آرنج تنیس بازان (اپی کندیلیت خارجی) چگونه درمان میشود؟
آرنج تنیس بازان یا اپی کندیلیت خارجی بیماری است که در اثر استفاده بیش از حد از آرنج ایجاد می شود و با درد در این ناحیه خود را نشان میدهد.این عارضه به دلیل شیوع بالا در ورزشکاران رشته های راکتی به آرنج تنیس بازان مشهور شده است. با این وجود، چندین ورزش و فعالیت های دیگر مانند وزنه برداری ، نجاری ، نقاشی ، تایپ و بافندگی نیز می تواند فرد را در معرض ابتلا به این عارضه قرار دهد ایجاد شود. آرنج تنیس بازان ناشی از التهاب تاندون ها (نوارهای بافتی است که ماهیچه را به استخوان متصل می کند) که در خارج آرنج به عضلات ساعد متصل می شوند؛ ایجاد می گردد.
در این شرایط ماهیچه ها و تاندون های ساعد، در اثر استفاده بیش از حد آسیب می بینند؛ و زمانی که حرکات و فشار ناشی از آن تکرار میشود؛ فرد را دچار درد و حساسیت در قسمت بیرونی آرنج میکنند. گزینه های درمانی زیادی برای آرنج تنیس بازان وجود دارد که یکی از مؤثرترین و بهترین روشهای درمانی، تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی می باشد.
استروئیدها، از جمله کورتیزون، جزو داروهای ضد التهاب بسیار موثری هستند که در مبتلایان به آرنج تنیس بازان برای درمان درد و التهاب ممکن است تزریق شود؛ تا علائم بیماری تسکین پیدا کند. اغلب تنها یک تزریق در اکثر بیماران کافی است، هرچند باید تا 2 الی 3 هفته پس از آن به آرنج خود استراحت بدهید. احتمال اندکی وجود دارد که درد در چند ساعت اول پس از تزریق تشدید شود و گاهاً تا 48 ساعت ادامه یابد. آرنج تنیس بازان یا تنیس لبو شایع ترین علت درد طولانی مدت (مزمن) آرنج است. اگرچه این عارضه ممکن است در افراد با هر سنی مشاهده شود؛ اما بیشتر مبتلایان سنی حدود 40 سال دارند.
تزریق کورتیکواستروئیدها در اپیکوندیل خارجی، جهت تسکین درد مبتلایان به تنیس البو (آرنج تنیس بازان) ، از جمله اقداماتی است که در کلینیک درد دکتر علی نقره کار ، توسط فوق تخصص درد صورت می گیرد. شما می توانید جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
محل دقیق درد و شرایط دردناک کدامند؟
در عارضه تنیس البو درد و حساسیت در اپیکوندیل جانبی که محل اتصال تاندون های آسیب دیده به استخوان است؛ ایجاد میشود. همچنین ممکن است درد در قسمت فوقانی یا تحتانی بازو احساس شود. ضمن اینکه درد و حساسیت در شرایط زیر افزایش می یابد:
- بلند کردن اجسام
- مشت زدن یا گرفتن یک شیء
- باز کردن در
- دست دادن
- بالا بردن دست
- صاف کردن مچ دست
تشخیص آرنج تنیس بازان
پزشک فاکتورهای زیادی را در تشخیص تنیس البو در نظر می گیرد که شامل مواردی مانند : علائم ایجاد شده، شغل و رشته ورزشی بیمار میشود. پزشک با شما درمورد اینکه چه فعالیت هایی باعث ایجاد علائم می شود و علائم در کجای بازوی شما رخ می دهد، صحبت می کند. اگر تاکنون سابقه ایی از صدمه به آرنج دارید، حتما به پزشک خود بگویید. اگر سابقه آرتریت روماتوئید یا بیماری مربوط به عصب دارید، به پزشک خود بگویید.
در طی معاینه، پزشک برای تشخیص بیماری ممکن است از برخی تست ها استفاده کند؛ که عبارتند از :
- آزمایشات : پزشک ممکن است آزمایشات اضافی را برای رد سایر علل توصیه کند.
- اشعه ایکس : این روش تصاویر واضحی از ساختارهای متراکم مانند استخوان ارائه می دهد. این روش جهت رد کردن آرتریت آرنج ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.
- ام آر آی (MRI) : اگر پزشک احتمال ارتباط علائم با به مشکل گردن را بدهد؛ ممکن است MRI درخواست شود. اسکن MRI جزئیات بافتهای نرم را نشان می دهد و به پزشک کمک می کند بیرون زدگی دیسک یا آرتروز احتمالی را در گردن را نشان دهد. هر دو حالت اغلب باعث ایجاد درد در بازو می شوند.
- الکترومیوگرافی (EMG) : پزشک شما ممکن است نوار عصب و عضله (EMG) درخواست کند که علائم فشار بر روی عصب را رد کند. عصب های زیادی اطراف آرنج هستند که فشار روی آنها با علائمی شبیه به آرنج تنیس بازان همراه است.
درمان آرنج تنیس بازان (تنیس البو)
در ابتدا درمان تنیس البو ممکن است با اقدامات محافظه کارانه مانند بستن آرنج ، استفاده از باند آرنج ، مسکن ، فیزیوتراپی آغاز شود و در صورت عدم پاسخ دهیم ناسب، تزریق در اپیکوندیل جانبی انجام شود. اگر روشهای درمانی نام برده نتواند به تسکین و بهبود درد بیمار بی انجامد؛ ممکن است جراحی در نظر گرفته شود.
درمان آرنج تنیس با تزریق اپیکوندیل خارجی
تزریق اپیکوندیل خارجی روشی سرپایی است که طی مراحل زیر انجام میشود :
- بیمار در موقعیت راحتی دراز میکشد.
- آرنج آسیب دیده تا 90 درجه خم می میشود.
- علائم راهنمای آرنج برای هدایت سوزن توسط متخصص درد مشخص میشود.
- پوست در محل تزریق ضد عفونی میگردد.
- از بی حسی موضعی (مانند اتیل کلرید) بر روی پوست برای به حداقل رساندن احساس درد استفاده میشود.
- پس از بی حس کردن پوست ، پزشک یک سوزن نازک را مستقیماً در مرکز اپیکوندیل قرار می دهد؛ عمود بر پوست (اگر بیمار دارای چربی زیر جلدی کافی باشد) یا با زاویه 45 درجه تا عمق یک چهارم
- پزشک داروی کورتیکواستروئید (برای کاهش درد و التهاب) و بی حسی موضعی را به منشاء تاندون و بافت اطراف تزریق می کند.
- در پایان تزریق ، پزشک سوزن را به سرعت خارج می کند.
- پزشک فشار ناحیه ای را به محل تزریق وارد می کند.
- پس از تزریق ممکن است یک باند کوچک روی محل تزریق قرار گیرد.
آیا تزریق اپیکوندیل خارجی عوارض دارد؟
این روش با عوارض ناچیزی همراه است که با مهارت پزشک در تزریق، این عوارض هم به حداقل ممکن میرسند. در ادامه به عوارض تزریق اپیکوندیل خارجی جهت درمان تنیس البو اشاره شده است. توجه داشته باشید که این عوارض جز احساس درد زودگذر در محل تزریق و افزایش گذرای درد، همگی میتوانند ناشی از عدم مهارت در تزریق ایجاد شوند.
- عفونت
- تاندونیت (التهاب تاندون)
- آسیب عصبی
- افزایش گذرای درد
- تغییر رنگ پوست
- پارگی تاندون به دلیل تزریق مکرر
در صورت بروز علائم دیسک کمر ، شما میتوانید با مراجعه به کلینیک جراحی دیسک کمر دکتر علی نقره کار، فوق تخصص درد و انستزیولوژی از بهترین درمانهای دیسک بهره مند گردید. در این مرکز، جراحی لیزری دیسک با بهترین نتایج قابل انجام و کمترین عوارض قابل انجام میباشد.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت قفل شدن و صاف نشدن آرنج
تاریخ انتشار : 1402-06-21تاریخ بروز رسانی : 1403-07-01 -
بورسیت یا التهاب مفصل آرنج چیست و چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-10-24تاریخ بروز رسانی : 1403-07-01 -
تمرینات پیشگیری از آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1394-10-27تاریخ بروز رسانی : 1402-06-27 -
حرکات ورزشی برای آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1400-12-29تاریخ بروز رسانی : 1402-06-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .