انحناهای غیر طبیعی ستون فقرات و روشهای درمان
ستون فقرات یکی از حیاتیترین قسمتهای بدن است که از بدن پشتیبانی میکند و امکان حرکت کردن بدن در جهات مختلف را ممکن میسازد. آناتومی ستون فقرات یک فرد بالغ در حالت عادی و طبیعی به نحوی بر روی لگن قرار گرفته است که کمترین میزان فشار بر روی لگن وارد شود و از طرف دیگر عضلات کمر برای صاف نگه داشتن ستون فقرات به کمترین نیروی ممکن نیاز داشته باشند. ساختار قامتی انسان در ناحیه ستون فقرات در قسمت های مختلف دارای انحنا می باشد و از مهره ها که توسط دیسک به یکدیگر متصل شده اند ساخته می شود.
- گودی کمر (هیپرلوردوزیس)
- علل گودی کمر
- علائم گودی کمر
- تشخیص گودی کمر
- درمان گودی کمر
- اسکولیوز
- علت اسکولیوز
- علائم اسکولیوز
- تشخیص اسکولیوز
- درمان اسکولیوز
- جراحی اسکولیوز
- عارضه گردن و سر به جلو یا فوروارد هدپوسچر
- دلایل ابتلا به عارضه گردن و سر به جلو
- علائم عارضه گردن و سر به جلو
- تشخیص عارضه گردن و سر به جلو
- درمان عارضه گردن و سر به جلو
وجود انحناهای طبیعی در بدن برای بالابردن تحرک، کارایی، تحمل نیروها و ایجاد درجات آزادی در حرکت نیاز هستند؛ ولی انحراف از انحناها بیماری محسوب می شود و بایستی درمان شود. در برخی موارد (بیماری های مادرزادی، ضربه ها، عفونت ها، ضعف های پیشرفته عضلانی و…) انحناهای طبیعی ستون فقرات به هم خورده و از حد نرمال کمتر یا بیشتر می شوند. ناهنجاری های ستون فقرات از جمله شایع ترین اختلالات ارتوپدی هستند که درمان های غیرجراحی از جمله فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی در درمان آنها مؤثر هستند. جراحی در صورتی انجام می شود که انحنا اندام های شما را فشرده کند، به پیشرفت خود ادامه دهد یا درد شدید شده و به مراقبت های پزشکی و محافظه کارانه پاسخ نمی دهد.
گودی کمر (هیپرلوردوزیس)
هیپرلوردوزیس یا گودی کمر شدید نیز حالت شایع دیگری است که بر اثر انحنای بیش از حد طبیعی فقرات کمری پدید می آید و در اغلب موارد، ضعف عضلانی، چاقی شکم، نقص های مادرزادی یا اکتسابی مفاصل بین مهره ای و… علل ایجاد کننده آن هستند. انحناهای غیر طبیعی به طرفین یا اسکولیوزیس هم یکی از بیماری های نسبتاً شایع ستون فقرات بوده و حمل کیف های سنگین مدرسه یا کار، بد نشستن، عادتهای غلط هنگام استراحت، بیماری های دژنراتیو، همچنین مشکلات مادرزادی ستون فقرات و… از جمله علت قوس کمر به شمار می روند.
علل گودی کمر
- آکندروپلازی: اختلالی ارثی که به رشد غیرطبیعی غضروفها و کوتاه قدی مادرزادی منجر میشود.
- اسپوندیلولیستزی (سر خوردن مهره): جابجا شدن مهرههای ستون فقرات
- اختلالهای عصبی ـ عضلانی مانند دیستروفی عضلانی یا فلج مغزی
- ناهنجاریهای مادرزادی ستون فقرات
- وضعیت اندامی نامناسب
- غیرطبیعی بودن جسم مهرهها: این مشکل بیشتر در میان کودکان با قوس کمر زیاد وجود دارد.
- گوژپشتی یا کیفوز : افزایش تحدب (انحنا رو به بیرون) مهرههای صدری
- پوکی استخوان
- عارضه های مربوط به دیسک
- چاقی
- جراحی کمر و پشت بدن
- اختلال های مفصل ران و لگن
در کلینیک درد دکتر علی نقره کار، روشهای غیرجراحی برای رفع انحناهای غیر طبیعی ستون فقرات تجویز می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره 88670088 - 021 اقدام فرمایید.
علائم گودی کمر
زیاد بودن انحنای ناحیه پایین کمر در افراد مبتلا به گودی کمر قابل مشاهده است و باسن این افراد نیز حالت برجستهتری دارد. زمانی که شخص روی یک سطح سفت به پشت میخوابد، بین کمر او و سطح زمین فاصلهی بسیار زیادی وجود دارد. قوس و گودی زیاد کمر گاهی موجب درد کمر میشود به نحوی که دامنه حرکتی شخص را محدود کرده و حرکتپذیری او را دچار اختلال میکند. سایر علائم لوردوز بسته به این که علت اصلی بروز لوردوز چه بوده است، میتوانند متفاوت باشند. برخی از علائم لوردوز عبارتند از:
- درد پایین کمر
- درد لگن
- مشکل در حرکت کردن و محدود شدن دامنه حرکتی
- درد و گرفتگی عضلات کمر (گاهی اسپاسم عضلانی )
- وجود انحنای بزرگ و غیرطبیعی در پایین کمر
تشخیص گودی کمر
پزشک در ابتدا سابقه پزشکی و علائم بیمار را بررسی میکند، سپس معاینه کاملی را انجام میدهد و در طول معاینه از بیمار میخواهد تا خم شود و حرکتهای مختلفی را انجام دهد تا گودی کمر مشخص شود. پزشک دستور آزمایشهای تصویربرداری میدهد تا بتواند انحنای ستون فقرات و ساختارهای پیرامون آن را ببیند. روشهای مورد استفاده عبارتاند از:
- ام آر آی
- سی تی اسکن
- رادیوگرافی
- اسکن سه بعدی: روش اسکن جدیدی که در آن از تصویرهای گرفته شده از قسمتهای گوناگون بدن از زوایای مختلف برای ارزیابی وضعیت ستون فقرات استفاده میشود.
درمان گودی کمر
بریسها
اگر گودی کمر توسط پزشک متخصص در شما تشخیص داده شد، استفاده از وسایل حمایت کننده خارجی میتواند به رفع و درمان آن کمک کند. پزشک شما ممکن است که استفاده از بریس را توصیه کند. بریسها یک روش کاملاً ایمن و غیر تهاجمی برای کمک به بهبود وضعیت فعلی ستون فقرات و جلوگیری از بروز عوارض شدیدتر در آینده میباشد. استفاده از بریس، یک روش درمانی کاملاً متداول و شناخته شده است. بریسها به عنوان ابزارهای کارآمدی برای درمان بیماریهای ستون فقرات شناخته میشوند.
تزریق اپیدورال
تزریق اپیدورال داروهای استروئیدی به عنوان یک روش مؤثر و کارآمد برای درمان گودی کمر شناخته شده است. تحقیقات نشان داده است که تزریق اپیدورال میتواند کمر درد را به طور مؤثری کاهش داده و حتی در بسیاری از موارد، آن را به طور کامل برطرف نماید. علاوه بر آن، نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد که برای بیمارانی که با یک بار تزریق اپیدورال احساس تسکین درد کمر را ندارند، تکرار چند باره این تزریقات به صورت دورهای میتواند درد آنان را برطرف کرده و تأثیری تقریباً یکسان با سایر بیماران داشته باشد.
تزریق اوزون
اوزون درمانی شامل استفاده از اوزون دارای گرید پزشکی برای القای یک پاسخ درمانی در خود بدن میباشد. اوزون یک فرم بسیار واکنش دهنده از مولکول اکسیژن خالص میباشد. بدن انسان این قابلیت را دارد که آسیبدیدگیهای خود را درمان و بازسازی نماید. بیمار شدن ما نیز نتیجهای از اختلال در این قابلیت بدن است. خواص واکنشپذیری شدید اوزون باعث القای سلولهای ناحیه ستون فقرات میشود و آنها را وادار میکند تا سلول های ضعیف و ناقصی که باعث به وجود آمدن گودی کمر شدهاند را حذف کنند. به این ترتیب بدن میتواند کار ترمیم و بهبودی خود را به شکل بهتری انجام دهد.
ترکشن
علاوه بر ورزشهای کششی و تابشهای مادون قرمز، کشش مفاصل لومبار با استفاده از ترکشن نیز روش دیگری است که باعث بهبود توازن شکل ستون فقرات و کاهش درد و ناتوانی حرکتی ناشی از گودی کمر میشود.
الکتروتراپی
الکتروتراپی عبارت است از استفاده از روشهای درمانی رایج الکترومکانیکی از قبیل اولتراسوند، تی ان اس و لیزر درمانی با شدت پایین برای تسکین دردهای ستون فقرات که از گودی کمر ناشی شده است.
کایروپرکتیک (درمان دستی)
روشهای سنتی شامل حرکات دستی هم میتواند در درمان عوارضی از قبیل اسکولیوز آیدیوپاتیک، قوز کمر و گودی کمر تأثیر داشته باشد. در روش کایروپرکتیک یا درمانهای دستی، از حرکات انگشتهای مصنوعی برای تحریک واکنشهایی در ناحیه ستون فقرات استفاده میشود. این واکنشها باعث میشوند که ستون فقرات به صورت اتوماتیک و با دقت بسیار بالایی اقدام به ترمیم و درمان خود نماید. با استفاده همزمان از حرکات دستی و روشهای رفلکس میتوان تقریباً هر نوع عارضه مربوط به ستون فقرات را درمان کرده و کارآیی مکانیکی را به آن باز گرداند.
ورزش و حرکات اصلاحی
گودی کمر ناشی از عدم تعادل عضلانی، چهار گروه از عضلهها را درگیر میکند که دو گروه از آنها بسیار سفت و دو گروه ضعیف هستند و باید سفت شوند، عضلههای بازکننده بالاتنه و خم کننده مفصل ران (به ویژه عضلههای ایلیوپسواس) به کشش و عضلههای شکمی و باز کننده مفصل ران (مهمتر از همه عضلههای همسترینگ و سرینی بزرگ) به تقویت نیاز دارند. ورزش برای گودی کمر یکی از راه های مؤثر درمان می باشد.
جراحی
در صورت موفقیتآمیز نبودن دیگر روشهای درمان قوس کمر، پیشرونده یا شدید بودن گودی کمر به ناچار به جراحی روی آورده میشود. هدف این عمل جراحی اصلاح انحنای بیش از اندازه است که با قرار دادن میله فلزی، قلاب ها یا پیچهایی در ستون فقرات انجام میشود. جراحان همچنین از پیوند یا گرافت استخوانی برای یاری رساندن به رشد سلول های استخوانی جدید و پایداری بهره می گیرند.
اسکولیوز
اسکولیوز، انحنای غیرطبیعی ستون فقرات و نوعی انحراف به سمت جلو و عقب در ستون فقرات است. با اسکولیوز، ستون فقرات میچرخد و انحنای پهلو به پهلو ایجاد میکند. اندازه منحنیها میتوانند ۱۰ تا ۱۰۰ درجه باشند. در بسیاری از موارد اسکولیوز خفیف است و نیازی به درمان ندارد. منظور از درمان، تسکین علائم است و لزوماً رفع منحنی موجود در ستون فقرات نیست. هدف درمان در این وضعیت کاهش درد و بهبود عملکرد بدن است. اگرچه اسکولیوز به خودی خود بدون درد است؛ اما انحطاط طبیعی ستون فقرات در گذر زمان و با افزایش سن میتواند منجر به بروز علائم ناخوشایندی شود.
علت اسکولیوز
- خوابیدن در جهت نامناسب: اگر به خوبی در جای خود دراز نکشید و ستون فقرات را خم کنید، ممکن است که آسیب جدی به ستون فقرات وارد شود. مخصوصاً که برای مدت طولانی در یک حالت میخوابید. این تداوم در خوابیدن اشتباه می تواند آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد کند.
- رشد استخوانها در جهت نامناسب: گاهی ممکن است که استخوانهای شما به علت ساییدگی روی هم رشد کنند. هنگامی که استخوانها رشد میکنند ممکن است که بیشتر از حد طبیعی این اتفاق بیفتد و باعث دفرمه شدن استخوان شود. دفرمه شدن استخوان میتواند انحراف در ستون فقرات ایجاد کند.
- تکرار حرکات نامناسب: اگر حرکات مکرر اشتباه داشتهباشید ممکن است که ستون فقرات شما دچار انحراف شود.
- رژیم غذایی نامناسب: این مورد به خصوص در کودکان میتواند تأثیرگذار باشد. اگر رژیم غذایی مناسبی نداشتهباشید و سوء تغذیه بگیرید، استخوانهای شما دفرمه میشود و این مسئله میتواند باعث انحراف در ستون فقرات باشد. توجه داشتهباشید که استخوانها باید محکم باشند و مانند ستون بدن رفتار کنند. اگر استخوان نرم باشد میتواند حالت خمیری پیدا کند و تغییر ساختار دهد.
- استرس و اضطراب: اضطراب و استرس حتی میتواند در انحراف ستون فقرات هم مؤثر باشد. یکی از علائمی که بیماریهای روانی دارند، فیزیکی است. کورتیزول هورمونی است که در مواقع استرس ترشح میشود. این هورمون میتواند سیستم ایمنی بدن را به مرور زمان ضعیف کند.
علائم اسکولیوز
- شانههای ناهموار
- یک لگن بالاتر از قسمت دیگر
- رو به جلو بودن یک طرف قفسه سینه
- برجستگی در یک طرف کمر هنگام خم شدن
- متفاوت بودن طول پاها
- برجستگی یک طرف تیغه شانه نسبت به قسمت دیگر
- حالت کمر ناهموار
تشخیص اسکولیوز
پزشک در ابتدا سابقهی پزشکی فرد را به طور دقیق بررسی کرده و سؤالاتی در مورد سرعت رشد بیمار خواهد پرسید. در جریان معاینهی بالینی و فیزیکی، کودک را در حالت ایستاده و در حالی که بازوها در دو طرف در حالت شل قرار دارند، از ناحیهی کمر به جلو خم خواهد کرد. در جریان این معاینه پزشک متوجه برآمدگی احتمالی یک سمت قفسهی سینه خواهد شد.
آزمایش های تصویربرداری
یک تصویربرداری رادیولوژی با اشعه ایکس ساده اسکولیوز و شدت خمیدگی ستون فقرات را به خوبی نشان خواهد داد. اگر پزشک به وجود عوامل زمینهای بیماری همچون تومورها مشکوک باشد، آزمایشهای تکمیلی بیشتری همچون ام آر آی انجام خواهد شد.
درمان اسکولیوز
بریس های اسکولیوز
بریس پشت، اسکولیوز را اصلاح نمیکند؛ اما در عوض به کند شدن یا توقف پیشرفت کمک میکند. بریسهای اسکولیوز بریسهای ستون فقرات ویژه TLSO (ارتز توراکولومبوساکرال) هستند. بریس اسکولیوز متداول، بریس بوستون است؛ اما بریس های تخصصی دیگر از جمله بریس چارلستون یا بریس اسپاین، ممکن است بر اساس ماهیت بیماری ترجیح داده شوند. بریس اسکولیوز به صورت سفارشی برای بدن بیمار و ماهیت منحنی طراحی خواهد شد.
فیزیوتراپی
از فیزیوتراپی و ورزش اغلب برای مکمل درمان در بیماران با انحنای کمتر از 50 درجه استفاده می شود. تمرینات خاصی به نام ورزش فیزیوتراپی اختصاصی اسكولیوز (PSSE) برای اصلاح وضعیت بدن، تقویت عضلات، بهبود تنفس و تثبیت و صاف كردن ستون فقرات استفاده میشود. اثربخشی فیزیوتراپی بحث برانگیز است؛ اما نشان داده شده است که نتایج حاصل از ترکیب با بریس بهبود مییابد.
دارو درمانی
- داروی ضد درد
به نظر میرسد کمردرد در بیماران اسکولیوز، مگر در موارد شدیدتر بیش از کل جمعیت شیوع ندارد. با این حال، بیماران مبتلا به اسکولیوز دژنراتیو ممکن است درد بیشتری نسبت به سایر افراد به دلیل انحطاط دیسک زمینه ای (نه به دلیل منحنی اسکولیوز) دارند. این درد به طور معمول با مسکنهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا (آسپرین یا ایبوپروفن) کنترل میشود. درد ناشی از انحطاط پیشرفته دیسک یا انحنای شدید، در شدیدترین موارد شامل تجویز داروی بدون نسخه یا مواد افیونی است.
- سایر داروها
اسکولیوز عصبی عضلانی یا اسکولیوز مرتبط با سندروم از اثرات ثانویه سایر بیماریها مانند فلج مغزی، میلو دیسپلازی، دیستروفی عضلانی دوشن یا نوروفیبروماتوز است. این شرایط با داروهای خاص بیماری درمان میشود؛ اما این داروها بر اسکولیوز (که با بریس یا جراحی درمان میشود) تأثیری نخواهد داشت.
ورزش
با استفاده از تمرینات اصلاحی، میتوانید قدرت اصلی خود را افزایش دهید، حالت بدن خود را بهبود بخشیده و عضلات کمر خود را تقویت کنید. این تمرینات اصلاحی موقعیت ستون فقرات را اصلاح کرده و برخی از ناراحتیهای ناشی از زندگی با اسکولیوز را کاهش می دهد.
جراحی اسکولیوز
جراحی ستون فقرات برای اصلاح منحنیهای ستون فقرات در بزرگسالان بیش از 45 درجه یا در بزرگسالان 50 درجه استفاده میشود. برای اصلاح منحنی، جراحان ستون فقرات با استفاده از پیوند استخوان از لگن یا قسمت دیگر بدن، برخی از مهرهها را با هم پیوند میدهند یا فیوز میشوند. مهره های فیوز شده به طور موقت با دستگاه های مکانیکی، مانند میله، پیچ یا قلاب پشتیبانی می شوند. هم جوشی ستون فقرات تا حدی ستون فقرات را صاف می کند؛ اما با توجه به محل هم جوشی، برخی از حرکات از دست می رود.
عارضه گردن و سر به جلو یا فوروارد هدپوسچر
ستون فقرات در ناحیه گردن بهسمت جلو تحدب دارد. چنانچه این انحنا بیش از حد طبیعی آن باشد به آن عارضه سر به جلو (Forward Head Posture) میگویند. در این ناهنجاری سر، جلوتر از گردن قرار دارد یعنی هنگامی که سر متمایل به جلو باشد لاله گوش و وسط بازو در یک راستا نیستند و لاله گوش جلوتر قرار دارد. بنابراین فشار زیادی روی مفاصل فکی گیجگاهی و مفاصل گردن و عضلات پشت گردن وارد میشود. ﺑﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﺳﺮ ﺑﻪ ﻃﺮﻑ ﺟﻠﻮ، ﺍﺛﺮ ﻧﻴﺮﻭی ﺟﺎﺫﺑﻪ ﺭﻭی ﺳﺮ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ و ﺩﺭ ﻃﻮلانیﻣﺪﺕ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ تغییر ﺩﺭ ﻣﻔﺎﺻﻞ ستون ﻓﻘﺮﺍﺕ ﮔﺮﺩنی ﻭ ﺁﺳﻴﺐ ﺩﻳﺴﻚ ﺑﻴﻦ ﻣﻬﺮﻩﺍی می گردد. به دنبال ﺁﻥ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺍﻋﺼﺎﺏ ﮔﺮﺩنی، بیﺣﺮکتی مفصلی ﻭ ﻛﺎﻫﺶ ﺣﺲ عمقی ﻭ حرکتی نیز ایجاد میشود.
دلایل ابتلا به عارضه گردن و سر به جلو
- ضعف عضلات گردن: ضعف عضلات گردن باعث درد و ناراحتی در گردن میشود. با انجام حرکات و ورزشهایی می توان به راحتی این مشکل را برطرف کرد.
- عادات رفتاری غلط: این عامل نقش پررنگی در ابتلا به عارضه گردن رو به جلو دارد، مانند حمل کوله پشتی سنگین، خوابیدن روی بالشهای بلند، خمشدن به سمت جلو به دلیل ضعف بینایی
- استفاده زیاد از گوشی و رایانه: استفاده بیش ازحد و غیراصولی از تلفن همراه و رایانه مهم ترین عامل ایجاد عارضه گردن رو به جلو است.
- برخی از مشاغل: مشاغل و ورزشهایی که باعث خمشدن گردن رو به جلو می شود، عبارتند از آرایشگری، رانندگی، کارمندی و پشت میزنشینی، دندان پزشکان و جراحان، دانش آموزان و…
- برخی از ورزشها: ورزش هایی که شامل استفاده غالب از یک طرف بدن باشد (مثل گلف، تنیس، هاکی و غیره) یا ورزش هایی که مدام به روبه رو خم می شوید مانند دوچرخه سواری.
علائم عارضه گردن و سر به جلو
- کمر درد
- گردن درد
- بیخوابی
- شانههای گرد
- تنفس محدود
- سردرد و میگرن
- خستگی مزمن
- اسپاسم (گرفتگی) عضلانی
- آپنه خواب (یا وقفه تنفسی در خواب)
- سفتی و کشیدگی عضلات گردن
- سوزنسوزنشدن بازوها
- درد مفاصل فک پایین
تشخیص عارضه گردن و سر به جلو
اولین قدم در تشخیص علت گردندرد، انجام معاینه فیزیکی توسط متخصص است. برای تشخیص دقیق تر یا تایید تشخیص ممکن است نیاز به انجام آزمایشات بیشتر مانند تست اشعه ایکس یا اسکن ام ار آی برای مشاهده وضعیت ریشه های عصبی گردن باشد. معمولاً آزمایشهای مورد نیاز برای تشخیص سر به جلو شامل موارد زیر است:
- بررسی کامل سابقه بیماری سر و گردن
- مشاهده نحوه نشستن و راه رفتن
- بررسی ستون فقرات
- آزمایش ارتوپدی و عصبی
- اندازه گیری هرگونه انحراف معیار قابل مشاهده
- تست های انعطاف پذیری و تحرک / محدوده حرکت
- آزمایش قدرت و طول عضلات
درمان عارضه گردن و سر به جلو
برخی از این گزینه های درمانی عبارت اند از :
- تمرینات کششی و تقویتی : متخصص طب فیزیکی ، تمریناتی را به منظور شل کردن ماهیچه های سفت شده در جلوی گردن و سینه ارائه می کند. اگر این عضلات از ماهیچه های پشت و شانه قوی تر باشند، انجام تمرینات تقویتی برای ماهیچه های پشتی کمر می تواند این بی تعادلی در ماهیچه ها را بر طرف کرده و سر و گردن را به جای خود باز گرداند.
- استفاده از بریس مخصوص (کمر بند، قوز بند و …) : یکی دیگر از روش های درمانی، استفاده از بریس های حمایت کننده ی حالت مناسب بدن می باشد. شانه بند های قابل تنظیم و کمر بند های حمایتی می توانند شانه ها را عقب، سینه را جلو و شکم را رو به داخل نگه داشته و حالت بدن را متعادل کنند.
- ماساژ درمانی
- تنظیم تراز گردن به وسیله ی متخصص طب فیزیکی
- کشش ستون فقرات
ورزش و حرکات اصلاحی
تمرینات زیادی به منظور اصلاح سر و گردن رو به جلو وجود داشته و توسط متخصص طب فیزیکی و باز توانی تجویز می شوند که می توانند موقعیت صحیح و مناسب سر و گردن شما را باز گردانده و همچنین بسیاری یا همه ی علائم ایجاد شده توسط این عارضه را از بین ببرند. یکی از این تمرینات، کشیدن کمر است که در زیر به توضیح آن خواهیم پرداخت. کشیدن کمر که اجرای آن تنها 10 دقیقه زمان برده و روزانه 2 مرتبه به انجام آن نیاز است، می تواند به بازگشتن سر شما به موقعیت طبیعی خود کمک کند.
- مرحله ی 1
- به پشت خود روی زمین بخوابید در حالی که کف پاهای شما بر روی زمین بوده و زانو هایتان خم باشند.
- به آرامی لگن خود را کج کنید تا کمر شما به صورت مسطح بر روی زمین قرار بگیرد.
- چانه ی خود را به آرامی به پایین و بالا برده و بدین صورت گردن خود را کوتاه و بلند کنید. با کج کردن لگن و حرکت دادن چانه، باید یک کشش ضعیف در کل ستون فقرات خود احساس کنید.
- مرحله ی 2
- بازوهای خود را بالا بیاورید به طوری که به صورت عمود بر سطح زمین قرار بگیرند.
- بازو های خود را تا حدی بالا بکشید که کتف های شما از روی زمین بلند شوند.
- مرحله ی 3
- بازوها را از روی یکدیگر عبور دهید و سعی کنید آنها را بالا تر بکشید.
- آرنج های شما باید در وسط بدن قرار گرفته باشند.
- بازو های خود را آویزان کرده ولی خود را بغل نکنید.
- در همین حالت به مدت 10 تا 15 دقیقه استراحت کنید. در حالت ایده آل، تمرین کشش کمر را دو مرتبه در روز انجام دهید. پس از اتمام استراحت 10 تا 15 دقیقه ای شما، به آرامی به پهلوی خود چرخیده و از جای خود بلند شوید. سپس به مدت چند دقیقه به آرامی قدم زده و ماهیچه های خود را شل کنید.
عمل بسته دیسک با لیزر روشی سرپایی و موثر برای درمان بیرون زدگی دیسک است که توسط دکتر علی نقره کار انجام می شود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این روش با شماره های درج شده در این صفحه تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روشهای درمان غیرجراحی انحراف ستون فقرات
تاریخ انتشار : 1402-06-14تاریخ بروز رسانی : 1403-06-02 -
عوارض شکستن قولنج کمر چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-11-12تاریخ بروز رسانی : 1403-05-29 -
سرخوردگی مهره های ستون فقرات (اسپوندیلولیستزیس) چیست و چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-08-30تاریخ بروز رسانی : 1403-05-30 -
علل و درمان شکستگیهای فشاری ستون فقرات
تاریخ انتشار : 1399-08-20تاریخ بروز رسانی : 1402-06-01 -
درمان شکستگی مهره ها بدون جراحی
تاریخ انتشار : 1395-11-07تاریخ بروز رسانی : 1402-06-08
نظرات کاربران درباره این مطلب :یاری [ 1402-05-24 ]
آقای دکتر من خرم آباد هستم برام خیلی سخته که بع تهران بیام دکتر خوب تو خرم آباد سراغ دارید
کریمیان [ 1402-05-24 ]
سلام دکتر من۲۵ سالمه اسکلیوز ستون فقرات دارم تا الان به فیزیوتراپی و دکتر رفتم ولی خوب نشدم راه درمانی شما میدونید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .