ارتوکین تراپی برای درمان درد مفاصل و آرتروز
غضروفی که از انتهای استخوانهای شما محافظت میکند زمانی که فرسوده شود، استخوانها روی یکدیگر ساییده شده و باعث درد میشود که میتوانید به آرتروز مبتلا شوید. ارتوکین تراپی متد جدید و به روز جهت درمان آرتروز است که به صورت هوشمند برروی علت ایجاد کننده آرتروز عمل می کند و مانع فرآیند التهابی و درد همراه با بیماری های تحلیل برنده مفاصل و بافت نرم می شود. Autologous Conditioned Serum /ACSیا سرم تعدیل شده اتولوگ با نام تجارتی ارتوکین Orthokineتولید می شود. خاستگاه این تکنیک کشور آلمان است و در حال حاضر بعنوان یکی از بهترین و مؤثرترین روش های کنترل و درمان آرتروز با نتایج بسیار درخشان شناخته می شود. با روش درمانی ارتوکین تراپی می توان علائم و مشکلات آرتروز نظیر درد، تورم، محدودیت در حرکت و … را به طور کاملاً محسوس با جلسات متوالی درمانی کنترل و درمان نمود.
اثرات درمان ارتوکین در درمان آرتروزهای شایع، بسیار شگرف است و می تواند از انجام بسیاری از جراحی های مفاصل جلوگیری کند. این تکنیک تزریقی از توانایی طبیعی و بیولوژیکی بدن برای بازسازی خود بهره می برد، به این صورت که نمونه خون بیمار گرفته شده، فرآوری می شود، پروتئینهای ضدالتهابی و فاکتورهای رشد مورد نیاز برای ترمیم و بازسازی بافتها جدا شده و آماده تزریق به مفاصل، تاندون ها یا بافت های آسیب دیده می شود و در نتیجه منجر به کاهش قابل توجه درد و بهبود عملکرد بیمار خواهد شد.
علل آرتروز
- آرتروز توسط ساییدگی غضروف پوشاننده استخوان در انتهای یک مفصل میشود. این اتفاق ممکن است به دلیل کشش بیش از حد در مدت طولانی یا به علت سایر بیماریها، آسیبها یا بدشکلیهای مفصلی باشد.
- آرتروز اولیه عمدتاً مرتبط با افزایش سن و تحلیل عمومی مفاصل است.
- استئوآرتریت ثانویه عموماً نتیجه یک بیماری یا وضعیت دیگر مثل ضربههای مکرر یا جراحی مفصل و یا حتی ساختار مفصلی غیر عادی در هنگام تولد است.
- تجمع کریستالهای اوریک اسید علت نقرس است و تجمع طولانیمدت کریستال در مفصل ممکن است باعث بدشکلی شود.
- برخی افراد ممکن است مبتلا به ناهنجاریهای مفصلی مادرزادی باشند مثل بیماری پرتس که لگن را درگیر میکند و باعث تحلیل زودهنگام آن و متعاقباً استئوآرتریت میشود.
علائم آرتروز
درد، خشکی و تورم مفصل، شایعترین علائم آرتروز هستند. دامنه حرکتی نیز ممکن است کاهش یابد و ممکن است پوست اطراف مفصل نیز قرمز شود. علائم در بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز در هنگام صبح بیشتر و بدتر است. در مورد روماتیسم مفصلی ممکن است به علت التهاب ناشی از فعالیت سیستم ایمنی، احساس خستگی یا بی اشتهایی کنید. همچنین ممکن است دچار کم خونی شوید (کاهش تعداد گلبولهای قرمز) یا مبتلا به تب ملایم شوید. روماتیسم مفصلی شدید اگر درمان نشود، میتواند باعث بدشکلی مفصلی شود.
تشخیص آرتروز
- پزشک یک آزمون فیزیکی میگیرد تا مایع مفصلی، مفاصل قرمز و گرم و دامنه حرکتی محدود مفاصل را چک کند.
- اگر علائم شدید است، ممکن است اول به یک روماتولوژیست مراجعه کنید که این کار باعث تشخیص سریع تر و درمان میشود.
- تعیین سطح التهاب در خون و مایع مفصلی میتواند به پزشکتان کمک کند تا متوجه نوع آرتروز شود. تست های خون که انواع خاصی از آنتی بادیها را چک میکنند مثل آنتی CCP (ضد پپتید حلقه سیترولین)، RF (فاکتور روماتیسمی) و ANA (آنتیبادی ضد هستهای) نیز از تستهای تشخیصی رایج هستند.
