تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب مربوط به کمر درد / روشهای درمان کمر دردهای ناگهانی

روشهای درمان کمر دردهای ناگهانی

کمردرد یک بیماری آشناست. اکثر مردم در طول زندگی خود آن را تجربه خواهند کرد. کمردرد یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. خوشبختانه، اقداماتی می تواند به پیشگیری یا تسکین بیشتر انواع کمردرد کمک کند، به خصوص برای افراد کمتر از 60 سال. اگر پیشگیری با شکست مواجه شد، درمان ساده خانگی و استفاده صحیح از بدن اغلب در عرض چند هفته کمر را بهبود می بخشد. برای درمان کمردرد به ندرت نیاز به جراحی است.

سوال از دکتر نقره کارآنچه در این مطلب میخوانید

علائم کمر دردهای ناگهانی

کمردرد می تواند از درد عضلانی تا احساس تیر کشیدن و سوزش متغیر باشد. همچنین، درد می‌تواند به پایین ساق پا سرایت کند. خم شدن، پیچ خوردن، بلند کردن، ایستادن یا راه رفتن می تواند آن را بدتر کند.

چه زمانی باید برای کمر درد به پزشک مراجعه کرد؟

اکثر کمردردها به تدریج با درمان خانگی و خودمراقبتی معمولاً در عرض چند هفته بهبود می یابند. برای کمردرد با علائم زیر بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید:

در موارد نادر، کمردرد می تواند نشانه یک مشکل جدی پزشکی باشد. به دنبال مراقبت فوری برای کمردردی باشید که:

علت کمر دردهای ناگهانی چیست؟

کمردرد اغلب بدون دلیلی ایجاد می شود که در آزمایش یا مطالعه تصویربرداری نشان داده می شود. شرایطی که معمولاً با کمردرد مرتبط هستند عبارتند از:

کشیدگی ماهیچه یا رباط:

بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا یک حرکت ناهنجار ناگهانی می تواند عضلات پشت و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. برای افرادی که وضعیت جسمانی نامناسبی دارند، فشار مداوم روی کمر می تواند باعث اسپاسم عضلانی دردناک شود.

دیسک های برآمده یا پاره شده:

دیسک ها به عنوان بالشتک بین استخوان های ستون فقرات عمل می کنند. مواد نرم داخل دیسک می تواند برآمده یا پاره شود و روی عصب فشار بیاورد. با این حال، برآمدگی یا پارگی دیسک ممکن است باعث کمردرد نشود. بیماری دیسک اغلب در رادیوگرافی ستون فقرات، سی تی اسکن یا MRI که به دلیل دیگری انجام می شود، دیده می شود.

آرتروز:

استئوآرتریت می تواند کمر را تحت تاثیر قرار دهد. در برخی موارد، آرتریت ستون فقرات می تواند منجر به باریک شدن فضای اطراف نخاع شود، وضعیتی به نام تنگی نخاع.

پوکی استخوان:

اگر استخوان‌ها متخلخل و شکننده شوند، مهره‌های ستون فقرات می‌توانند دچار شکستگی‌های دردناک شوند.

اسپوندیلیت آنکیلوزان:

که اسپوندیل آرتریت محوری نیز نامیده می شود. این بیماری التهابی می تواند باعث جوش خوردن برخی از استخوان های ستون فقرات شود. این باعث می شود ستون فقرات انعطاف پذیری کمتری داشته باشد.

روشهای درمان کمر دردهای ناگهانی

عوامل خطر برای کمر دردهای ناگهانی

هر کسی ممکن است دچار کمردرد شود، حتی کودکان و نوجوانان. این عوامل می توانند خطر ابتلا به کمردرد را افزایش دهند:

جلوگیری از کمر دردهای ناگهانی

بهبود وضعیت بدنی و یادگیری و تمرین نحوه استفاده از بدن ممکن است به پیشگیری از کمردرد کمک کند.
برای سالم و قوی نگه داشتن کمر انجام موارد زیر کمک کننده است:

همچنین از حرکاتی که کمر را می پیچد یا فشار می دهد خودداری کنید. برای استفاده صحیح از بدن موارد زیر را رعایت کنید:

تشخیص کمر دردهای ناگهانی

پزشک کمر شما را معاینه می‌کند و توانایی شما را برای نشستن، ایستادن، راه رفتن و بلند کردن پاهایتان ارزیابی می‌کند. همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد که درد خود را در مقیاس صفر تا 10 رتبه بندی کنید و در مورد اینکه چگونه درد بر فعالیت های روزانه شما تاثیر می گذارد با شما صحبت کند.
این ارزیابی‌ها به تعیین اینکه درد از کجا می‌آید، چقدر می‌توانید حرکت کنید قبل از اینکه درد شما را مجبور به توقف کند و اینکه آیا دچار اسپاسم عضلانی هستید، کمک می‌کند. آنها همچنین می توانند به رد علل جدی تر کمردرد کمک کنند.
یک یا چند مورد از این آزمایش‌ها ممکن است به مشخص کردن علت کمردرد کمک کند:

درمان کمر دردهای ناگهانی

بیشتر کمردردها طی یک ماه پس از درمان خانگی بهبود می‌یابند، به‌ویژه برای افراد جوان‌تر از 60 سال. با این حال، برای بسیاری، درد چندین ماه طول می‌کشد. مسکن‌ها و استفاده از گرما ممکن است تمام چیزی باشد که لازم است. همچنین استراحت در رختخواب توصیه نمی شود.
با کمردرد تا جایی که می توانید به فعالیت های خود ادامه دهید. فعالیت های سبک مانند پیاده روی را امتحان کنید. فعالیتی که باعث افزایش درد می شود را متوقف کنید، اما به دلیل ترس از درد از فعالیت اجتناب نکنید. اگر درمان‌های خانگی بعد از چند هفته جواب نداد، ممکن است پزشک شما داروهای قوی‌تر یا درمان‌های دیگر را توصیه کند.

داروها به نوع کمردرد بستگی دارد. آنها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم ممکن است کمک کنند. این داروها را فقط طبق دستور مصرف کنید. استفاده بیش از حد می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند. اگر مسکن‌ هایی که می‌ توانید بدون نسخه بخرید کمکی نمی‌ کند، پزشک ممکن است داروهای ضدالتهاب استروئید ی را تجویز کند.

اگر کمردرد خفیف تا متوسط با مسکن ها بهبود نیافت، شل کننده عضلانی ممکن است کمک کند. شل کننده های عضلانی می توانند باعث سرگیجه و خواب آلودگی شوند.

این محصولات شامل کرم ها، مرهم ها، پمادها و چسب ها هستند که مواد تسکین دهنده درد را از طریق پوست منتقل می کنند.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

برخی از انواع داروهای ضد افسردگی، به ویژه دولوکستین و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، مانند آمی تریپتیلین نشان داده شده است که کمردرد مزمن را تسکین می دهند.

یک فیزیوتراپ می تواند تمریناتی را برای افزایش انعطاف پذیری، تقویت عضلات پشت و شکم و بهبود وضعیت بدن آموزش دهد. استفاده منظم از این تکنیک ها می تواند به جلوگیری از بازگشت درد کمک کند. فیزیوتراپیست ها همچنین آموزش هایی را در مورد چگونگی اصلاح حرکات در طول یک دوره کمردرد برای جلوگیری از تشدید علائم درد در حین ادامه فعالیت ارائه می دهند.

اگر اقدامات دیگر دردی را که به پایین ساق پا می‌تابد تسکین نمی‌ دهد، تزریق کورتیزون به همراه یک داروی بی‌ حس‌ کننده در فضای اطراف نخاع و ریشه‌ های عصبی ممکن است کمک کند. تزریق کورتیزون به کاهش التهاب اطراف ریشه های عصبی کمک می کند، اما تسکین درد معمولاً تنها یک یا دو ماه طول می کشد.

در روش رادیوفرکوئسی، جریان الکتریکی برای گرم کردن و تخریب ناحیه کوچکی از بافت عصبی برای متوقف کردن سیگنال‌های درد بکار گرفته می شود. با بکارگیری رادیوفرکوئنسی برای درمان کمر درد، معمولا بهبود درد از ۶ تا ۱۲ ماه ادامه دارد، ولی برای برخی بیماران بهبود درد در زمانی بیش از مدت مذکور گزارش شده است.

لیزر دیسک کمر در کلینیک درد:

لیزر دیسک کمر یکی از روشهای نوین درمان کمر درد است که بدون بیهوشی عمومی و به صورت سرپایی انجام میشود. پس از درمان لیزری کمر درد بیمار بدون نیاز به بستری شدن، در همان روز با پای خود از مطب خارج شده و نیاز به مراقبتهای شدید در دوران نقاهت نیز ندارد. در این روش با استفاده از لیزر بخش‌ هایی از بافت نرم که اعصاب را تحت فشار قرار می‌دهد، برداشته می‌شود. چنین شرایطی می‌تواند به دنبال فتق دیسک رخ دهد. همچنین لازم به ذکر است که لیزر ممکن است برای کوچک‌ تر کردن محتویات دیسک اطراف اعصاب، که روی اعصاب فشار وارد می کنند نیز بهترین گزینه باشد.

گاهی اوقات جراحی برای ایجاد فضای بیشتر در ستون فقرات برای افرادی که ضعف عضلانی فزاینده یا کمردردی دارند که به سمت پایین پا می رود مفید است. این مشکلات می تواند مربوط به فتق دیسک یا سایر شرایطی باشد که سوراخ های داخل ستون فقرات را باریک می کند.

برای آشنایی با بلوک های عصبی برای مدیریت درد ، روی لینک کلیک کنید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021نظرات کاربران درباره این مطلب :یوسفی [ 1402-05-24 ] سلام آقای دکتر من از یک هفته پیش اینطور شدم و کمر درد شدید گرفتم آروم شده بود ولی الان هی داره شدید تر میشه اصلا نمیتونم خم بشم تو رو خدا جوابم رو بدید

بابلی [ 1402-05-24 ] آقای دکتر سلام . من چند وقته یهو کمرم تیر میکشه بعد میزنه به باسنم و تیر میکشه گاهی اوقات هم پام مخصوصا زانوهام از درد نمیتونم بخوابم چکار بابد بکنم

اگر سوال دارید اینجا بپرسید
سوال از دکتر نقره کار :
برای متن سوال فقط از حروف فارسی استفاده کنید . حداکثر طول مجاز برای متن 500 کاراکتر است .
در صورت ثبت شماره تلفن و آدرس ایمیل ، پس از پاسخگویی به شما اطلاع داده میشود. این اطلاعات محرمانه است و در سایت نمایش داده نمیشود.
فقط فایل تصویری با فرمت JPG امکان ارسال دارد و حداکثر حجم فایل 200 کیلو بایت است.
نام :
تلفن ( اختیاری ) :
ایمیل ( اختیاری ) :
متن پیـام :
انتخاب فایل ( اختیاری ) :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465