیعی در زندگی روزمره داشته باشید. کلینیک درد کتر علی نقره کار در تهران میتواند ارائه دهنده بهترین روشهای درمان کمر درد به شما مراجعین محترم باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
روشهای درمان کمر درد
روش درمانی کاملاً بستگی به علت دقیق کمردرد دارد. علاوه بر این، درمان هر بیمار باید بر اساس شرایط و وضعیت خود بیمار انجام شود. طبق پژوهشهای ارائه شده در همایش American College of Rheumatology، یکی از جنبه های بسیار مهم ارزیابی فردی، درک خود بیمار از شرایط است. پژوهشهایی که در بریتانیا انجام شده است نشان میدهد افرادی که معتقدند علائم آنها پیامدهای جدی بر زندگی شان دارد و درمانهایشان کنترل کمی بر علائم دارد، کمتر از درمان نتیجه گرفته اند.
در این پژوهشها اشاره شده است که پزشکان باید اهمیت برطرف کردن نگرانیها و درک درست بیمار در مورد وضعیت خود و روشهای درمانی را بدانند.
لازم به ذکر است که علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شده است، ممکن است عوامل دیگری نیز باعث کمردرد شوند.
درمانهای خانگی درد پایین کمر
درمانهای خانگی شامل کمپرس سرد و گرم، کرمها و مرهم های بی حس کننده موضعی، جلوگیری از صدمه بیشتر و عدم انجام فعالیتهای نادرست که وضعیت کمر را بدتر میکند.
درمانهای دارویی کمر درد
اولین کارهایی که برای بیشتر افراد مبتلا به کمر درد تجویز میشود، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی بدون نسخه مانند ایبوپروفن است. این داروها مسکن های ضعیفتری هستند که به عنوان اولین درمان، امتحان میشوند.
در صورتی که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مسکن بدون نسخه یا تجویزی موثر نبود، ممکن است پزشک داروی شل کننده عضله نیز تجویز نماید. این داروها عبارتند است:
- سیکلوبنزاپرین
- تیزانیدین
- باکلوفن
- کاریسوپرودول
- متوکاربامول
برای برخی از بیماران داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و شل کننده عضله کفایت نمیکند. افرادی که کمردرد مزمن طولانی مدت دارد به ویژه اگر پس از امتحان روشهای مختلف نتیجه ندیده اند، ممکن است داروهای اپیوئیدی یا مخدر برایشان تجویز شود. در حقیقت در یک پژوهش مشخص شد ۷۰% بیماران کمردرد داروهای مخدری دریافت میکنند.
کورتیکو استروئیدها همانند داروهای ضد التهاب باعث کاهش التهاب و درد کمر میشوند. این داروها به صورت خوراکی و یا تزریقی در ناحیه کمر استفاده میشوند.
تزریق استروئید در اپیدورال ترانسفورامینال کمر
در این عمل سرپایی تزریق داروی استروئید و بی حسی در اطراف ریشه عصبی ملتهب انجام می شود. این کار باعث کاهش تورم و التهاب عصبهای تحریک شده ستون فقرات میشود. این کار برای برطرف کردن درد پایین کمر و دردی که از ناحیه کمر به پا میزند، صورت میگیرد. تزریق تنها چند دقیقه طول میکشد.
عصب کشی اعصاب فاست کمر
در عصب کشی اعصاب فاست کمر یا نوروتومی فرکانس رادیویی از گرمای تولید شده توسط امواج رادیویی برای هدف قرار دادن برخی عصب ها و از بین بردن توانایی آنها در ارسال سیگنال درد، استفاده میشود. در این درمان سوزن از طریق پوست مجاور ناحیه دردناک، وارد بدن شده و امواج رادیویی را به عصب های مورد هدف میفرستد. در حین کار پزشک با استفاده از اسکنهای تصویر برداری اطمینان حاصل میکند که سوزن در موقعیت درست قرار گرفته است. نوروتومی فرکانس رادیویی برای برطرف کردن درد کمر، گردن و باسن بیشتر متداول است.
