تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب آموزشی / کوبیتوس والگوس و کوبیتوس واروس یا درون خمیدگی ساعد

کوبیتوس والگوس و کوبیتوس واروس یا درون خمیدگی ساعد

کوبیتوس والگوس یا درون خمیدگی ساعد، ناهنجاری است که در آن ساعد به طور طبیعی در امتداد بازو نیست و با آن زاویه می سازد. به افزایش این زاویه، کوبیتوس والگوس و به کاهش آن کوبیتوس واروس گفته می شود. در این عارضه ساعد زمانی که بازو کاملاً کشیده شده است از بدن خارج می شود. هنگامی که هر دو بازو را تحت تاثیر قرار می دهد، به عنوان کوبیتوس والگوس دو طرفه شناخته می شود. این عارضه همیشه نیازی به درمان ندارد، اما در برخی افراد می تواند اعصاب بازو را تحت فشار قرار دهد و عوارضی ایجاد کند که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت.

آنچه در این مطلب میخوانید

یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می‌نمایند، احساس درد در نقاط مختلف بدن، از جمله کمر، زانوها، دست و ... است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می‌تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می‌کنید، با مراجعه به کلینیک دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می‌توانید به بهبود و درمان درد خود بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.

بیرون زدگی استخوان آرنج چه علتی دارد؟

شایع ترین علت این ناهنجاری، جوش نخوردن در محل شکستگی کندیل خارجی استخوان بازو در قسمت آرنج در سنین کودکی می باشد. دو علت احتمالی نیز برای کوبیتوس والگوس وجود دارد:

  1. بیماری مادرزادی یا یک شکستگی.
  2. عارضه مادرزادی که معمولا باعث ایجاد کوبیتوس والگوس می شوند، سندرم ترنر و سندرم نونان هستند.
درون خمیدگی ساعد

تشخیص کوبیتوس والگوس

هنگامی که کف دست شما رو به بالا است و بازوی شما دراز است، اگر زاویه حمل یا درجه ای که بازوی شما از بدن زاویه دارد، بیشتر از 15 درجه باشد، ممکن است دچار کوبیتوس والگوس شده باشید. با این حال، تشخیص کوبیتوس والگوس با زاویه حمل در هر جایی بین 3 تا 29 درجه امکان پذیر است. این زاویه اغلب در زنان بارزتر است.

درمان ناهنجاری کوبیتوس واروس

اگر کوبیتوس والگوس عصب اولنار شما را فشرده نمی کند، احتمالاً نیازی به درمان نخواهید داشت. اولنار اعصاب مهم اندام فوقانی است که پس از منشا گرفتن از شبکه بازویی در ناحیه گردن تمام مسیر بازو و ساعد و دست را طی کرده و به انگشتان ختم می شود.
هنگامی که شروع به تجربه درد، بی حسی یا ضعف در بازوها یا انگشتان خود کردید، مهم است که به دنبال درمان باشید. این می تواند نشانه ای از آسیب عصبی باشد.
حرکات کششی اصلاحی و تقویت عضلات ضعیف و تمرینات تحرک مفصلی با کمک آتل آرنج تا حدودی مفید است.
دیگر روش درمانی موثر خصوصا در کودکانی که دچار این دفورمیتی هستند، فیزیوتراپی می باشد. یک فیزیوتراپیست با استفاده از روش های متنوع به خوبی قادر به بهبود و کاهش این دفورمیتی خواهد بود.
اگر کوبیتوس واروس به دلیل شرایط مادرزادی رخ داده باشد، خم کردن آرنج بسیار دشوار بوده که به همین دلیل پزشک بهترین راه درمان را جراحی می داند.
در بیشتر موارد، کوبیتوس والگوس با یکی از دو روش زیر درمان می شود:

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

عوارض کوبیتوس والگوس

کوبیتوس والگوس یکی از علل شناخته شده نوروپاتی اولنار است. این یک اختلال در عصب اولنار است که همانطور که پیش تر گفتیم یکی از سه عصب اصلی بازوی شماست. نوروپاتی اولنار اغلب زمانی رخ می دهد که عصب اولنار فشرده یا تحریک شده و باعث بی حسی دست ، سوزن سوزن شدن و گاهی اوقات ضعف می شود. اغلب اوقات درمان شامل محدود کردن فعالیت بدنی و استفاده از بریس است. با این حال، اگر این درمان های محافظه کارانه و کم تهاجم مؤثر واقع نشد، ممکن است جراحی لازم باشد.
کوبیتوس والگوس همچنین می تواند منجر به بیماری به نام فلج دیررس عصب اولنار شود که نوعی نوروپاتی اولنار است. این یک بیماری مزمن است که معمولاً با کوبیتوس والگوس همراه است. فلج عصب اولنار پیشرونده است، زیرا معمولاً با گذشت زمان بدتر می شود. ممکن است از دست دادن حس در انگشتان، به خصوص انگشت حلقه و انگشت کوچک و همچنین از دست دادن هماهنگی، گزگز و سوزش، درد و ضعف را تجربه کنید.
تعدادی درمان برای علائم فلج عصب اولنار وجود دارد، از جمله داروهای بدون نسخه و فیزیوتراپی.

اگر دچار کمر درد هستید، با مراجعه به یک متخصص درد خوب می‌توانید با بهبود یا کاهش درد خود، روندی طبیعی در زندگی روزمره داشته باشید. کلینیک کمردرد دکتر علی نقره کار در تهران می‌تواند ارائه دهنده بهترین روشهای درمان کمر درد به شما مراجعین محترم باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :محسن صابری [ 1402-08-30 ]
سلام آقای دکتر چند ماه پیش تو فوتبال استخوان هر دو ساعد دستم شکست و دکتر برام پلاتین گذاشت فیزیوتراپی هم رفتم خیلی بهتر شدم، میتونم الان دیگه این پلاتین ها رو در بیارم؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465