درباره سندرم تیتز چه می دانید؟
درد قفسه سینه یکی از مشکلات شایع است که میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، یکی از این دلایل، سندرم تیتز است. این سندرم یک نوع التهاب در مفاصل دندهای-استرنالی است که معمولاً باعث بروز درد قفسه سینه میشود. درد ناشی از این سندرم ممکن است با دردهای قلبی مشابه اشتباه گرفته شود، اما در حقیقت این یک وضعیت غیرقابل تهدید است که به طور عمده در ناحیه بالای قفسه سینه احساس میشود. در این مقاله، به بررسی علائم، علل و روشهای درمانی موثر برای درد قفسه سینه ناشی از سندرم تیتز خواهیم پرداخت تا اطلاعات دقیقی در خصوص این مشکل و راههای مدیریت آن ارائه دهیم.
علل سندرم تیتز
- علت دقیق سندرم تیتز هنوز مشخص نشده است .برخی از محققان معتقدند که این سندرم ، نتیجه یک سری میکروتروما است که به دنده ها آسیب می رساند و منجر به التهاب می شود .حملات مکرر سرفه و عفونت های سیستم تنفسی ممکن است به این وضعیت کمک کنند .
- ضربه مستقیم به ناحیه ممکن است باعث التهاب مفصل کوتوکندرال نیز شود .
- استرس مکرر در سرفه ، عطسه ، استفراغ ، یا ضربه به قفسه سینه . حتی مشخص شده است که بعد از خنده های شدید رخ می دهد .
- استرس روانی می تواند باعث تشدید سندرم تیتز شود ، اما علت مستقیم آن نیست .
- بیمارانی که تحت پرتو درمانی قفسه سینه/ سینه قرار گرفته اند ، اغلب این سندرم را تجربه می کنند که می تواند مدت کوتاهی پس از درمان یا سال ها بعد رخ دهد .
علائم سندرم تیتز
شایع ترین علامت سندرم تیتز درد است ، این درد عمدتا در قفسه سینه است ، اما می تواند به شانه و بازو نیز منتشر شود . درد سندرم تیتز معمولا یک طرفه است . این درد به صورت درد ، گیر کردن ، عصبی ، تیز ، مبهم و حتی به عنوان ( درد گاز ) توصیف شده است . گزارش شده است که علائم سندرم تیتز با عطسه ، سرفه ، استنشاق عمیق و فعالیت فیزیکی کلی تشدید می شود . حساسیت و تورم مفصل آسیب دیده از علائم مهم سندرم تیتز است و این بیماری را از کوستوکندریت متمایز می کند . همچنین ناراحتی می تواند به دلیل محدودیت حرکت شانه و سینه تشدید شود .
سندرم تیتز با درد موضعی خفیف تا شدید و حساسیت در یک یا چند دنده از چهار دنده فوقانی مشخص می شود . دنده های دوم و سوم بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند . شروع درد ممکن است تدریجی یا ناگهانی باشد و ممکن است شدت آن متفاوت باشد .
تشخیص سندرم تیتز
تشخیص سندرم تیتز می تواند چالش برانگیز باشد ، چرا که علائم آن بسیار مشابه اختلالات دیگری از جمله کوستوکندریت و آنژین صدری است . در واقع ، در تشخیص افتراقی سندرم تیتز ، لازم است نه تنها بیماری های روماتیسمی ، تروما ، بلکه آسیب شناسی سیستم قلبی عروقی ، به ویژه بیماری عروق کرونر قلب ، و همچنین بیماری های سایر اندام های داخلی نیز حذف شود . با در نظر گرفتن این نکته ، پس از مراجعه بیمار ، اولین قدم انجام آزمایش های لازم جهت رد هر گونه شرایط جدی و تهدید کننده زندگی بیمار است .تست هایی که ممکن است به این منظور انجام شوند شامل موارد زیر می باشد :
- آزمایش خون برای بررسی علائم حمله قلبی یا شرایط دیگر
- تصویربرداری برای مشاهده دنده ها و بررسی التهاب غضروف ها
- ام ار ای قفسه سینه برای بررسی دقیق تر هرگونه ضخیم شدگی غضروف یا التهاب
- الکتروکاردیوگرام برای بررسی فعالیت قلبی فرد
درد قفسه سینه ناشی از سندرم تیتز چه ویژگی هایی دارد؟
همانطور که گفته شد ، درد مشخص ترین علامت سندرم تیتز است که در ناحیه قفسه سینه احساس می شود و می تواند انتشار پیدا کند . نکته مهمی که درباره درد قفسه سینه ناشی از سندرم تیتز وجود دارد ، افتراق آن از درد ناشی از حمله قلبی است . این وضعیت ممکن است برای فرد نگران کننده باشد بنابراین شناخت تفاوت آنها مهم است . درد ناشی از سندرم تیتز تنها در قسمت کوچکی از قفسه سینه احساس می شود در صورتیکه درد ناشی از حمله قلبی به صورت فشار و سنگینی بر روی کل قفسه سینه احساس می شود . علاوه بر این ، حمله قلبی علائم دیگری همچون تنگی نفس ، تعریق و حالت تهوع را نیز به دنبال دارد .