تزریق مفاصل فاست کمر
مفاصل فاست در دو طرف ستون فقرات قرار دارند که ممکن است به دلایلی تحریک یا ملتهب شوند. تزریق در مفاصل فاست به تشخیص منشا درد در بیمار کمک کرده و همچنین میتواند باعث برطرف شدن التهاب و درد کمر شود.
درمان جراحی کمر درد
جراحی کمر اغلب موجب بهبودی درد، کرختی و بی حسی دست ها و پاها می شود، این علائم، بیشتر به دلیل فشار اعصاب در اطراف نخاع شما به وجود می آید. اعصاب نخاعی ممکن است به دلایل مختلفی تحت فشار قرار گیرند:۱- فتق دیسک: بیرون زدگی دیسک به داخل کانال نخاعی که فضای داخلی کانال نخاعی را تنگ می کند. ۲- تنگی کانال نخاعی : رشد ساختمان استخوانی و لیگامان های داخل کانال نخاعی، آرتروز مهره های کمری، همه می توانند خارهایی ایجاد کنند که به درون کانال نخاعی برجسته شده و موجب تنگی کانال شوند.
همیشه پزشکان متعهد به این اعتقاد دارند که با روش های کمتر تهاجمی، به درمان درد بیمار کمک کنند و از انجام روش های پرخطر با عوارض و هزینه بالا جلوگیری شود. در نهایت با راهنمایی پزشکتان و مشورت با او بهترین روش درمانی برای شما به کار می رود. همیشه به یاد داشته باشید جراحی تنها راه درمانی نیست، بلکه آخرین راه درمانی است.
برای درمان کمردرد به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
برای درمان کمردرد میتوان به متخصصانی از جمله پزشک عمومی، متخصص داخلی، متخصص زنان و زایمان، ارتوپد و جراح ستون فقرات، روماتولوژیست، متخصص درد و فیزیوتراپیست مراجعه کرد.
دور نمای درمان درد پایین کمر چگونه است؟
این موضوع نیز بستگی به علت کمردرد دارد. برای مثال کمر درد حاد ناشی از جراحت معمولاً به طور کامل بهبود می یابد. از طرف دیگر ناهنجاری های استخوانی که باعث تحریک طناب نخاعی میشوند ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی داشته باشند و دورنمای آن بستگی به نتیجه جراحی دارد. برای کسب نتیجه بلند مدت روشهایی مانند برنامه های ورزشی توان بخشی که شامل درمانهای فیزیکی می باشد، انجام شود.
پیشگیری از درد پایین کمر چگونه است ؟
پرهیز از صدمه دیدن کمر مهمترین روش پیشگیری از کمردرد است. علاوه بر این ورزشهای طراحی شده برای تقویت پایین کمر و بافتهای پیرامون آن میتواند در به حداقل رساندن آسیب دیدگی پایین کمر مؤثر باشد. برخی برنامه های تخصصی برای کاهش درد و یا پیشگیری از آن سودمند هستند.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، میتوانید به بهبود این شرایط بپردازید.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ریکاوری کشیدگی و پارگی عضلات کمر
تاریخ انتشار : 1397-09-26تاریخ بروز رسانی : 1402-06-05 -
درد غیر اختصاصی کمری
تاریخ انتشار : 1400-04-07تاریخ بروز رسانی : 1403-06-02 -
دردهای ناشناخته کمری
تاریخ انتشار : 1400-09-08تاریخ بروز رسانی : 1402-05-25 -
روشهای درمان تنگی کانال نخاعی
تاریخ انتشار : 1399-10-08تاریخ بروز رسانی : 1403-06-02 -
اهمیت محل کمر درد در درمان کمردرد
تاریخ انتشار : 1400-04-18تاریخ بروز رسانی : 1403-07-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .