تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ورزشهای رفع درد دست / انگشت ماشه ای و درمان آن با ورزش

انگشت ماشه ای و درمان آن با ورزش

یکی از مشکلات نه چندان رایجی که ممکن است برای انگشتان اتفاق بیفتد، انگشت ماشه‌ای است. شصت ماشه ای (trigger thumb) و انگشت ماشه ای (trigger finger) دو عارضه شبیه به هم هستند که معمولاً با هم ایجاد می‌شوند و ممکن است برای شما دردی بسیار شدید به همراه داشته باشند و محدودیت حرکتی انگشتان در پی این عارضه به حدی باشد که امکان حرکت انگشت غیر ممکن شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

انگشت ماشه ای چیست و چگونه ایجاد می‌ شود؟

اگر پوشش رویی تاندون به هر دلیلی تحریک شده و در پی آن تاندون ملتهب گردد، عارضه انگشت ماشه ای بوجود می‌آید. در افرادی که دچار انگشت ماشه ای هستند، باز و بسته کردن، خم و راست شدن و حرکت نرم و روان انگشتان از دست می‌ رود و مشکلات فراوانی برای فرد ایجاد می‌شود.

تزریق استروئید (کورتیزون) در غلاف تاندون متداول‌ ترین درمان انگشت ماشه‌ ای محسوب می‌ شود. کورتیزون غالباً ورم را به حدی کاهش می‌ دهد که بازیابی حرکت انگشت ممکن شود. یک بار تزریق کورتیزون معمولاً مشکل انگشت ماشه‌ ای را، حداقل به طور موقتی کاهش می‌ دهد. احتمال ماندگار بودن نتیجه‌ تزریق استروئید نزدیک ۵۰ درصد است. به همین دلیل بسیاری از بیماران تصمیم می‌ گیرند که درمان تریگر فینگر را با تزریق کورتون شروع کنند. ممکن است تزریق کورتیزون درمانی قطعی برای انگشت ماشه‌ ای نباشد، اما درد بسیاری از بیماران را تسکین می‌دهد. درمان انگشت ماشه ای با تزریق استروئید توسط دکتر علی نقره کار ، فوق تخصص درد قابل انجام است. شما می‌ توانید می‌ توانید جهت هماهنگی با مطب ایشان، با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.

علائم و نشانه‌ های انگشت ماشه ای

صفحه اینستاگرام

درمان انگشت ماشه ای

اگر به عارضه انگشت ماشه ای مبتلا هستید، درمانهای خانگی بسیار موثری برای این مشکل وجود دارد که یکی از آنها انجام تمرینات و ورزشهای مختلف است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود. بجز ورزش، روشهای خانگی دیگری نیز مانند استفاده از داروهای ضد التهابی، سرما و گرما درمانی و استفاده از انگشت بند وجود دارد که ممکن است برای درمان انگشت ماشه ای مناسب باشد.

اگر هیچ کدام از این راه ها برای درمان مشکل کافی نباشد، بیمار کاندید تزریق داروی ضد التهاب داخل انگشت خواهد بود. اگر بیماری با درد همراه باشد و به خاطر درد نتوان تمرینات ورزشی را انجام داد، ابتدا باید توسط متخصص درد تزریق داخل غلاف تاندونی داروی ضد التهاب انجام شود و بعد از یک هفته بیمار تمرینات گفته شده در این مقاله را انجام دهد؛ اما اگر بیمار از درد شکایتی ندارد و فقط گیر افتادگی انگشت، او را آزار می‌دهد در ابتدا نیاز به تزریق نیست و فقط انجام ورزشهای گفته شده در زیر کفایت می کند؛ و در صورتی که بهبودی با ورزش حاصل نشود، تزریق داخل تاندونی انجام می‌پذیرد.

اگر با انجام حرکت های ورزشی انجام شده همچنان انگشت ماشه ای درمان نشود، راه حل نهایی عمل جراحی خواهد بود. البته در کنار جراحی، باز هم ورزشهای مشخصی باید انجام شود تا انگشت به حالت معمول برگردد و حداکثر کارایی خود را پیدا کند. در ادامه برخی از این ورزشها که برای درمان مشکل انگشت ماشه ای کاربرد دارد را معرفی می کنیم که البته اغلب حرکات کششی می‌باشند.

درمان انگشت ماشه ای با ورزش

1. بلند کردن انگشت

درمان انگشت ماشه ای

به نظر می رسد یکی از عواملی که باعث ایجاد مشکل انگشت ماشه ای می شود، خم کردن بیش از اندازه و باز و بسته کردن مکرر انگشتان است. این خم کردن زیاد انگشت ها ممکن است در حین کار انجام شود، یا اینکه صرفاً در حین انجام فعالیت های تفریحی (مانند بازی تنیس یا رانندگی و ...) باشد. یکی از ورزش هایی که می تواند به بهبود وضعیت انگشت ماشه ای کمک و تاندون ها را تقویت نماید، بلند کردن انگشت است. به این صورت که باید کف دست را روی زمین یا یک سطح صاف بگذارید. حالا هر انگشت را به تنهایی بلند کنید. البته در بلند کردن انگشتی که دچار مشکل شده است باید تمرکز و دقت بیشتری داشته باشید. باید خیلی آرام هر انگشت را بلند کنید، چند ثانیه در همان حالت نگه دارید و بعد پایین بیاورید و استراحت بدهید؛ سپس تمرین را برای انگشت بعدی آغاز کنید.

2. کشیدن انگشت به کمک کش

کشیدن انگشت به کمک کش ورزشی برای درمان انگشت ماشه ای

یکی دیگر از ورزشهایی که به باز شدن انگشت ها کمک می کند این است که انگشت ها را در حالتی که تحت فشار هستند، باز کنید. برای این کار اول انگشت ها را به سمت داخل جمع کنید طوری که هر کدام از انگشت ها صاف باشند و فقط از بند اول خم شوند. بعد یک کش دور آن ها بیندازید. حالا دستتان را در حالی که باید فشار کش را خنثی کند، باز و بسته کنید.

3. کشش یک انگشت به کمک شست

ورزش های درمان انگشت ماشه ای

در این تمرین شما باید انگشتی که دچار مشکل شده است را به کمک انگشت شست خود تقویت کنید. اول انگشت آسیب دیده را با شست خود بگیرید. موقعیت انگشت ها در این حالت به شکل یک دایره در می آید. این حالت را به مدت 5 ثانیه نگه دارید و سپس انگشت را به حالت اول و معمولی برگردانید. این کار را 10 بار تکرار کنید.

4. فشار دادن توپ تنیس

روش های درمان انگشت ماشه ای

با استفاده از یک توپ تنیس (یا همان هفت سنگ) می شود به بهبود مشکل انگشت ماشه ای کمک کرد. فقط کافی است توپ تنیس را کف دستتان بگیرید و حدود 5 ثانیه با انگشت ها فشار دهید و بعد رها کنید. همین کار را در روز 5 تا 10 بار انجام دهید.

5. باز کردن دست

بازکردن دست برای درمان انگشت ماشه ای

این ورزش باعث تقویت عضلات دور کننده انگشت ها از یکدیگر می شود و علاوه بر تقویت این دسته از عضلات، به بهبود مشکل انگشت ماشه ای هم کمک می کند. این تمرین به سادگی انجام می شود. اول دست را کامل باز کنید و انگشت ها را هم کاملاً از هم فاصله دهید. بعد انگشت ها را جمع کرده و دستتان را مشت کنید. حالا همین حرکت را چند بار تکرار کنید.

6. بستن چند مرحله ای دست

بستن چند مرحله ای دست و بهبود انگشت ماشه ای

این حرکت کمی پیچیده تر از ورزشهای قبل و البته ترکیبی است. اول دست را کامل باز کنید و انگشت ها را صاف و باز نگه دارید. حالا فقط انگشت ها را از بند اول و دوم جمع کنید. یعنی انگشت ها به کف دست نمیرسند و فقط حالت حلقه شده پیدا می کنند. حالا انگشت ها را باز کنید تا به حالت اول خود بازگردند.
مجداً انگشت ها را خم کنید ولی این بار انگشت ها را طوری خم کنید که در نهایت دستتان مشت شود. بعد دست را باز کنید و دوباره خم کنید. خم کردن برای بار سوم به صورتی باید انجام شود که بند اول انگشت خم نشود و سر انگشت ها به انتهای کف دست و نزدیک به مچ برسد.

درمان و بهبود انگشت ماشه ای با ورزش

این ورزش یکی از مفید ترین و مؤثرترین تمرین هایی است که می توانید برای کاهش درد و بهبود وضعیت انگشت ماشه ای انجام دهید.

7. باز کردن انگشت ها از یکدیگر

باز کردن انگشت ها از یکدیگر برای درمان انگشت ماشه ای

آخرین ورزشی است که در این مطلب برای بهبود وضعیت انگشت ماشه ای معرفی می کنیم، باز کردن انگشت ها از یکدیگر است. در این تمرین شما باید با انگشت آسیب دیده و انگشت کناری آن کار کنید و آنها را از هم باز کنید. اول دو انگشت را به طور کامل باز کنید و صاف نگه دارید. بعد به کمک دست دیگر این دو انگشت را از هم باز کنید تا شکل V تشکیل دهند. انگشت شست و اشاره دست دیگر را بین دو انگشتی که از هم باز کرده اید بگذارید و سعی کنید با ایجاد فشار این دو انگشت (انگشت آسیب دیده و انگشت کناری آن) را از هم بیشتر فاصله دهید تا تحت کشش قرار بگیرند. مقدار فشار فقط باید به اندازه ای باشد که احساس کنید دو انگشت تان تحت کشش هستند. مراقب باشید که بیش از حد به آنها فشار نیاورید چون ممکن است در اثر کشش بیش از حد آسیب ببینند. این حرکت را 5 بار تکرار کنید.

به غیر از ورزش هایی که اینجا معرفی کردیم، از ماساژ خود مفاصل و نواحی اطراف مفاصلی که دچار مشکل شده اند نیز می توان استفاده کرد. ماساژ دادن در واقع از طریق افزایش جریان گردش خون در اطراف انگشت باعث کاهش التهاب و در نتیجه کاهش درد می شود. می توانید روزانه چند دقیقه قبل و بعد از ورزش هایی که معرفی کردیم، انگشت تان را ماساژ دهید.

یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می‌ نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می‌ تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می‌ کنید، با مراجعه به کلینیک دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می‌ توانید به بهبود این شرایط بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره‌ های درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :گلرخ هستم [ 1403-02-17 ]
ممنون دکتر لطفا اگرفیلم رایگان دررابطه با درمان هست میشه دراختیارمون بگذارید.سپاس

ناهیدعلی ابادی [ 1402-11-11 ]
انگشت شصتم حالت ماشه ای شده در زیاد دارم بعداز وماه درمان زیادفرق نکرده شماراهنمایی کنیدممنون

مهین شکوهی [ 1402-10-23 ]
سلام ممنون این حرکات ورزشی رو خیلی عالی توضیح دادین عالی بود سپاسگزارم

فرشته رضایی [ 1402-09-08 ]
سلام انگشت شصتم تزریق کردم حدود ۸ روزه باید باهاش کار روزمره انجام بدم میتونم ورزش برا دستم انجام بدم

شکیلا [ 1402-05-09 ]
من چند وقت پیش یه ضربه به انگشتم خورد و دکتر گفتن که ماشه ایی ه ..آیا درمان قطعی داره؟

مهناز حافظ [ 1402-05-08 ]
درود بر شما از چه طریق باید نوبت گرفت چون من ساکن اصفهانم

فریده تمجیدی [ 1402-04-27 ]
با سلام و تشکر از راهنمایی های بسیار مفیدی که زحمت کشیدید و برایمان ارزشمند و کاربردی بود،بحث بی حسی در انگشتان بعد ویا همزمان باماشه ای بودن دیگر انگشتان نیز مفیدتر خواهد بود. با تشکر فراوان

فروغی [ 1402-04-26 ]
بسیار عالی ممنونم

آس لک [ 1402-02-16 ]
من دیابت دارم ودچار گرفتگی انگشت شدم و خیلی درد ناک از شما برای فیلمهای آموزشی ممنونم

زارعیان هستم [ 1401-11-24 ]
مطالب خیلی عالی ومفیدهست ممنون

خانم ولیخانی [ 1401-08-26 ]
سلام ممنون مطالبی که گفته بودید بسیار عالی وکافی بود

سارایوسف پور [ 1401-06-10 ]
باسلام وخسته نباشید ممنون از مطالب خوبتون تمرینات خیلی روی من تاثیر داشتن و انگشتم خیلی بهترشده

مصطفی [ 1401-04-09 ]
بسیار عالی بود و مفید واقع شد

فاطمه امینی [ 1400-11-30 ]
بسیار عالی بود

آقایی [ 1400-02-01 ]
سلام تشکر ازتمرینات خوبی که به اشتراک گذاشتید جهت کاهش درد ونرمی مفاصل بسیار مفید است

نیلوفر فراهانی [ 1399-11-23 ]
خیلی تمرینات و توضیحات عالی است ممنون از شما

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465