درمان سندرم تیتز در کلینیک درد
در بسیاری از موارد ، علائم سندرم تیتز به صورت خود به خود و بدون نیاز به مداخلات درمانی از بین می روند . برخی روش هایی که به کاهش درد و تورم کمک می کنند شامل موارد زیر می باشد :
- استراحت
- اجتناب از فعالیت های شدید
- استفاده از کمپرس گرم در محل آسیب دیده
- در برخی از موارد ممکن است برای کمک به تسکین درد ، داروهای ضد دردی چون داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مصرف شود . پیش از مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید .
- تزریق استروئید برای کاهش تورم یا تزریق لیدوکائین در محل آسیب دیده برای کاهش درد ، از دیگر روش های درمانی است .
- در موارد شدید که درمان های محافظه کارانه به کاهش درد و تورم کمک نمی کنند ، برای برداشتن غضروف اضافی از دنده های آسیب دیده ممکن است عمل جراحی انجام شود .
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
نظرات کاربران درباره این مطلب :احسان کربلایی [ 1403-09-04 ]
سلام دکتر علت ورم قفسه سينه سمت چپ چیه؟ میشه راهنماییم کنید
حامد خداکرمی [ 1403-01-17 ]
سلام آقای دکتر نزدیک یک سال و نیم هست که درد در قفسه سینه دارم با شدت و ضعف بصورت مزمن درآمده تازگیا هم متوجه تورم سر جناغ سینم شدم که سفت شده سیتی هم گرفتم هیچی مشخص نبود
تینا حسینی [ 1402-07-21 ]
سلام اقای دکتر من محل اتصال دندهام به جناق سینه متورم شده و حدود ده ساله این تورم با من اگر ک بهش فشار بیاد و بد بخوابم بشدت درد میگیره و به بازوم هم میخوره قبلا سی تی اسکن و مامو گرافی و تصویر برداری رفتم ولی چیزی مشخص نشده چون تمام اینهارو برا استخوان انجام دادم ممکنه این بیماری باشه
صابر خیاوی [ 1402-06-12 ]
سلام و خسته نباشید ،آقای دکتر من هم این درد را در قفسه سینه خود حس میکنم موقع تنفس عمیق احساس درد و تنگی نفس میکنم بطوریکه بیشتر دو ماه هست این دردم خوب نمیشه موقع که دردم شدید میشه به هر د و پهلو هام میزنم بااینکه داروهای چون گابا پنتین،نیزوپرد و...مصرف میکنم ،دکتر که رفتم بعد از عکسبرداری گفتند که مهر ه روبه روی قفسه سینه آن متورم شده دردش به قفسه آن میزنه آقای دکتر این همون بیماری سندرم تیتر هستش و چکار کنم از سر درد نجات پیدا کنم؟؟
فرخ [ 1402-05-31 ]
سلام آقای دکتر من این درد و سوزش رو بیشتر زیر دنده هام حس میکنم و ناگهان تیر میکشه و میسوزه دلیلش چیه ؟
الناز مینایی [ 1401-06-17 ]
با سلام و سپاس فراوان از زحمات شما بسیار عالی و مفید بود. سپاس و تشکر فراوان از مطالب بسیار عالی و مفید شما آقای دکتر عزیز و گرامی. مطالب داخل سایت شما هم واقعا عالی و مفید هستن. مطالعه کردم. بی نهایت ممنونم از زحمات شما و لطف و محبت بسیار شما بهترین و دقیق ترین و توانمندترین و بااخلاق ترین پزشک.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .