تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب مربوط به کمر درد / کسانی که دیسک کمر دارند چگونه استراحت کنند

کسانی که دیسک کمر دارند چگونه استراحت کنند

دیسک کمر به عنوان کمک فنر بین مهره ها و حمایت و پشتیبانی از بالاتنه عمل می کنند. همچنین در حرکت بدن به جهات مختلف، نقشی اساسی ایفا می کند. اگر دیسک از مواد داخلی خود خارج شود و نشت کند، می تواند به سرعت به گیرنده های عصبی رسیده و باعث کمر درد و احتمالاً درد و علائم عصبی در زیر پا شود. درد ناشی از دیسک کمر یکی از آزاردهنده‌ترین علائم این عارضه محسوب می‌شود؛ ولی نحوه استراحت در کاهش درد مؤثر است. وضعیت بدن در زمان خوابیدن می‌تواند تأثیر به سزایی بر سلامت کلی بدن از جمله سلامت ستون فقرات داشته باشد. همه ما به صورت میانگین بین یک چهارم الی یک سوم از شبانه روز خود را صرف خوابیدن می کنیم، به همین منظور حالت بدن ما در خواب نقش بسیار مهمی در سلامت بدن ما دارد. یک تنظیم ساده در وضعیت و نحوه خوابیدن بیماران دیسک کمر می تواند درد آنها را در حد اعتدال حفظ کند.

سوال از دکتر نقره کارآنچه در این مطلب میخوانید

علل دیسک کمر

دیسک کمر

عوامل خطر دیسک کمر

عواملی که خطر فتق دیسک کمر را افزایش می دهند عبارتند از:

مردان نسبت به خانم ها در گروه سنی ۳۵ تا ۵۰ سال بیش تر به این بیماری مبتلا می شوند.

زمانی كه از عضلات كمری و ستون فقرات بیش تر از عضلات پا ها برای یرداشتن اجسام سنگین كمک می گیرید و یا حین بلند كردن اجسام چرخشی در ستون فقرات ایجاد شود، مهره های كمر بیشتر مستعد فتق دیسک می باشند.

داشتن اضافه وزن، دیسك های پایینی كمر را در معرض آسیب بیشتری قرار می دهد.

خیلی از مشاغل كه نیاز به بلند كردن اجسام، كشیدن و نیز خم كردن های مداوم كمر دارند، افراد را بیشتر در معرض آسیب قرار می دهد.

نشستن های طولانی مدت و یا رانندگی مسافت های زیاد، فشار بسیاری را بر مهره های كمری وارد می كند.

ورزش منظم برای جلوگیری بسیاری از مشكلات پزشكی از جمله فتق دیسک پیشنهاد می گردد.

بیان شده است سیگار كشیدن میزان مصرف اكسیژن توسط دیسک را كاهش و سرعت تخریب دیسک را افزایش می دهد.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

علائم دیسک کمر

برای مطالعه بیشتر بخوانید: دیسک کمر و بی حسی پا

طرز خوابیدن کسانی که دیسک کمر دارند

به طور کلی هرچه فشار وزن بدن و فعالیت‌های بدنی روزمره بر روی دیسکی که درد می‌کند کمتر شود، سرعت بهبودی دیسک (دیسکی که قابل برگشت باشد) و بازگشت آن به حالت اولیه خود بیشتر شده و درد آن نیز کاهش می‌یابد. از این‌رو خواب کافی و اصولی یکی از بهترین وضعیت‌هایی است که بدن می‌تواند در آن قرار بگیرد تا هم فشار از روی دیسک‌ها برداشته شود و هم بدن به ترمیم بافت‌های آن بپردازد . بهترین حالت قرارگیری برای بدن، آن است که لگن و امتداد ستون فقرات (مهره‌های کمر و گردن) در یک راستا قرار بگیرند. به منظور ایجاد این وضعیت در حین خواب و عادت به انجام بهترین روش خوابیدن برای رفع دیسک کمر می‌توان در یکی از پوزیشن‌های زیر خوابید:

از خوابیدن به چه حالت‌هایی باید خودداری کرد؟

در صورت امکان باید از خوابیدن روی شکم خودداری کنید؛ زیرا در این حالت ستون فقرات شما در وضعیت مناسبی قرار نمی‌گیرد. زمانی که شما به این حالت می‌خوابید، انحنای طبیعی کمر تغییر کرده و باعث بروز درد و مشکل در آینده می‌شود.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021نظرات کاربران درباره این مطلب :طیب ایرانی [ 1402-07-12 ] سلام وقت بخیر.من دردکمر از یک روزیش شروع شده بابت اینکه یک کمد سنگین بلند کردم .یک روز استراحت کردم دومین رو میتونم بلند بشم راه برم زیاد درد نداره ولی یکدفعه تیر میکشه .ورها میکنه چون ماهم داخل روستا هستیم از بیمارستا دوریم.چه کار باید کنم

اگر سوال دارید اینجا بپرسیدکاربر : سلام من دیسک کمر و سیاتیک دارم ایا کار کردن روزمره مشکلی داره یا نه
عکس دکتر نقره کاربا سلام بستگی به شدت دیسک شما دارد

سوال از دکتر نقره کار :
برای متن سوال فقط از حروف فارسی استفاده کنید . حداکثر طول مجاز برای متن 500 کاراکتر است .
در صورت ثبت شماره تلفن و آدرس ایمیل ، پس از پاسخگویی به شما اطلاع داده میشود. این اطلاعات محرمانه است و در سایت نمایش داده نمیشود.
فقط فایل تصویری با فرمت JPG امکان ارسال دارد و حداکثر حجم فایل 200 کیلو بایت است.
نام :
تلفن ( اختیاری ) :
ایمیل ( اختیاری ) :
متن پیـام :
انتخاب فایل ( اختیاری ) :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465