تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی

تقویت تاندون آشیل با ورزش

تاندون آشیل یک بافت فیبری قوی است که عضلات پشت ساق پا را به استخوان پاشنه شما متصل می کند. اگر تاندون آشیل خود را بیش از حد کشش دهید ، ممکن است به طور کامل یا بخشی از آن پاره شود. اگر تاندون آشیل شما پاره شود، ممکن است صدای یک پاپ را بشنوید و به دنبال آن یک درد شدید فوری در پشت مچ پا و پایین ساق پا ایجاد شود که احتمالاً بر توانایی راه رفتن صحیح شما تأثیر می گذارد. جراحی اغلب برای ترمیم پارگی انجام می شود. با این حال ، برای بسیاری از افراد ، درمان غیر جراحی نیز به همان اندازه مفید است.

آنچه در این مطلب میخوانید

درد در هر نقطه‌ ای از بدن، می‌تواند بسیار آزار دهنده و محدودیت زا باشد. شما برای برطرف نمودن دردهایی که به آنها مبتلا هستید؛ می‌ توانید به فوق تخصص درد مراجعه نمایید. پارگی، کشیدگی و التهاب تاندون آشیل نیز توسط دکتر علی نقره کار فوق تخصص درد در تهران انجام می‌پذیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.

تاندونیت آشیل چیست؟

تاندون آشیل، تاندون ضخیمی در بالای پاشنه است که عضله پشت ساق را به استخوان پاشنه وصل می کند. فعالیت هایی مانند راه رفتن، دویدن و پریدن به تاندون آشیل فشار وارد می کنند و اگر این فشار بیش از حد باشد می تواند باعث التهاب یا پارگی های کوچک شود که به این التهاب، تاندونیت آشیل می گویند. علائم این عارضه عبارتند از: درد، ضعف، سفت شدن عضله و حساسیت نسبت به لمس. با گذشت زمان ممکن است تاندون ضخیم تر شود که در نتیجه باعث درد مداوم و تکرارشونده می شود.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

در مراحل ابتدایی تاندونیت چه باید کرد؟

تاندونیت آشیل

چگونه می توانم به فعالیت عادی روزمره برگردم؟

  1. اگر میتوانید بدون درد فعالیت کنید به تدریج تقریبا نیمی از فعالیت های خود را از سر بگیرید. هر هفته بیشتر از 20 درصد به میزان فعالیت های خود اضافه نکنید. برای مثال اگر در روز میتوانید 10 دقیه بدویید، هر هفته 2 دقیقه به زمان دویدن خود اصافه کنید، و نه بیشتر. حتما قبل از هر فعالیت ورزشی 5 الی 10 دقیقه گرم کنید.
  2. به فعالیت های ورزشی خود تنوع ببخشید. استفاده از دوچرخه ثابت و شنا را به برنامه ورزشی خود اضافه کنید.
  3. چند روز استراحت مابین روزهایی که ورزش می کنید اضافه کنید و در روزهای اول آسیب‌دیدگی، هرروز فعالیت ورزشی نداشته باشید.
  4. تمرین‌های خود را روی سطوح نرم‌تری مثل چمن، خاک و آسفالت انجام دهید و از انجام تمرین روی سطوح سفت مانند بتن بپرهیزید.
  5. وزن نرمال و متناسب خود را حفظ کنید.
  6. کفش‌های قدیمی و ساییده شده را با کفش‌های مخصوص ورزش تعویض کنید.
  7. کشش عضله ساق را ادامه دهید تا این عضله تقویت شود.

ورزش های کششی

کشش عضله ساق: در حین انجام این نوع کشش، یک احساس کشش خفیف در ساق پا باید ایجاد شود ولی به محض شروع درد، کشش باید متوقف گردد. کشش را 5 الی 6 بار در روز تکرار کنید و هر کشش را در 30 الی 60 ثانیه انجام دهید.
زانوی صاف: پایی که میخواهید کشش دهید راعقب بگذارید و پاشنه پا را روی زمین نگه دارید. زانو صاف و انگشتان پا به سمت جلو باشد. تا زمانی که یک کشش ملایم درساق حس کنید، به جلو خم شوید.
زانوی خم شده: پایی که میخواهید کشش دهید را جلو بگذارید. به آرامی به دیوار نزدیک شوید و پاشنه خود را روی زمین نگه دارید. تا زمانی که در قسمت پایینی ساق خود کشش احساس می‌کنید، زانوی پای عقبی را خم کنید.

ورزش های کششی ساق

ورزش تقویت ساق (قسمت اول)

الف) روی صندلی بنشینید و تا زمانی که دردی را حس نکرده‌اید روی انگشتان پای خود بلند شوید. پاشنه‌ی خود را به آرامی پایین بیاورید. این کار را 20 الی 25 بار و روزی 5 الی 6 مرتبه تکرار کنید.
ب) با دست بر روی ران خود فشار وارد کنید یا یک وزنه را روی ران خود قرار دهید و این عمل را 20 الی 25 بار تکرار کنید.

ورزش تقویت ساق

ورزش تقویت ساق (قسمت دوم)

بلند کردن پاشنه در حالت ایستاده: از هر دو پاشنه‌ی خود برای بلندشدن روی پنجه پا استفاده کنید و به آرامی پاشنه را پایین بیاورید. از سمتی که آسیب ندیده برای کمک به سمت آسیب دیده استفاده کنید، زیرا در این تمرین فشار زیادی به قسمت آسیب دیده وارد می‌شود. این تمرین را 20 الی 25 بار تکرار کنید.

آشیل

در ادامه :

پنجه پای خود را در گوشه یک پله قرار دهید. ابتدا این کار را با هردو پا انجام دهید. پاشنه‌ی پای خود را به آرامی به پایین بیاورید. سپس این تمرین را با یک پا ادامه دهید.

اگر دچار کمر درد هستید، با مراجعه به یک متخصص درد می‌ توانید با بهبود یا کاهش درد خود، روندی طبیعی در زندگی روزمره داشته باشید. کلینیک درد دکتر علی نقره کار در ته ران می‌ تواند ارائه دهنده جدیدترین روشهای غیرتهاجمی و کم تهاجمی درمان کمر درد به شما مراجعین محترم باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :اسماعیلی هستم [ 1402-05-08 ]
دخترم چهار سال پیش تصادف کرده از ناحیه سر شکستگی داشته از شدت اسپاسم مچ پای راستش بسمت داخل انحراف پیدا کرده است اما براحتی حرکت میده جراح گفته باید جراحی بشه روشی چیزی هست کمک کنه دخترم جراحی نکنه و درمان بشه ممنون میشم کمکم کنی

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465