- پزشکان عمدتاً از روشهای تصویربرداری مثل ایکسری، MRI و سیتی اسکن استفاده می کنند تا تصویری از استخوان ها و غضروف ها تهیه کنند، بنابراین به همین وسیله می توانند دیگر عواملی که می توانند باعث علائمتان شوند مانند برآمدگی استخوانی را رد کنند.
برای مطالعه بیشتر : ۱۲ تمرین برای درمان آرتروز زانو با شکل
کاربرد ارتوکین تراپی
ارتوکین تراپی برای درمان بیماریهایی زیر به کار برده میشود:
- بیماری مفصلی ناشی از تحلیل رفتن مفصل و بالا رفتن سن
- آسیبهای سیستم عضلانی ـ مفصلی
- آسیب دیدن رباطها و تاندونها
- بیماریهای التهابی مفصل، عضله و تاندون
- آسیبهای ورزشی
- آسیبدیدگیها و بیماریهای فرسایشییا دژنراتیو ستون فقرات
- آرتروز و آرتریت
مزایای ارتوکین تراپی
- این روش دارای اثر ضد درد مداوم و طولانی مدت است.
- روند التهاب را کند و یا به تعویق میاندازد و بنابراین از پیشرفت سریع بیماری جلوگیری می کند.
- سرم ارتوکین از ماده فعال بیولوژیکی طبیعی بدن انسان ساخته شده و هیچ ماده افزودنی شیمیایی اضافه نشده و در نتیجه عوارض جانبی کمتری دارد.
- به بازیابی فعالیت مفصل و دامنه حرکتی و تحرک بیمار کمک می کند.
روش ارتوکین تراپی
در شرایط استریل خون بیمار مانند نمونه گیریهای معمول آزمایشگاهی گرفته شده و درون کیت های لوله مانند استریل با حجم 10 سی سی قرار داده می شود و سپس نمونه داخل لوله در یک انکوباتور به مدت 12 الی 24 ساعت نگهداری و فرآوری شده تا پروتیئن مهار کننده اینترلوکین “IL-1” تولید شود سپس با استفاده از یک سانتریفیوژ پروتئین مورد نظر از سایر اجزا خونی جدا شده و آنگاه در داخل سرنگ کشیده شده و در فریزر در دمای منهای 20 درجه سانتی گراد نگهداری می شود و در زمان مورد نظر از فریزر خارج شده و در منطقه آسیب دیده تزریق می گردد.
مراقبت های بعد از ارتوکین تراپی
یکی از مهم ترین نکات مراقبتی که باید به آن پایبند باشید استراحت پس از درمان است که حداقل ۴۸ ساعت است در این مدت زمان باید از انجام هر گونه فعالیت های سنگین و نیمه سنگین خودداری کرد.
عوارض ارتوکین تراپی
ارتوکین تراپی نیز مانند بقیه روشهای درمان تزریقی، با خطر عفونت همراه است. برخی از معایب ارتوکین تراپی و عوارضی که احتمال بروز آنها وجود دارد، شامل موارد زیر است:
- درد و سفتی مفصلی پس از تزریق
- عدم گرفتن نتیجه مناسب از تزریق
- تورم و کبودی در محل تزریق
- احساس بی حسی کوتاه مدت در محل تزریق، در اثر استفاده از داروهای بی حس کننده
- در مجموع، تاکنون در مطالعات انجام شده، عارضه جانبی جدی در اثر انجام این روش درمانی گزارش نشده است.
هزینه انجام ارتوکین تراپی
هزینه ی ارتوکین تراپی، به میزان محلهای تزریق، شیوه و نوع دستگاههایی که برای انجام آن استفاده میشود بستگی دارد.
بعد از مطالعه مقاله فوق شما را دعوت به خواندن مقاله ای تحت عنوان بهترین روشهای درمان درد در کلینیک درد می کنیم .
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا استفاده از امواج فرکانس رادیویی دردناک است؟
تاریخ انتشار : 1400-06-09تاریخ بروز رسانی : 1402-05-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :یاسین [ 1402-05-28 ]
مادر من آرتروز داره دکترش گفته فقط باید استراحت کنه ارتوکین تراپی درمانش میکنه ؟
حسین [ 1402-05-28 ]
آقای دکتر ارتوکین تراپی درد داره ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .