تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب مربوط به کمر درد / همه چیز در مورد بارداری بعد از عمل بسته دیسک کمر

همه چیز در مورد بارداری بعد از عمل بسته دیسک کمر

عمل جراحی دیسک کمر، که معمولاً به منظور درمان دردهای شدید کمر و مشکلات مربوط به دیسک‌های بین‌مهره‌ای انجام می‌شود، می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد داشته باشد. یکی از سوالات مهمی که بسیاری از زنان پس از این نوع جراحی مطرح می‌کنند، این است که چه مدت بعد از عمل دیسک کمر می‌توانند باردار شوند؟ پاسخ به این سوال بستگی به چندین عامل از جمله روند بهبودی، سلامت عمومی بیمار و نوع جراحی انجام‌شده دارد. در این مقاله به بررسی نکات مهمی که باید در نظر گرفته شوند و زمان مناسب برای بارداری پس از عمل دیسک کمر خواهیم پرداخت تا زنان بتوانند با آگاهی کامل برنامه‌ریزی کنند.

آنچه در این مطلب میخوانید

چه مدت بعد از عمل دیسک کمر می توان باردار شد؟

اگر قصد بارداری بعد از جراحی دیسک کمر دارید باید دوره نقاهت بعد از جراحی را طی کنید. بعد از سپری کردن دوره نقاهت باید مجددا مورد معاینه پزشک قرار بگیرید. با مشاوره با پزشک می‌توانید برای بارداری اقدام کنید. عواملی مانند میزان برش در جراحی، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، سی تی اسکن به ویژه در قسمت لگن و شکم می‌تواند بر بارداری شما تاثیر بگذارد. اگر بعد از 6 ماه پیگیری همه چیز ثابت باشد، می توانید بارداری طبیعی داشته باشید. با مشاوره با متخصص خود می‌توانید اطمینان لازم جهت بارداری را کسب کنید.

بارداری پس از عمل بسته دیسک کمر

زایمان طبیعی (واژینال) پس از جراحی دیسک کمر

بارداری و درد کمر می تواند بر فعالیت های روزانه شما تاثیر بگذارد. خبر خوب این است که حتی پس از جراحی کمر، تقریباً همه زنان هنوز هم قادر به زایمان طبیعی هستند. شرایط بسیار کمی و خاص پس از جراحی روی کمر شما وجود دارد که می تواند سزارین را ضروری کند. شواهد قطعی کمی برای حمایت از این ایده وجود دارد که زایمان طبیعی اثرات منفی بر کمردرد دارد. اما کار سختی است! متخصص ستون فقرات شما می تواند با شما همکاری کند تا بهترین موقعیت ها را برای کاهش فشار ناشی از زایمان بر روی کمر و ستون فقرات شما تعیین کند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان درد سیاتیک در بارداری

سزارین پس از جراحی دیسک کمر

سزارین به جای زایمان طبیعی شامل انجام عمل جراحی برای به دنیا آوردن نوزاد است. مطالعات نشان داده است که میزان سزارین در میان زنانی که تحت عمل دیسک کمر قرار گرفته‌اند در مقایسه با زنانی که این عمل را انجام نداده‌اند تفاوت چشمگیری ندارد. اگر پزشک زایمان کننده تشخیص دهد که زایمان طبیعی منجر به فشار بیش از حد بر ناحیه‌ای که در آن جراحی انجام شده است، می‌شود،‌ ممکن است سزارین را توصیه کند. با این حال، این از بیمار به بیمار دیگر متفاوت خواهد بود.

بی حسی نخاعی یا اپیدورال حین زایمان

هنوز هم ممکن است بعد از جراحی کمر، اپیدورال داشته باشید. اکثر زنان هیچ مشکل یا عارضه ای از هیچ کدام از روش‌ها ندارند. در موارد بسیار خاص، بافت اسکار می تواند متخصص بیهوشی شما را از دسترسی به محل مناسب روی ستون فقرات شما باز دارد، اما این نادر است. بافت اسکار در برخی موارد می تواند مانع از یکنواخت شدن پوشش اپیدورال شما شود. ممکن است یک طرف احساس بی حسی بیشتری نسبت به طرف دیگر داشته باشد. اگر اپیدورال شما ناهموار است، توصیه نمی شود که سزارین را بدون نوع دیگری از بیهوشی انجام دهید.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درد پایین کمر هنگام بارداری

آیا دیسک کمر مانع بارداری می شود؟

دلایل متعددی برای کمردرد در دوران بارداری وجود دارد که می تواند شامل تغییرات در سطح هورمون های بارداری، بزرگ شدن رحم و موقعیت قرار گیری جنین به خصوص در اواخر بارداری باشد. اما اینکه قبل از بارداری شخص مبتلا به دیسک کمر باشد، در حین بارداری این درد بیشتر خواهد بود و نیاز به مراقبت بیشتری هم لازم می شود. دیسک کمر خفیف اغلب خطری در بارداری ایجاد نمی کند در مقابل دیسک کاملا بیرون زده که منجر به درد شدید در پاها و خواب رفتگی انگشتان می شوند دربارداری خطرناک تر بوده و احتمال بروز عوارض دائمی دارد. بنابراین فردی که دیسک کمر دارد لازم است در ابتدا با پیگیری و درمان به یک وضعیت ثابت و مشخص برسد. به عبارت دیگر اگر کمر درد ناشی از دیسک کمر به حالت ثبات برسد و از عدم پیشرفت بیماری اطمینان حاصل شود و به مرحله ثابتی رسیده باشد، فرد می تواند باردار شود. به همین دلیل این گروه از خانم ها می توانند بعد از اینکه دوره درمان شان را سپری کردند، باردار شوند. در غیر این صورت بارداری توصیه نمی شود. چرا که داشتن سابقه سلامتی در ستون فقرات حین بارداری بسیار حائز اهمیت است. اغلب پس از جراحی دیسک کمر احتمال عود علائم در منطقه جراحی شده در صورت بارداری وجود ندارد و بارداری برای این بیماران کاملا بی خطر بوده و دردهای احساس شده در ناحیه کمر به دلیل افزایش وزن حین بارداری و رشد جنین است.

درد مفصل خاجی خاصره‌ای در بارداری

درد مفصل خاجی خاصره ای در بارداری یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از زنان باردار تجربه می‌کنند. این درد به دلیل تغییرات هورمونی و فشار اضافی بر مفاصل لگن ایجاد می‌شود. افزایش تولید هورمون‌های بارداری مانند ریلکسین، باعث شل شدن رباط‌ها و افزایش تحرک مفاصل لگنی می‌شود که می‌تواند منجر به درد و ناراحتی در ناحیه خاجی خاصره‌ای شود. همچنین، تغییرات در مرکز ثقل بدن به دلیل رشد جنین، فشار بیشتری بر این مفصل وارد می‌کند. برای مدیریت این درد، استراحت کافی، انجام تمرینات کششی مناسب برای تقویت عضلات اطراف لگن و استفاده از کمربندهای بارداری حمایتی می‌تواند مفید باشد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: تسکین کمر درد در بارداری

درد دنبالچه در دوران بارداری

درد دنبالچه هنگام بارداری یکی از مشکلات نسبتاً شایع است که می‌تواند به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی بدن رخ دهد. با رشد جنین و افزایش وزن، فشار بیشتری به ناحیه دنبالچه وارد می‌شود. علاوه بر این، هورمون ریلکسین که برای آماده‌سازی بدن برای زایمان ترشح می‌شود، باعث شل شدن رباط‌ها و مفاصل اطراف دنبالچه می‌گردد، که می‌تواند به درد منجر شود. درد دنبالچه معمولاً در سه‌ماهه آخر بارداری بیشتر احساس می‌شود و ممکن است هنگام نشستن طولانی‌مدت، بلند شدن یا حتی تغییر وضعیت شدت پیدا کند. برای کاهش این درد، می‌توان از بالش‌های مخصوص نشستن، انجام تمرینات ملایم کششی و تقویتی، و اجتناب از نشستن‌های طولانی مدت استفاده کرد. همچنین، در مواردی که درد شدید است، مشورت با پزشک برای دریافت راهنمایی‌های بیشتر ضروری است.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

ایمنی در زمان بارداری

مصرف برخی مسکن‌ها در هنگام بارداری دارای عوارضی جدی است. برای ایمن ماندن، مطمئن شوید که از مصرف برخی داروهای مسکن بدون نسخه به طور کامل اجتناب می کنید. این شامل:

اگر از درد دیسک کمر رنج می برید و به دنبال یک راهکار غیرجراحی و سریع هستید، لیزر درمانی دیسک کمر توسط دکتر علی نقره کار می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :زهراچنانه [ 1403-05-04 ]
سلام ۸ماه عمل دیسک انجام دادم میشه باردا رشد

ليلا عبادزاده [ 1402-10-03 ]
سلام اقاي دكتر ،من ديسك كمردارم ميگن به نخاع رسيده بايد عمل بشه،و من قصد بارداري دارم ٣٢سالمه،بدون عمل درست ميشه،بعد عنل باردار بشم يا قبلش راهنمايي ميكنيد ممنون

قاهری [ 1402-05-28 ]
آقای دکتر منم دیسک کمر دارم دکترا گفتن عمل ولی من میخوام باردار بشم حتما باید درمان کنم

نادر فاطمی [ 1402-05-28 ]
من خودم بیرون زدگی دیسک دارم. که نصف دکترایی که رفتم گفتن عمل ولی من نرفتم و فیزیو رفتم و مراعات و یوگا هم رفتم،ولی خیلی خوب بود سوالم اینه از شما آقای دکتر که می تونم بچه دار شم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465