علت قفل شدن و صاف نشدن آرنج
قفل شدن آرنج دست یکی از آسیب هایی است که اغلب افراد به آن دچار می شوند.آرنج قسمتی است که دو استخوان ساعد، یعنی استخوان زند زبرین در سمت انگشت شست و استخوان زند زیرین در سمت انگشت کوچک، به استخوان بازو متصل می شوند. مفصل آرنج دارای حرکت خم و باز شدن بین بازو و ساعد و حرکت چرخش به داخل و خارج بین استخوان اولنا و رادیوس در ساعد است. به دنبال صدمه به مفصل همواره درجاتی از کاهش دامنه حرکتی در مفصل وجود خواهد داشت. این کاهش حرکت ممکن است ناشی از چند عامل باشد. به دنبال بیماری ها، شکستگي ها و دررفتگي هاي مفصل آرنج نیز ممکن است محدوديت در حرکات آن ایجاد گردد. اگر این محدودیت برطرف نشود، مفصل دچار کاهش حرکت خواهد شد و نهایتاً تخریب می شود. شناخت علت قفل شدن آرنج و داشتن تکنیک صحیح و مهارت لازم در درمان این عارضه توسط کلینیک درد اهمیت دارد.
علت قفل شدن آرنج
برخی مواقع این آسیب هیچ دلیل مشخصی ندارند و به طور ناگهانی بروز پیدا می کند و حتی ممکن است به خودی خود نیز درمان شود. با این حال همیشه توصیه ما این است که در زمان بروز علائم اولیه نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت شما بررسی شود؛ زیرا ممکن است مربوط به آسیبی خاص باشد. دلایل دیگری که ممکن است سبب بروز این درد شود شامل:
- کشیدگی یا شکستگی که به غضروف های بازو آسیب می رساند و موجب می شود حرکات آرنج برای شما دشوار شود.
- کبودی آرنج: اگر فشار بیش از حدی به غضروف وارد شود سطح آن دچار کبودی می شود. بسته به محل کبودی ممکن است حرکات آرنج قفل شود.
- تشکیل بافت اسکار: حفرههای سطح غضروف با بافت اسکار پر میشوند. بافت اسکار بهاندازه غضروف مفصلی نرم و صاف نیست.
- در رفتگی: اگر آرنج شما در رفته باشد، موجب آسیب پایدار در آرنج می شود. در این شرایط مفصل آرنج برای حرکت با مشکل روبرو می شود و این تغییر در حرکت موجب فشار بر روی غضروف های مفصلی می شود که آرنج شما قفل می شود.
- کوفتگی و گرفتگی : ساده ترین دلیلی که موجب می شود شما احساس قفل شدن در مفصل آرنج داشته باشید مربوط به خشکی مفصل آرنج است. این مورد چندان جای نگرانی ندارد و معمولاً پس از مدت کوتاهی به خودی خود درمان می شود.
علت باز نشدن کامل آرنج
- ضربه
- محدودیت حرکتی مادرزادي مفصل آرنج (مانند جوش خوردن مادرزادي راديوس و اولنا که در حرکات چرخش داخلی و خارجی ساعد محدودیت ایجاد می کند).
- آرتروگريپوزيس (Arthrogryposis) که یک بیماری ارثی نادر است که فرد دچار خشکی های متعدد مفصلی، ضعف عضلات و فیبروز می شود و آرنج اين بيماران معمولاً در وضعيت باز شده ثابت می ماند و حرکات آن دچار محدودیت است.
- بیماری آرتروز مفاصل ، روماتیسم مفصلی و سل
- بی حرکتی مفصل در طولانی مدت که باعث خشکی مفصل می شود.
- استخوان سازی اضافی (میوزیت اسیفیکان) به علت رسوب کلسیم در عضلات اطراف مفصل آرنج
برای مطالعه بیشتر بخوانید: علائم آسیب عصب اولنار
علائم قفل شدن آرنج
- درد آرنج
- صاف نشدن آرنج دست
- سفتی
- مشکل حرکت مفصل
- بیثباتی مفصل آرنج
- تشکیل اسپور استخوان و انقباض کپسولی
- تورم مفصل آرنج
البته این علائم در مواردی احساس می شود که شدت عارضه در شما شدید باشد، در مواردی که به تازگی به آن دچار شده باشید تنها در زمان های حرکت دست متوجه آن می شوید.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: بورسیت یا التهاب مفصل آرنج
انواع قفل شدن آرنج
سفتی مفصل آرنج به سه تقسیم می شود:
- بیرونی: ضخیم شدن بافت های نرم (کپسول ، رباط و عضله) اطراف مفصل آرنج ، چسبندگی و جلوگیری از حرکت.
- ذاتی: یک مشکل داخل مفصلی وجود دارد. به عبارت دیگر، حداقل یکی از یافته ها مانند جوش خوردگی شکستگی در موقعیت غلط ، چسبندگی داخل مفصلی ، عدم تراز در مفصل ، از بین رفتن غضروف مفصل وجود دارد.
- پیچیده: وضعیت تسلط ثانویه عوامل خارجی در محدودیتی که در ابتدا با عوامل ذاتی آغاز می شود. به عبارت دیگر ، درد ناشی از مشکلات داخل مفصلی سعی می شود با بی حرکت ماندن مفصل ، درمان شود و در نتیجه ، چسبندگی در بافت های نرم اطراف مفصل ایجاد می شود. به طور خلاصه ، هر دو عامل ذاتی و خارجی از یکدیگر ترکیب می شوند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: سندروم تونل کوبیتال در ناحیه آرنج
تشخیص قفل شدن و صاف نشدن آرنج
سابقه پزشکی
پزشک قبل از معاینه آرنج، در مورد زمان شروع درد آرنج، نوع و دفعات ورزش یا فعالیت های شغلی که انجام می دهید و اینکه آیا اخیراً زمین خورده اید یا ضربه دیده اید، سؤال می کند. همچنین او از شما می پرسد که آیا علاوه بر درد، علائم دیگری مانند بی حسی یا گزگز (که نشان دهنده درگیری عصب است)، تورم (که نشان دهنده التهاب است) یا تب (که نشان دهنده عفونت احتمالی است) نیز دارید یا خیر.
معاینه
در طول معاینه فیزیکی، پزشک ابتدا آرنج، بازو و ساعد را از نظر کبودی، تورم، قرمزی و یا تغییر شکل بررسی می کند. او همچنین استخوان ها، عضلات و تاندون های ساعد و آرنج را فشار داده و آنها را حرکت می دهد تا حساسیت و دامنه حرکت را ارزیابی کند. پزشک علاوه بر معاینه کامل اسکلتی-عضلانی، اعصاب دست را به صورت مختصر برای بررسی اختلالات حسی و ضعف عضلانی معاینه می کند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان درد آرنج تنیس البو
تصویربرداری
برای تأیید یا پشتیبانی از تشخیص قفل شدن آرنج ممکن است نیاز به تصویربرداری های گوناگونی باشد. مثلاً برای تشخیص شکستگی یا دررفتگی آرنج باید رادیوگرافی انجام داده شود، در حالی که ممکن است برای بررسی بهتر تاندون عضله دوسر خصوصاً اگر در مورد پارگی تاندون تردیدی وجود داشته باشد، ام آر آی توصیه شود.
درمان محدودیت حرکتی آرنج در کلینیک درد
درمان قفل شدن آرنج به شدت علت عارضه بستگی دارد. بنابراین، پیش از آغاز هر برنامه درمانی، پزشک متخصص باید علت دقیق مشکل را شناسایی کند.
راهکارهای خودمراقبتی
- بسیاری از مشکلات آرنج (به جز شکستگی یا دررفتگی) با روشهای ساده و خودمراقبتی قابل کنترل هستند. خودمراقبتی به شما این امکان را میدهد که بهبود مفصل آرنج خود را در دست بگیرید.
استراحت
- استراحت مفصل آرنج، به کاهش التهاب حاد کمک میکند. با این حال، احتیاط لازم است؛ زیرا بیحرکتی طولانیمدت میتواند باعث خشکی مفصل شود. از فعالیتهای مکرر یا سنگین که ممکن است درد را تشدید کند، خودداری کنید.
سرما درمانی
- استفاده از کیسه یخ یکی از روشهای مؤثر برای درمان درد آرنج، به ویژه در موارد اپی کندیلیت و بورسیت اوله کرانون است. یخ را (بهعنوان مثال، در بین حوله) روی آرنج خود به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، سه بار در روز قرار دهید.
تمرینات کششی
- کشش عضلات و تاندونهای اطراف آرنج میتواند به بهبود انعطافپذیری و کاهش سفتی کمک کند.
بریس یا آرنج بند
- برای اپی کندیلیت، پزشک ممکن است بریس یا بند کشسانی تجویز کند که فشار را بر روی ساعد کاهش میدهد. از آرنج بندها نیز برای جلوگیری از فشار بر مفصل استفاده میشود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان کوبیتوس والگوس
داروها
- داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) معمولاً برای درمان درد آرنج ناشی از آرتروز یا بورسیت تجویز میشوند. در موارد خاص، تزریق کورتیزون میتواند مفید باشد.
فیزیوتراپی
- فیزیوتراپی بخش مهمی از درمان بیماریهای ارتوپدی است. این روش به تقویت عضلات و بازیابی تحرک کمک میکند و از بروز آسیبهای آینده جلوگیری میکند.
تزریق کورتیزون
- تزریق کورتیزون میتواند درد و تورم را موقتاً کاهش دهد، اما باید به خطر عفونت ناشی از این تزریق نیز توجه داشت.
تزریق اوزون
- تزریق اوزون به بافتهای آسیبدیده میتواند التهاب و درد را کاهش دهد و با فعالسازی سلولهای بنیادی، به بازسازی بافتهای آرنج کمک کند.
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
- این روش شامل استفاده از نمونه خون بیمار است و به طور مؤثرتری نسبت به تزریق استروئید عمل میکند.
ماساژ درمانی
- ماساژ درمانی میتواند به تسکین درد ناشی از گرفتگی کمک کند و روند بهبودی را تسریع بخشد.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: عوامل موثر بر بروز درد مفاصل
جراحی آرنج
- در موارد خاص مانند شکستگی، دررفتگی، یا عوارض شدید، جراحی میتواند موثر باشد. برای مشکلاتی مانند آرتروز آرنج ، جراحی آرتروسکوپی ترجیح داده میشود.
اگر از درد دیسک کمر رنج می برید و به دنبال یک راهکار غیرجراحی و سریع هستید، لیزر درمانی دیسک کمر توسط دکتر علی نقره کار می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بورسیت یا التهاب مفصل آرنج چیست و چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-10-24تاریخ بروز رسانی : 1403-07-01 -
آرنج تنیس بازان (اپی کندیلیت خارجی) چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-07-25تاریخ بروز رسانی : 1402-05-26 -
حرکات ورزشی برای آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1400-12-29تاریخ بروز رسانی : 1402-06-27 -
تمرینات پیشگیری از آرنج تنیس بازان
تاریخ انتشار : 1394-10-27تاریخ بروز رسانی : 1402-06-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد شیخی [ 1403-05-18 ]
سلام نزدیک 20روز هست که زمین خوردم وآرنج دستم دچار در رفتگی شدپیش ارتوپد رفتم با عکس رادیولوژی بهم گفت استخوان سر جاس هست ولی الان دستم نه کامل باز میشه وتانیمه هم بیشتر بسته نمیشه میگه باید فیزیوتراپی کنم که درست بشه ولی نگرانش هستم
زهرا زمانی [ 1403-02-11 ]
سلام دخترم که گفتم ام ارای برمش کفت اسخوانش سالمه بیست جلسه فزیتراپی برمش اما هیچ نتیجه نگرفتم تو راخدا بگید چکار کنم دست دخترم خوب شه
بهرام بابای [ 1403-02-05 ]
آرنج دست راستم درپنج سالکی شکسته عمل کردن کج مانده راست نمیشه الان ۵۳ سالمه افای دکتر اگر دستم بازوبسته بشه هازرم هرجقدر بخای بدم اگر درمانش هست بیام دختمت
سلام زهرا زمانی [ 1402-10-11 ]
سلام دختر من پانزده سال دستش شکسته اما این پانزده سال دستش باز بسته نمیتونه بکند از ارنج چون به همان حااات کچ گرفته مانده عکس گرفتم چند روز پیش گفت همه چیز سالم اما نمیتونه ارنج دست به پایین صاف کند باید چکارش کنم مممون از راهنماتون
یونس ملک پور [ 1402-09-14 ]
سلام ببخشید ۵ماه درد آرنج دارم آرنج سمت چپ نوک انگشتام به شانا هم نمیرسد از سر شانه تا انگشتام گز گز میکنه لطفا راهنمایی کنید تشکر
فاطیما [ 1402-08-07 ]
سلام مدتیه تصادف کردم و ارنج دستم رو عمل کردم دکتر برام فیزیوتراپی 20 جلسه نوشت رفتم ولی هنوز دستم صاف نشده عکس گرفتم دکتر گفت دست مشکلی نداره ترس دارم که شاید دوباره عمل بشه ممنونم کمکی کنین
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .