تزریقات استروئیدی اپیدورال برای درمان کمر درد
تزریق استروئید اپیدورال نوعی تزریق است که در آن کورتیزون به بیرونی ترین بخش ستون فقرات که فضای اپیدورال نامیده می شود، تزریق می شود. این روش برای درمان درد عصبی ناحیه کمر و گردن استفاده می شود.
کورتیزون نوعی استروئید است که به طور طبیعی توسط غده فوق کلیوی تولید می شود و در زمان استرس آزاد میگردد. استروئید سیستم ایمنی را سرکوب می کند و با انجام این کار، التهاب و درد ناشی از آن را کاهش می دهد. در حالی که کورتیزون طبیعی اثر نسبتاً کوتاهی دارد، نوع مورد استفاده برای تزریق اپیدورال مصنوعی است و می تواند از یک هفته تا چند ماه دوام بیاورد.
برخلاف تزریق سیستمیک کورتیزون که وارد جریان خون می شود، تزریق اپیدورال در نزدیکی منابع درد عصبی انجام می شود که تسکین هدفمندی را فراهم می کند. این روش معمولاً برای درمان دردهای مرتبط با فشردگی ریشه عصبی در ستون فقرات، مانند درد ناشی از فتق دیسک، خار استخوانی (استئوفیت)، شکستگی فشاری، پارگی حلقوی، بیماری دژنراتیو دیسک، یا تنگی نخاعی استفاده میشود.
اگر دچار کمر درد هستید، با مراجعه به متخصص درد میتوانید با بهبود یا کاهش درد خود، روندی طبیعی در زندگی روزمره داشته باشید. کلینیک درد دکتر علی نقره کار در تهران میتواند ارائه دهنده جدیدترین روشهای غیرتهاجمی و کم تهاجمی درمان کمر درد، از قبیل انواع بلوک های عصبی فاست ، اپیدورال و ... به شما مراجعین محترم باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
کاربرد تزریق استروئید اپیدورال
تزریق استروئید اپیدورال برای درمان کمردرد عضلانی استفاده نمی شود، بلکه برای کاهش درد عصبی ناشی از فشردگی عصب نخاعی استفاده می شود. همچنین می توان از این روش برای درمان درد گرفتگی عصب گردن به بازو (رادیکولوپاتی گردنی)، درد پشت به قفسه سینه (رادیکولوپاتی قفسه سینه)، یا کمر تا ساق (که به آن رادیکولوپاتی سیاتیک یا کمری گفته می شود) استفاده کرد.
در حالی که تزریق استروئید اپیدورال اغلب به صورت جداگانه مورد استفاده قرار می گیرد، زمانی که با یک برنامه توانبخشی جامع ترکیب شود تا نیاز به تزریقات بعدی را کاهش دهد، مؤثرتر است. تزریق اپیدورال فقط به منظور ایجاد تسکین کوتاه مدت، اغلب برای به تاخیر انداختن جراحی ستون فقرات، یا کمک به بهبودی پس از جراحی ستون فقرات است.
به طور سنتی، تزریق اپیدورال بدون هیچ تجهیزات خاصی انجام می شد. امروزه می توان از یک تکنیک اشعه ایکس بلادرنگ به نام فلوروسکوپی برای شناسایی محل دقیق ریشه عصبی فشرده و اطمینان از قرارگیری صحیح سوزن در فضای اپیدورال استفاده کرد. برای این منظور می توان از توموگرافی کامپیوتری (CT) که از پرتوهای یونیزه کننده اشعه ایکس نیز استفاده می کند؛ بهره برد. انواع مختلفی از تزریق اپیدورال وجود دارد که با مکان آنها مشخص می شود:
- تزریقات در ناحیه گردن انجام می شود.
- تزریق قفسه سینه در ستون فقرات میانی انجام می شود.
- تزریقات کمری در قسمت پایین ستون فقرات انجام می شود.
تزریق اپیدورال را می توان با مسیر سوزن نیز توصیف کرد.
تزریقهایی که بین استخوانهای زونا مانند ستون فقرات قرار میگیرند که لامینا نامیده میشوند، و تزریق اپیدورال اینترلامینار هستند.
تزریقات ترانس فورامینال آنهایی هستند که در جهت مورب در طول مسیر ریشه عصبی وارد ستون فقرات می شوند.
تزریق استروئید اپیدورال را میتوان توسط متخصصان درد، جراحان ارتوپد و متخصصان مغز و اعصاب انجام داد.
خطرات و عوارض تزریق استروئید اپیدورال
تزریق استروئید اپیدورال نسبتاً ایمن با خطر کم و عوارض ناچیز است. یکی از شایع ترین خطرات در این روش، سوراخ شدن تصادفی بافت اطراف نخاع به نام سخت شامه است.
واکنش های آلرژیک با تزریقاستروئید اپیدورال نادر هستند (0.1 تا 0.3 درصد) اما در صورت تجربه خس خس سینه، تنگی نفس، کهیر، تورم صورت، تنفس سریع و ضربان قلب نامنظم ممکن است نیاز به مداخله اضطراری داشته باشند. عفونت نیز نادر است.
نحوه انجام تزریق استروئید اپیدورال
تزریق اپیدورال با توجه به ظرافت عمل و نیاز به بی حسی موضعی، زمان آماده سازی و بهبودی بیشتری نسبت به تزریق سنتی دارد.
- به طور کلی، چند ساعت قبل از عمل می توانید یک وعده غذایی کوچک بخورید و می توانید به مصرف داروهای معمولی خود بپردازید. تنها استثناها داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون) یا داروهای ضد التهابی (مانند آسپرین یا ایبوپروفن) هستند که می توانند باعث خونریزی شوند.
- پس از تعویض لباس، به اتاق تصویربرداری هدایت می شوید که در آن از شما رگ گرفته میشود. ممکن است دارویی برای کمک به آرامش شما ارائه شود.
- سپس شما را روی دستگاه اشعه ایکس بر یک تکیه گاه قرار می دهند تا به باز کردن فضاهای بین استخوان های ستون فقرات کمک کند. در موارد دیگر، شما را در حالت نشسته قرار می دهند و از شما خواسته میشود؛ گردن یا پشت خود را به سمت جلو متمایل کنید.
- در این مرحله پوست ضد عفونی می شود و با یک بی حس کننده موضعی، ناحیه تزریق بی حس میگردد.
- پس از بی حس شدن کامل، پزشک سوزن را از طریق پوست به سمت ستون فقرات وارد می کند. ممکن است مقدار کمی رنگ برای بررسی موقعیت سوزن در اشعه ایکس تزریق شود. در نهایت، کورتیزون به فضای اپیدورال مخلوط با یک بی حس کننده خفیف تزریق میگردد.
پس ازتزریق استروئید اپیدورال
- پس از تکمیل مراحل تزریق، سوزن برداشته می شود و محل تزریق بانداژ میگردد. شما باید حدود یک ساعت در اتاق ریکاوری بمانید. اگر علائم حیاتی شما بررسی شود، با همراه می توانید به خانه بروید. لازم به ذکر است پس از تزریق استروئید اپیدورال مجاز به رانندگی نخواهید بود.
- احساس خواب آلودگی بعد از عمل یا احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی خفیف در پاها غیر معمول نیست. این علائم باید تا پایان روز از بین بروند. در صورت تداوم یا بدتر شدن علائم به پزشک خود اطلاع دهید.
- از سوی دیگر، در صورت مشاهده هر گونه علائم عفونت یا آلرژی، از جمله تب بالا، لرز، کهیر، مشکلات تنفسی، تهوع، استفراغ یا درد شدید، در اسرع وقت به اورژانس مراجعه نمایید.
چکیده مطلب :
تزریق استروئید اپیدورال برای تسکین کوتاه مدت درد شدید رادیکولار حاد یا مزمن ستون فقرات موثر است. این روش در شرایط بسیار خاص استفاده می شود و معمولاً اگر درد با فیزیوتراپی یا اشکال کمتر تهاجمی درمان قابل رفع باشد، از تزریق استروئید اپیدورال اجتناب می شود.
اگر فکر میکنید که واجد شرایط تزریق اپیدورال هستید، با یک متخصص درد مشورت کنید تا شما را از این که آیا تزریق استروئید اپیدورال گزینه مناسب برای شما میباشد یا جایگزینهایی برای این روش وجود دارد که ممکن است به همان اندازه مؤثر یا ماندگار باشد؛ آگاه سازد.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره کار دارای بورد تخصصی آنستزیولوژی و درد، میتوانید به بهبود این شرایط بپردازید.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
۱۳ نکته برای بهبود کمردرد
تاریخ انتشار : 1394-10-27تاریخ بروز رسانی : 1402-06-11 -
خوراکی هایی که کمردرد را بهبود می بخشند؟
تاریخ انتشار : 1402-02-22تاریخ بروز رسانی : 1403-05-20 -
با وجود کمردرد راحت بخوابید
تاریخ انتشار : 1401-02-19تاریخ بروز رسانی : 1403-04-31 -
راههاي جلوگيري از كمر درد
تاریخ انتشار : 1394-04-25تاریخ بروز رسانی : 1402-06-13 -
کمر درد ناشی از چاقی
تاریخ انتشار : 1398-01-27تاریخ بروز رسانی : 1402-06-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .