درمان درد و سوزش کنار ران با بلوک عصبی لترال فمورال
درمان سوزش کنار ران که معمولاً ناشی از آسیب یا گرفتگی عصب فمورال است، میتواند چالشی مهم برای پزشکان و بیماران باشد. عصب فمورال که از ناحیه پایین کمر تا عضلات ران امتداد دارد، مسئول حس و حرکت در این منطقه است. آسیب دیدگی یا فشار بر روی این عصب میتواند منجر به درد شدید، سوزش و کاهش عملکرد حرکتی شود. یکی از روشهای مؤثر برای کنترل و کاهش درد ناشی از آسیب عصب فمورال، بلوک عصبی لترال فمورال است. این روش با جلوگیری از انتقال سیگنالهای درد از عصب فمورال، به طور چشمگیری علائم را کاهش میدهد. با این حال، مدت زمان بهبود و رفع کامل علائم بستگی به شدت آسیب و پاسخ بیمار به درمان دارد. بررسی این روش درمانی و ارزیابی تأثیر آن بر مدت زمان بهبودی، میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیمارانی که از دردهای ناشی از گرفتگی یا آسیب عصب فمورال رنج میبرند، ایفا کند.
بلوک عصبی لترال فمورال (شاخه پوستی جانبی فمورال) جهت درمان درد، سوزش، و بی حسی ران
عصب جلویی استخوان ران عصبی است که از قسمت جانبی بالای ران در هر طرف، مسئول درک احساس می باشد. در برخی شرایط ممکن است فشار به عصب پوست خارجی ران (عصبی که حس پوست سطح خارجی ران را تامین می کند)، به سندرم مرالژی پارستتیکا یا سندرم برنارد راس منجر شود که این عارضه در واقع بصورت احساس سوزش، گز گز، مور مور و بی حسی در قسمت خارجی و تا حدودی جلوی ران بروز پیدا میکند؛ ضمن اینکه این ناحیه ممکن است نسبت به لمس بسیار حساس باشد. پوشیدن لباس های تنگ، چاقی و اضافه وزن، ایستادن، راه رفتن، یا چرخیدن برای مدت طولانی همچنین حاملگی، از علل شایع سندروم مرالژی پارستتیکا می باشند. با این وجود عوامل دیگری از قبیل بیماری دیابت و وجود بافت زخمی در نزدیکی رباط کشاله ران (این زخم ممکن است در اثر یک آسیب یا آسیب قبلی ایجاد شده باشد) هم می تواند موجب بروز این عارضه شود.
علائم سندرم مرالژی پارستتیکا
علائم بیماری معمولا در یک سمت از بدن ایجاد شده و ممکن است پس از راه رفتن یا ایستادن تشدید شود. این علائم عبارتند از:
- بی حسی یا گزگز در بالای ران و احساس سوزش در قسمت خارجی ران
- احساس سوزش یا درد در داخل یا روی سطح خارجی ران
- درد حاد در قسمت کشاله ران یا در کپل ها، هرچند این درد زیاد رایج نیست.
روشهای تشخیص سندرم برنارد راس
اقداماتی که به تشخیص این عارضه کمک می کند عبارتند از:
- شرح حال و معاینه فیزیکی
- تصویر برداری
- نوار عصب و عضله
نحوه انجام بلوک عصبی لترال فمورال (شاخه پوستی جانبی فمورال)
بلوک عصبی شاخه پوستی جانبی فمورال (لترال فمورال) یکی از اقداماتی است که در کنترل و بهبود درد، سوزش، گزگز و بی حسی جلوی ران موثر بوده و تا حدود زیادی به درمان درد بیمار کمک میکند. این بلوک عصبی با تزریق بی حسی موضعی و داروی ضدالتهابی در اطراف ناحیه ای انجام میشود که عصب شاخه پوستی جانبی فمورال در آنجا قرار دارد. در این روش برای کسب نتایجی رضایت بخش و پیشگیری از عوارضی مانند عفونت استخوان ران، علاوه بر مهارت پزشک در تزریق، نیازمند آن هستیم که بلوک عصبی به وسیله سونوگرافی و زیر دید مستقیم، توسط پزشک متخصص انجام شود تا با فراهم شدن دید بهتر، عوارض ناشی از تزریق اشتباه به صفر برسد.
بلوک عصبی در این ناحیه موجب باز شدن گیرافتادگی عصب (به کمک فشار مکانیکی داروی تزریق شده بین عصب و بافت های اطراف تا حدی آزاد می شود) ، کاهش التهاب عصب و در نتیجه افزایش خون رسانی به عصب و ترمیم سریع تر آن می شود که موجب کاهش درد بیمار خواهد شد. اگر با تزریق استروئید وضعیت بیمار بهبود نیافت؛ در مرحله بعد شاید نیاز به بلوک عصبی با امواج رادیوفرکوئنسی باشد. به ندرت در مواردی که علائم شدید بوده و درمان های فوق از جمله تزریق استروئید و رادیوفرکوئنسی موجب کاهش درد بیمار نشده و بیمار برای مدت طولانی درد داشته باشد؛ ممکن است در موارد بسیار نادری برای رفع فشار از روی عصب، نیاز به جراحی باشد.
روند بهبودی پس از بلوک عصبی لترال فمورال
به طور کلی تسکین درد ناشی از سندرم برناردراس ممکن است طی دو روز تا دو هفته پس از بلوک عصبی به دست آید. اگر این روش درمانی برای بیمار موثر باشد و به شرایط بهبودی ایده آلی دست یابد؛ میتوان بلوک عصبی را تکرار نمود. با این وجود نتایج بلوک عصبی لترال فمورال از فردی به فرد دیگر میتواند متفاوت باشد. بهتر است پس از بلوک عصبی لترال فمورال از هرگونه فشار و ضربه به ناحیه دردناک خودداری شود. همچنین از لباس گشاد و مناسب برای پوشش این ناحیه استفاده شود.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کیست بیکر چیست و چطور به وجود می آید؟
تاریخ انتشار : 1400-04-05تاریخ بروز رسانی : 1402-05-29 -
بلوک اعصاب زانو
تاریخ انتشار : 1397-02-13تاریخ بروز رسانی : 1402-06-13 -
پی آر پی زانو
تاریخ انتشار : 1398-03-18تاریخ بروز رسانی : 1402-06-02 -
زانو درد در کودکان نشانه چیست و چه درمانی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-03-06تاریخ بروز رسانی : 1402-05-18 -
نشانه های سندرم درد جلوی زانو (پاتلوفمورال) و درمان آن
تاریخ انتشار : 1401-03-30تاریخ بروز رسانی : 1402-05-24
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .