نشانه های سندرم درد جلوی زانو (پاتلوفمورال) و درمان آن
سندرم درد پاتلو فمورال دردی در جلوی زانو، اطراف کشکک است که به آن زانوی دونده نیزمی گویند و در افرادی که در ورزش های شامل دویدن و پریدن شرکت دارند شایع تر است. درد زانو اغلب هنگام دویدن، بالا یا پایین رفتن از پله ها، نشستن طولانی مدت یا خم کردن زانو افزایش می یابد. درمان های ساده - مانند استراحت و یخ - اغلب کمک می کند، اما گاهی اوقات فیزیوتراپی برای کاهش درد پاتلوفمورال مورد نیاز است.
تزریق پی آر پی (PRP) ، لیزر پرتوان و اوزون تراپی بدون درد، ایجاد عوارض خاص و نیاز به طی دوران نقاهت، میتواند تا حد زیادی در بهبود دردهای اسکلتی - عضلانی، از جمله سندرم درد پاتلو فمورال تاثیر مثبت داشته باشد. در کلینیک فوق تخصصی درمان درد دکتر علی نقره کار ، تزریق پی آر پی با فرمولاسیون خاص و موثر برای تسکین دردهای استخوانی انجام میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شمارهتلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
علائم سندرم درد پاتلو فمورال
سندرم درد پاتلوفمورال معمولاً باعث ایجاد درد مبهم و شدید در جلوی زانو می شود. این درد در موارد زیر احساس می شود :
- بالا و پایین رفتن از پله
- خم و راست کردن زانو
- نشستن برای مدت طولانی روی زانوی خمیده
اگر درد زانو ظرف چند روز بهبود نیافت، با پزشک خود مشورت کنید.
علل سندرم درد پاتلو فمورال
- فعالیت زیاد : ورزش های دویدن یا پریدن فشار مکرری را به مفصل زانو وارد می کند که می تواند باعث تحریک کشکک زانو شود.
- ضعف عضلانی : درد پاتلوفمورال زمانی رخ می دهد که عضلات اطراف لگن و زانوی شما کشکک زانو را در راستای درستی قرار ندهند. مشخص شده است که حرکت زانو به سمت داخل در حین اسکات با درد کشکک رانی مرتبط است.
- صدمه : ضربه به کشکک زانو، مانند دررفتگی یا شکستگی، با سندرم درد کشککی رانی مرتبط است.
- عمل جراحی : جراحی زانو، به ویژه جراحی ترمیم رباط ممکن است موجب سندرم درد پاتلو فمورال شود.
عوامل مستعد کننده سندرم درد پاتلوفمورال
عواملی که می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند عبارتند از:
- سن : سندرم درد پاتلوفمورال معمولاً نوجوانان و جوانان را تحت تأثیر قرار می دهد. مشکلات زانو در افراد مسن بیشتر ناشی از آرتریت است.
- جنسیت : زنان دو برابر مردان در معرض خطر ابتلا به درد کشککی رانی هستند. این ممکن است به این دلیل باشد که لگن پهنتر زنان، زاویه برخورد استخوانهای مفصل زانو را افزایش میدهد.
- ورزش های خاص : شرکت در ورزشهای شامل دویدن و پرش میتواند فشار بیشتری را به زانوهای شما وارد کند، به خصوص زمانی که شدت تمرین خود را افزایش می دهید.
پیشگیری از سندرم درد پاتلو فمورال
گاهی اوقات درد زانو ناگهانی اتفاق می افتد. اما اقدامات خاصی ممکن است به جلوگیری از درد کمک کند که عبارتند از :
- قوی کردن عضلات :عضلات چهار سر ران و عضلات ابدکتور ران قوی به حفظ تعادل زانو در حین فعالیت کمک می کنند.
- کاهش وزن : اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن فشار روی زانوهای شما را کاهش می دهد.
- گرم کردن : قبل از دویدن یا ورزش های دیگر، با حدود پنج دقیقه فعالیت سبک بدن خود را گرم کنید.
- حرکات کششی : با تمرینات کششی ملایم انعطاف پذیری را تقویت کنید.
- شدت تمرینات را به تدریج افزایش دهید : از تغییرات ناگهانی در شدت تمرین خودداری کنید.
- استفاده از کفش مناسب
تشخیص سندرم درد پاتلو فمورال
پزشک در مورد سابقه مشکلات زانو از شما سؤال می کند و بر روی نواحی از زانو فشار می آورد و پای شما را در جهت های مختلف حرکت می دهد تا به رد سایر بیماری هایی که علائم و نشانه های مشابهی دارند کمک کند. برای کمک به تعیین علت زانو درد، پزشک ممکن است نیاز به تست های تصویربرداری مانند اشعه ایکس ،سی تی اسکن و یا ام آر آی. MRI داشته باشد.
پزشک همچنین جهت تشخیص بهتر سوالات زیر را از شما میپرسد :
- دقیقاً کجا درد دارد؟
- چه فعالیت هایی علائم شما را بهبود می بخشد یا بدتر می کند؟
- آیا اخیراً فعالیت ورزشی خود را افزایش داده اید؟
- چه درمان هایی را امتحان کرده اید؟ آیا کمک کننده بوده اند؟
درمان سندرم درد پاتلو فمورال
درمان درد پاتلوفمورال اغلب با اقدامات ساده ای که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد؛ شروع می شود.
- استراحت : تا حد امکان به زانوی خود استراحت دهید. از فعالیت هایی که باعث افزایش درد می شوند، مانند بالا رفتن از پله ها، زانو زدن یا خم کردن زانو، اجتناب کنید .
- داروها : در صورت نیاز، مسکنهای بدون نسخه مانند استامینوفن ،ایبوپروفن یا ناپروکسن مصرف کنید.
- فیزیوتراپی : ورزشهای خاص میتوانند عضلات چهارسر ران، همسترینگ و عضلات اطراف باسن را تقویت کنند. زیرا تقویت این عضلات به راستای صحیح کشکک زانو کمک میکند.
- بریس و آتل : زانوبندها میتوانند به بهبود درد کمک کنند.
- یخ : یخ گذاشتن روی زانو بعد از ورزش میتواند جهت تسکین درد مفید باشد.
- جراحی : در صورت اینکه درمانهای غیرجراحی مؤثر نباشند
ورزش های سندروم پاتلوفمورال
ورزشهایی که برای زانوی دوندگان (سندورم درد پاتلوفمورال) مناسب هستند؛ بر اساس حرکات کششی عضلات ران، همسترینگ و ساق پا و تمرینات افزایش قدرت و تعادل عضله چهار سر ران طراحی می شوند. در ادامه به چند حرکت با این رویکرد اشاره می شود.
1. در این حرکت روی تخت یا زمین و با قرار گرفتن بر روی کمر، دراز بکشید. کف پای سالم را با خم کردن زانو، روی زمین بگذارید. پای آسیب دیده را با کمک عضلات چهارسر و شکستن مچ و نگهداشتن پنجه به سمت صورت، صاف بالا بیاورید به طوری که پا از لگن به پایین از زمین جدا شود. حرکت پا به سمت بالا تاجایی ادامه داشته باشد که با زانوی پای سالم هم ارتفاع گردد. در بالاترین نقطه دامنه حرکتی، کمی مکث کرده و بعد پا را آرام به سمت زمین بر گردانید. این کار را در 2 ست با 10 تکرار انجام دهید.
2. لغزش روی دیوار
برای انجام حرکت لغزش روی دیوار، باید ابتدا پشت به دیوار صاف بایستید. پا ها را حدود ۱۵ سانتی متر از دیوار و حدود سی سانتی متر از یکدیگر فاصله دهید. در این حالت کمر و باسن باید به دیوار تکیه داده باشند. حالا به آرامی کمر و باسن خود را روی دیوار لغزش دهید، زانو ها را خم کنید و پایین بیایید تا جایی که زانو ها حدوداً زاویه ۴۵ درجه پیدا کنند. این حالت را حدود ۵ ثانیه حفظ کنید و بعد دوباره همانطور که پایین لغزیدید، بالا بروید و به حالت ایستاده باز گردید. نکته مهم در انجام این حرکت این است که این کار را به آرامی انجام دهید. انجام سریع این حرکت خودش می تواند باعث التهاب و تحریک زانو شود. این حرکت را ۱۰ تا ۱۵ بار و در دو یا سه ست تکرار کنید (یعنی مثلاً ۳ ست ۱۵ تایی)
3. حرکت تاشو
به پهلو دراز بکشید و هردو زانو را خم کنید. بازوهایتان را درکنارتان قرار دهید. یکی از پاها را از زمین جدا کنید و به حالت عمودی دربیاورید. توجه داشته باشید که باسن به جلو و عقب نچرخد. این تمرین 5 روز در هر هفته و هر روز در 2 ست انجام میشود. هر ست شامل 10 مرتبه تکرار حرکت است و هر حرکت نیز 5 ثانیه طول میکشد.
درمان سندرم درد پاتلو فمورال در کلینیک درد دکتر نقره کار
درمان اختصاصی سندرم درد پاتلو فمورال به صورت سرپایی در کلینیک درد دکتر نقره کار انجام خواهد گرفت. این فرایند به صورت اختصاصی بدون نیاز به بیهوشی با بی حسی موضعی در زمان بسیار کوتاه انجام خواهد شد. از روش های درمان سندرم درد پاتلو فمورال میتوان به تزریق کوکتل دارویی کورتیکو استروئیدی اشاره کرد. در این روش بعد از ضد عفونی و استریل کردن محل تزریق در زانو ، محل دقیق تزریق با استفاده از دستگاه سونو گرافی تشخیص داده میشود و سپس کوکتل دارویی تزریق میگردد. از سایر روش های درمان سندرم درد پاتلو فمورال میتوان به تزریق prp اشاره کرد. در این روش مقداری از خون بیمار به روش استریل گرفته میشود و بعد از سانتریفیوژ شدن، فاکتورهای ضد التهابی آن جدا شده و بعد از پیدا کردن محل دقیق تزریق در زانو توسط دستگاه سونوگرافی، به موضع تزریق میشود. سپس بیمار بعد از 30 دقیقه، روی پای خود از کلینیک ترخیص خواهد شد.
همچنین یک دوره درمانی با دستگاه لیزر پر توان موجود و همچنین تزریق گاز اوزون (اوزون تراپی)، خونرسانی به ناحیه را افزایش داده و باعث کاهش درد بیماران میشود. این روش ها از روش های جدید و موثر میباشند که به کاهش التهاب و در نتیجه درمان درد بیماران کمک قابل توجهی میکنند.
اگر دچار کمر درد هستید، با مراجعه به یک متخصص درد میتوانید با بهبود یا کاهش درد خود، روندی طبیعی در زندگی روزمره داشته باشید. کلینیک درد دکتر علی نقره کار در تهران میتواند ارائه دهنده جدیدترین روشهای غیرتهاجمی و کم تهاجمی درمان کمر درد به شما مراجعین محترم باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کیست بیکر چیست و چطور به وجود می آید؟
تاریخ انتشار : 1400-04-05تاریخ بروز رسانی : 1402-05-29 -
درمان سندرم باند ایلیوتیبیال
تاریخ انتشار : 1397-12-09تاریخ بروز رسانی : 1402-06-02 -
زانو درد در کودکان نشانه چیست و چه درمانی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-03-06تاریخ بروز رسانی : 1402-05-18 -
درد زانو و انواع آن
تاریخ انتشار : 1397-09-26تاریخ بروز رسانی : 1402-06-05 -
ریکاوری آسیب دیدگی زانو
تاریخ انتشار : 1398-01-27تاریخ بروز رسانی : 1402-06-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :کیانفر [ 1402-06-01 ]
من از نشستن زیاد این مشکل برام پیش اومده وکشکک زانوم به شدت در میگیره طوری که خم وراست کردن برام سخته چه راهکاری غیر فیزیو برا این درد خوبه ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .